Sep 2 2011

En degig morgon

Efter jag och Indra väckt Micke vid niosnåret och sedan ätit frukost så ville Indra dega.
Hon har sin deg och sina verktyg i en låda i köket så hon kan plocka ut det själv, vilket hon även gjorde denna gång.

Som alla andra gånger hon degat så ville hon att jag skulle dega med henne och hon satt där på sin stol och sa vilka figurer hon ville att jag skulle göra av leran.

”En myys”

”En giis”

”En ekojje”:D

”En ejefant”

En igel”

Och pappas konstruktion…”En ojm” (sovande)

 

Skapandet gick rätt bra. Det tråkiga var att de hamnade under bankande knytnävar och plastknivar när de var färdiga.

 

//C

 

 


Maj 24 2011

Förevigad..

Nu är det gjort. Nu är ”bägen” förevigad i gips, bronssprayad och upphängd. Synd att man inte med magen kan föreviga alla smärtor i och med den här graviditeten så, om man skulle få för sig  att det är mysigt att vara gravid igen, bara kan ”ta på  sig” magen och minnas:)

Gipsad och klar för tillskärning.

              

Bronsfärg…och färdigsprejad avgjutning.

 Framifrån.

 Från sidan.

 

Tufft blev det i alla fall och nu hänger den på väggen i vardagsrummet.

 

//C


Apr 22 2011

Glad Påsk!

Jag går runt som i en dimma. Mitt huvud både värker och dunkar om vart annat. Jag vet inte om det bara är bihålorna längre eller om det är något annat också. Hade migränliknande huvudvärk i morse och var tvungen att lägga mig ett tag. Då passade Micke på att lämna Indra hos farmor och farfar så han kunde åka och köpa spånskivor till uterummet som mer och mer ser ut som ett rum nu.

När Micke satte igång med rummet igen och Indra hade vaknat efter lunchvilan så tog jag tillfället i akt att komma bort lite från byggarbetsplatsen hemma. Det låter för högt och det finns inte mycket plats att vara på med en nyfiken klåfingrig tvååring. 
Jag bjöd in mig själv och Indra till mina svärföräldrar och prommenaden dit gick faktiskt fortare än vanligt, trots ett stopp på vägen för att plocka blommor åt farfar.
Tiden där gick också fort och vi kom inte hem förrän efter fem, en fika rikare för mig och tre stora köttbullar, en ”minam” och lite juice rikare för Indra.

Väl hemma blev det hämtmat, trots långfredag. Varken jag eller Micke kände oss manade att ställa oss framför grytorna och det blir en massa Påskmat både i morgon och på söndag.

Efter maten försvann Mio upp till teven och ville inte alls komma ner och pynta med mig och Indra, så det fick vi fixa själva. Trots min huvudvärk och mitt dåliga samvete för allt ickepynt nu till påsk, så står det i alla fall ett ris med både fjädrar och ägg i vardagsrummet nu.

Mammas hjälpreda..

Färdigt ris.

 

//C


Okt 22 2010

Lera.

Fick ett recept av Katja på trolldeg (eller nåt liknande). I morse när jag och Indra var där hos henne så satt vi och lekte med leran hon gjort några dagar innan med Pontus och Linus. Indra uppskattade den, men tröttnade först. Jag och Katja satt lite längre och modellerade både det ena och det tredje. Mycket kul hade vi. Katja hade dessutom köpt Alun , en ingridiens till degen till mig, så att jag också skulle kunna göra lera idag. Tack snälla Katja.
Sagt och gjort. När de stora kom hem fick de göra varsin deg och välja färg, så gott det gick med de färger på karamellfärg vi hade hemma. Nova ville ha lila, såklart och Mio valde orange. Kan ju säga att Mio var den som kom närmast färgmässigt trots att vi blandade blått och rött så det blev en fin lila färg innan vi hällde i den i smeten/degen. Det blev i alla fall lera tillslut och lång tid tillsammans när vi skapade olika djur och figurer. Kul hade vi!:)

.

.

.

.

.

.

//C


Okt 5 2010

Mina idéer

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag hade lite saker på g. Att min hjärna börjat snurra. Nu har jag fått ut mina idéer och här kommer resultatet. En av mina idéer har Micke redan skrivit om och visat, men det andra och det senaste hinner jag kanske före med.
Mittemot den vägg där jag fått upp teckningarna från barnen går trappan upp till övervåningen. Den väggen har sedan vi flyttat in varit tom fram till nu. Jag har satt upp tre tavlor jag gjort på barnen. De är alla tre ett halvår på bilderna och det är kul att se vilka likheter och olikheter som finns. Även om tavlorna int är så detaljerade så syns det tydligt vem det är på bilderna.

Tanken är att jag ska få upp en bild på mig och Micke när vi är i samma ålder också, men var sak har sin tid:)

 

//C


Sep 11 2010

Nya idéer

Så var min hjärna igång igen. Kreativiteten flödar och jag skapar och skapar…i huvudet. Resultatet får vänta tills det är klart i huvudet och jag fått rätsida på alla mina tankar och idéer, men bra blir det. Nästan alltid.

//C


Jun 17 2010

”Nyckeltavla” och matbröd

Dagen har bestått i att göra en ”nyckeltavla” och sedan att baka. Eller, jag har egentligen gjort både och, samtidigt. Är man händig så är man. Eller det kanske bara har med att jag är tjej att göra? Att kunna göra flera saker samtidigt menar jag.

Nyckeltavlan, nästan klar.

Deg blir till…

 

…färdigt bröd!

 

//C


Jun 15 2010

Novas bok…

Ni som känner mig vet att jag gör barnen ”första år-bok” till dem själv. NU, alldeles för många år för sent, börjar jag se slutet på Novas första år. Jag kan ju erkänna att jag gjort om boken ett antal gånger och jag har även jobbat med Mios bok samtidigt, men nu är det bara lite finlir kvar i Novas sen är den klaaar! Tror jag ska fira med champagne då…eller något godare kanske?:) 
Sen är det bara Mios och Indras böcker som ska klaras av!

 

//C


Maj 6 2010

Pyssel

Här kommer lite pyssel Nova och Mio gjorde här om dagen.

 Härligt att se när fantasin flödar!:)

//C


Apr 16 2010

Pyssel på hög nivå!:)

Häromdagen var det pyssel på hög nivå i familjen.

Efter en halv dags letande i ”stan” efter dekorationsstenar i olika storlekar hittade jag en burk hemma på Konsum!! Det var sista chansen för sen mötte jag upp barnen som kom från skolan och vi gick hem och började med vårt projekt på en gång.

 

Här är två av nyckelpigorna som gjordes. Dessa har inte fått komma ut i det fria än, därav bild på dem, då de andra färdiga redan ligger utlagda vid ingången så de syns ordentligt.

Vid ”finingångens” dörr ligger denna ”skylt”

Det är väl lite mer välkomnande med de små stengubbarna än om de inte hade funnits?