Aug 27 2011

Ett bad, en radio och två Ballerinakakor.

Idag tog jag en snabb promenad en halvtimme. Med nya vagnen och två barn däri så blev det lite att skjuta på och flåset fick sig en rejäl omgång. Jag fick både upp tempo och puls och var mer än nöjd med mig själv när jag kom hem.  Nike blir sju veckor på tisdag coh jag känner att jag så smått kan börja träna mig tillbaka till där jag var innan jag blev gravid. Jag ska ta det lugnt, jag lovar, men ett power walk-varv i spåret i morgon är tanken. Det lugnar nog min rastlöshet litegrann.

Efter dagliga bestyr så som tvätt, disk och springande efter Indra så kom äntligen min egentid efter Micke varit ute och sprungit. Jag badade! Ett bad, en radio och två Ballerinakakor räcker för att göra min kväll och jag njöt i fulla drag i drygt 40-gradigt vatten.

Efter badet blev det soffan och film och självklart lite gott till den. Chips, glass och godis. Det är ju trots allt lördag.

//C

 
 

 


Jan 26 2011

Träna

Jag behövde inte lägga mig ner och självdö, för jag har Katja. Hon drog ner mig till gymmet. Precis vad jag behövde och trots att jag itne kunde träna lika hårt som förut, av olika anledningar, så var det helt klart värt det. Tack, igen Katja!!
Det var såå skönt att komma ner och jag känner att bara jag får göra det här några gånger i veckan så kan jag härda ut den långa tiden kvar till våren.

 

Vägde mig idag också. Äger själv ingen våg, så jag har ingen koll alls på vad jag väger, men vågen visade på 66,9. Har med andra ord lagt på mig 3,9 kg sen start på ett ung. Brukar väga 62-63 kg.

//C


Jan 6 2011

Mitt ”Casallband”.

Skrev tidigare att jag tränar med mitt band. Fick ett sådant här i julklapp av Micke. En kanongrej att träna hemma med om man inte alltid har tid eller lust att ta sig till gymmet. Man sätter bara fast den bakre ändan i en dörr, i mitt fall dörren till uterummet, och sen är det bara att börja dra. Styrkan reglerar du genom att ställa dig längre ifrån, längre upp eller använda båda handtagen på samma gång, beroende på muskelgrupp. Nu efter jul har det inte blivit många pass ner till just gymmet och då har bandet kommit väl till pass. Man kan träna de flesta muskler med det här bandet, men jag fokuserar, som sagt, på de runt höfterna och benen för att stärka just de musklerna. Trodde inte alls att det skulle kännas med ett så enkelt redskap, men jag hade fel. Det känns helt klart i musklerna att man gjort något de inte är vana vid. Ni som inte har ett sånt här och vill komma igång lite, köp ett! Helt klart att rekommendera!
Bilden är hämtad här.

 

//C


Jan 3 2011

Träna-egobilder.

Japps, jag tänkte att ni skulle få följa med till gymet igen. Var där för första gången idag på två månader ung och det var hur skönt som helst. Har tränat lite hemma med ”bandet” jag fick i julklapp också så helt avdankad var jag inte, men det lär nog kännas i morgon i alla fall. Hoppas jag. Jag tog det lugnt, självklart, och jag prioriterade mina muskler runt höften och det som håller ihop allt runt om. Allt för att stärka de musklerna och hoppas att jag kan förebygga att få så ont som jag fick när jag väntade Indra. Inte givet att det blir så alls, men hoppas kan man ju alltid!
Ett bra pass blev det. Tack igen Katja!!

Ryggres, 3×13 plus 10 kg

Lårcurl, 3×12 30 kg/ben
Benspark, 3×12 30 kg/ben
Utsida lår, 3×15 6 kg/ben
Insida lår, 3×15 6 kg/ben

Marklyft, 2×13 20 kg


Biceps, 2×15 6 kg/arm

”Kulan” på magen, om ni inte lade märke till den, bjuder jag på, trots att det inte är Grynet som syns än!

//C


Okt 20 2010

På söndag

Fick till ett träningspass igår. Skönt att vara tillbaka. Hinner iofs bara träna i kväll också innan vi åker! På söndag vid den här tiden befinner jag mig på varmare breddgrader. Det ska bli så skönt med lite miljöombyte och att slippa alla bestyr hemma. Har nog inte riktigt förstått att vi ska åka ännu, men jag längtar ändå. Konstigt va?!

Ska försöka få ändan ur och börja plocka lite nu. Det ligger saker överallt, i vanlig ordning, och det finns säkert lite tvätt att vika, om jag har tur, innan jag börjar med maten. Kycklingwok ikväll. Det blir nog gott!

//C


Okt 10 2010

Innebandy

Nova spelade sin första match idag och hon var jätteduktig. Jag ser att hon verkligen gillar att spela och att hon tycker att det är roligt och det gör i sin tur mig glad.
Tyvärr förlorade de matchen. Laget de mötte var mycket bättre och det märktes att de spelat förut.
En sak som hände under matchen var att en av Storvretas tjejer blev utvisad för att de var för många på plan! Det var i ett byte så det var inte så att alla spelade utan de som skulle byta gick in en nanosekund för tidigt och då blåstes det. Är det verkligen okej att döma för utvisning då? Tjejerna är 9 år. Visst ska det spelas efter regler men är det inte bättre i det här fallet att berätta hur och vad som gäller och blåsa för straff istället? Kanske mesar jag, men jag anser att det i den åldern mest handlar om att ha roligt och vad kan inte en utvisning göra för självförtroendet på en 9-åring?

