Apr 30 2010

Sista april, del 1.

Grattis Kungen! Idag fyller du och ett gäng andra år. Grattis till dem med!

Den sista april är tydligen speciell i Uppsala. Det är den ju iofs i Stockholm också, men Uppsala har lite roligare saker för sig så som forsränning i Fyrisån bla. Eller heter det åränning då…hmm…rätt ska väl vara rätt?:) Den börjar kl tio så vi var inne i ”stan” redan strax efter nio för att få en bra plats framför första fallet, men då de flesta verkar ha haft med sig sovsäckar och passat platsen sen i förrgår var det självklart smetfullt när vi kom fram. Nova och Mio som inte mäter så mycket över havet, ännu, såg i pricip Ingenting där de stod och trängdes framför första fallet, men ju närmare tio klockan blev, desto närmare kom både Micke och barnen kanten så de kunde se båtarna. Det kan ha att göra med att Micke har gjort detta några gånger förut och har rutin på detta med att bit för bit tränga sig fram. Bra var det i alla fall för barnen fick kanonplatser vid fallet och kunde se båtarnas öden på riktigt nära håll.


Det var mycket vatten i ån i år…


Det gick inte så bra för alla båtar…

Efter ett tags tittande började det kurra i magen, i alla fall för mig, så vi styrde kosan från själva centrum till  en restaurang som heter Little Italy. Det fanns buffé vilket barnen ville ha och vi vuxna med. Inte världens lyxrestaurang, men helt okej. Mio var trött, antagligen pga medicinen och det kliar fortfarande mycket på hans armar och rygg:( Hoppas, hoppas det ger med sig snart och att medicinen hjälper!

Nu är det snart dags att bege sig till Pers och Jennies grannar, vilka vi inte känner, än, och fira att våren är här…eller nåt!:)

//C


Apr 29 2010

En kväll med hopprep och ett extremt glassug…

Efter maten, som ikväll bestod av kycklingbitar  med en massa kryddor blandat med matlagningsgrädde och ris, begav sig hela familjen ut för lite hopprepshoppning på vändplanen utanför huset.
Alla fick hoppa utan Micke som avböjde med motiveringen att han skulle dö pga ömmande ben från benpasset på gymet idag.
Det gick hur bra som helst att hoppa och räkna från A och framåt. Den bokstav man stannade på skulle man hitta på en sak, eller ett namn på och sen skulle man hoppa igen med ramsan, om man nu tex stannade på T, Tomat, tomat får jag äta dig? Svara ärligt Ja, eller Nej! Ja, Nej, Ja, Nej osv. Nova fick äta sin Tomat och Mio fick flyga på sin drake…jag, jag fick inte chans på Arne och det var ju bra tyckte Nova. -Du ska ju vara tillsammans med pappa!:)


Mio och Nova.


Nova hoppar.

Nu ligger alla barn i sina sängar och jag vill sätta mig i soffan med en stor skål glass. Jag är så glassugen på vaniljglass med chokladkross så det är sjukt, men , men det är inte fredag idag! Jag får snällt vänta tills i morgon.

//C


Apr 29 2010

Tvätthögen kontra snöhögen…

Det är lite roligt det min kära sambo skriver om snöhögen och dess överlevnad. Det som är bra med snö är ju faktiskt att den försvinner. Den vinner inte alls. På den här delen av jorden i alla fall. Det blir alltid sommar och varmt här och alla snöhögar försvinner. Tillslut.
Det som absolut inte försvinner är min tvätthög. Fast jag ibland får den att tina bort med hjälp av evigt vikande, så kommer den alltid tillbaka. Att den håller sig kvar kan väl också, som även hos snöhögen, skyllas litegrann på sand. Sand i olika formationer och som ibland med hjälp av vatten blir gegga och fastnar på kläderna så de måste tvättas. Igen. Till och med torr sand gör att tvätthögen håller sig kvar och så länge det finns sand kommer i alla fall mitt berg av tvätt överleva!!
Det känns lite som ett evighetsprojekt:)


Försvinnande snöhög.


Växande tvätthög.

 

//C


Apr 29 2010

Nässelfeber och nya tänder

Mio fick en tid på Bvc kl halv elva i morse!! Så skönt att han hann få en tid innan helgen. En läkare tittade, vände och vred på honom och de tittade även i munnen. Hon ville även ta ett halsprov för att utesluta scharlakansfeber. Det hade han inte utan det var nässelfeber. Han är alltså allergisk mot något, troligtvis pollen, då jag verkligen gått igenom allt han har ätit och om vi gjort något annorlunda sista tiden som att byta tvättmedel tex. Det har vi ju inte så det lutar åt pollen men det går inte att ta reda på förrän i höst då pollensäsongen är över. Vi fick Tavegyl mot klådan som skall ges morgon och kväll i ett par dagar tills det värsta lagt sig och sen fortsätta med Clarityn för själva allergin. Man kan tydligen bli väldigt trött av Tavegyl så jag tänkte vänta så länge som möjligt innan han får den ikväll, men det kliar så mycket så jag hoppas det kan lindra lite om vi sätter igång redan nu. Vi får också se om det har en tröttande effekt på honom. Jag är tveksam:)

Det börjar komma en massa tänder i familjen! Inte bara Indras framtänder är på g utan även Novas ena framtand tittar snart fram.


Indras framtänder…


…och Novas ena bland alla andra!:)

Jag gissar att Indras bryter fram först med tanke på hennes gnäll. Det måste göra fruktansvärt ont att få tänder och jag är glad att man glömt bort hur ont det faktiskt gör. Sen är det nog en väldig skillnad på att få sina första tänder och att redan haft en, tappat den och få en ny. Hur som så gör det ont att få tänder och tur är väl att man har det jobbiga i den åldern. När man är tillräckligt erfaren och vis sen så får ju vissa extra tänder igen…vad nu de ska vara bra för?

//C


Apr 29 2010

Lite pyssel, försvunna barn och kanske en ny tid på Bvc?

Jag hoppas att dagen blir bättre än den igår.
Dagen började bra med fika hos Katja och senare lunch. Vid halvtvåtiden mötte jag Nova i skolan och vi gick tillsammans hem. Det är hur mysigt som helst att gå och diskutera med henne och att höra hennes funderingar och tankar om livet . Det slår mig ofta att hon är väldigt smart liten tjej med många funderingar och skin på näsan.
Väl hemma letade vi en stor sten som skulle bli en välkommensten  till grovingången. Vi hittade en jättebra sten farligt nära grannens tomt, men vi lade dit en annan sten i nästan samma storlek så det kanske inte syns. Annars spelar jag oförstående till stenstöld tills motsatsen är bevisad!
Innan målning var det dags för mellis och till mellis kom Mio hem som varit på brandstationen med skolan och kom hem lite senare därifrån. Han berättade om sitt äventyr och om en tjej som suttit vid ett ljus och råkat ha ner det i en halmhög så det började brinna.
Efter ett tag kommer barnen på att de ska göra en överraskning så de vill bara gå ut en snabbis och leta upp varsin fin sten.  Så  ut går de och i samma veva ringer det från Bvc. Jag berättar om Mios utslag och sköterskan berättar att de har en specialist där idag som vill titta på Mios utslag. Vi får en tid om 25 minuter. Nu kommer problemet. Barnen som bara skulle ut och plocka en fin sten är försvunna. De är inte ens i desperat-skrikande-deras-namn-närhet. Jag går runt i över en timme och letar och jag inser rätt snabbt att bvc-tiden är förbi. Jag kommer aldrig hinna ner. Det är så synd att han inte kunde komma ner till den tiden, då det faktiskt fanns en specialist där. Frustrerande är ett ord som kommer för mig. Riktigt förbannad är ett annat.

När barnen väl kommit hem med den ena förklaringen sämre än den andra och en del ändringar i historierna finns ingen tid kvar till pyssel  tyvärr. Det är mat som står på schemat och efter det är det träning för mig. Fast jag inte alls kände för att träna blev det ett superpass med Emma. Jag är öm i hela kroppen i dag. Skönt!!