Eftermiddagen bjuder på träning. Jag ska ner efter lunchen och det ska bli skönt. Det är nästan att man får abstinens när man inte tränat på nån dag. Det är bra. Det betyder att jag kommit igång!

/C


Okt 8 2010

Box och övningskörning.

Passet igår var riktigt roligt och helt annorlunda upplagt sen sist. Det var mycket bättre och det var rikigt jobbigt. Det känns i armar och axlar Och mage idag. Skönt. Kanske kommer jag ner till gymet i morgon också om jag har tur. Det är såå skönt att träna! Mer energi, gladare och starkare blir jag på bara några gånger och det behövs verkligen nu när det är tråkväder ute. Hösten är här och bara det kan man ju bli deppig av, men träningen kompenserar upp humöret rejält.

Har precis varit ute och kört med svärfar. Det går bra nu=D Saker och ting som jag inte greppat, släpper bara helt plötsligt och så sitter det…

//C


Okt 6 2010

Träning

Ska träna idag. Igen!  Träningen går kanon och ikväll blir det ben. Slänger kanske in lite biceps också om tid finns. I morgon blir det Boxercise och då är det ju axlar som tränas främst. Det är andra gången jag går på Boxercise sen jag kommit igång och det är riktigt roligt. Inte alls på samma sätt som jag kört förut, men bra ändå.

Nu är det snart dax att ta på sig träningskläderna och springa ner den dryga kilometern till gymet. Lagom uppvärmning;)

//C


Maj 10 2010

Träning v. 18

Måndag:
Cross 10 min

Rygghäv: 3 x 14 –  kv+10 kg
Situps: 3 x max – kv+10 kg
Liggande lårcurl: 3 x 10 -20 kg/ben
Sittande rodd: 3 x 11 – 70 kg
Benböj Smithmaskin: 3 x 11 – 20 kg + stång
Framsida+Mellan axlar: 3 x 10 4 kg
Triceps rep: 3 x 10 – 24 kg
Sittande bänkpress: 3 x 14 – 40 kg
Biceps, stång: 3 x 11 – 16,4 kg

Tisdag:
Cykel fram och tillbaka
Cross 15 minuter

Benböj Smithmaskin: 3 x 11 – 20 kg + stång
Sittande lårcurl: 3 x 10 – 40 kg/ben
Benspark: 3 x 12 – 20 kg/ben
Benpress: 3 x 11 – 60 kg

Onsdag:
Cykel fram och tillbaka
Cross 5 minuter

Rygghäv: 3 x 14 –  kv+10 kg
Situps: 3 x max – kv+10 kg
Liggande lårcurl: 3 x 10 -20 kg/ben
Sittande rodd: 3 x 11 – 70 kg
Framsida+Mellan axlar: 3 x 10 4 kg
Baksida axlar: 2 x 10 – 4 kg
Sittande bänkpress: 3 x 14 – 40 kg

Torsdag:
Fotbollsmatch: Intervalllöpning 50 minuter

Fredag:
Vila

Lördag:
Stripaerobic 1 h

Söndag:
Vila


Maj 3 2010

Träning v 17

Ja, vad säger man…inte nöjd alls, men en ny vecka idag och nya tag helt enkelt!

 Måndag:
Vila

Tisdag:
Uppvärmning 10 min på crossen

Rygghäv: 3 x 14 –  kv+10 kg
Situps: 3 x max –  kv + 10 kg
Liggande lårcurl: 3 x 11 –  40 kg
Sittande rodd: 3 x 11 –  70 kg
Benböj i smithmaskin: 3 x 11 -15 kg + stång
Trisceps, rep: 3 x 11 – 24 kg
Axlar bak och fram=bamse 3 x 11 – 3 kg
Bröst bänkpress: 3 x 16 – 5 kg+ stång

Onsdag:
Cykel till och från gymet
Uppvärmning 7 min på crossen

Rygghäv: 3 x 14 –  kv+10 kg
Situps: 3 x max –  kv + 10 kg
Sittande rodd: 3 x 11 –  70 kg
Liggande lårcurl: 3 x 10 – 20 kg varje ben
bröst maskin: 3 x 12 - 40 kg
Biceps stång: 3 x  12 – 14 kg
Mage maskin: 3 x 11 – 70 kg

Torsdag:
Vila

Fredag:
Vila

Lördag:
Vila

Söndag:
Vila

//C


Apr 18 2010

Träning

Jag har bestämt mig. Jag kommer att posta ett inlägg varje vecka om hur träningen gått. Jag börjar i morgon och hoppas att det är en morot nog att underhålla träningen och inte  lägga av. Jag vet ju att jag mår sååå mycket bättre när jag tränar! Jag ska åka iväg och träna alldeles snart. Så fort Micke kommer hem med Mio som varit på kalas så åker jag ner till gymet. Helena, en från mammagruppen, kommer också ner och då blir det ännu mycket roligare och mer motiverande. Ett drag helt enkelt. Idag blir det fokus på ben och mage, men resten av kroppen kommer också få sig en liten omgång. När jag vet att jag kommit igång ordentligt kommer jag att dela upp musklerna på ett bättre sätt men tills dess får detta duga.

mms_image
Mio och jag sparkar fotboll.

Tidigare idag innan Mio åkte iväg på kalas spelade vi fotboll i trädgården. Jag måste ju börja träna lite med bollen nu eftersom jag är med i korplaget här i hålan:) Det ska bli riktigt kul att spela igen, men jag hoppas jag förstår att  jag inte rikigt är i samma form nu som då. Därav gymet också så jag kan träna upp knät som faktiskt pajjade pga fotbollen för hundra år sen.

En gnällig ettåring gör inte detta lätt alls….

Jag får återkomma senare!!

//C