Idag har vi tagit nya tag och ska fortsätta att måla stenar efter skolan. Överraskningsstenarna har ju hittats och de ska rengöras och målas på. Jag gissar att det kommer att bli kanonfint!
Själv satt jag med välkommenstenen igår innan jag lade mig. Jag är sån. Har svårt att vänta och vill få saker klara snabbt. Nu står den i alla fall utanför grovingången och välkomnar dem som kommer.


Den perfekta stenen…på gränsen grannens…


Lite ”blad” har målats första vändan.


Resultatet. En välkommensten, tema sommar… Ja, Nova vill att vi gör en ny till hösten och vintern:)

Har precis ringt till Bvc igen och bett dem om en ny tid. Jag hoppas Mio kan få en ny tid idag annars lär det ju dröja till efter helgen och fortsätter kliandet så får vi väl åka till Ackis i stället tillslut.

//C


Apr 28 2010

En skön eftermiddag och pollenallergi?

Igår eftermiddag tog jag och Katja och barnen en promenad i det fina vårvädret och mötte Nova och Mio som kom från skolan. Sen gick vi hem till Katja och åt mellis. Ett väldigt populärt förslag!:)
På väg till Katja plockade barnen vitsippor som sen skulle stoppas i vatten blandat med karamellfärg.
mms_image
Barnen plockar vitsippor.

 
Väl hemma hos Katja lekte och blåste barnen bubblor och hade hur kul som helst. Vi satt ute och åt och fast det inte var världens värme var det ändå väldigt trevligt och barnen åt med god aptit. Hur mycket energi som helst går åt till bus och lek i trädgården!
mms_image
Mio blåser bubblor.

På kvällen blev blev det träning och även det med Katja. Det är så mycket skönare att träna med någon då man pushar och hjälper varandra, så har jag inte riktigt ont i kroppen i eftermiddag får jag köra hårdare nästa gång helt enkelt!

Igår morse klagade Mio på att det kliade på armarna och han hade röda utslag spridda på både över och underarmarna. Jag bad honom gå till skolsyster, som sa att det kan vara pollenallergi (!) och att han skulle komma tillbaka om det blev värre. Jag visste inte alls att det kunde te sig med utslag, men tydligen så. Efter lite letande  på nätet insåg jag att det tydligen också kan visa sig så, så nu blir det till att ringa bvc för rådgivning kl åtta när de öppnar växeln.


Pollenallergiutslag?

Nu är det dags satt ta tag i telefonen och slå numret till bvc.

//C


Apr 27 2010

Stövlar, potta och nya gardiner.

Jag har hunnit med en del nu på morgonen. Indra vaknade tidigt och blev därmed trött tidigt så vid halv nio fick hon välling och slocknade som ett ljus. Hon sover fortfarande och nu är kl 10.00
När jag lagt henne gick jag ut i garaget och letade efter ett par gummistövlar jag visste skulle finnas därute någonstans. Första lådan av tre jag valde, var rätt! Ibland har man tur;)


Det här är stl 20 och kommer passa Indra perfekt i sommar.

Efter jag rotat fram stövlarna letade jag ett tag efter galonbyxor, för det har hon inga, men där hade jag inte lika mycket tur. Jag har för mig att vi ska ha ett par ljusblå som borde vara i hennes stl, men men, jag får köpa såna. Det kommer bli rätt mycket krypa i gräset och då är galonisar kanon!

Efter stövelletandet fick jag en idé om en liten gardin i tvättstugan. Nu när den nästan är klar så skulle det se trevligt ut med en liten gardin, så det blev nästa projekt.
När min mamma var här sist så gav hon Nova ett par gardiner. Hon beställde i tron om att det var en längd i ett paket, men det visade sig sen vara två i varje paket. Nova fick upp sina i sitt rum och nu hade jag alltså ett par kvar. Jättebra tyckte jag, då kan jag göra en gardin av längden, men jag vänder på den så det blir en kappa i stället och sagt och gjort, nu hänger den där! Nu ser det mycket mer hemtrevligt ut. Det går inte fort att få i ordning ett hus, men det går sakta=D


Gardiner i tvättstugan…

Igår, när jag också höll på att rota i garaget kom jag på att det är dags att ta in pottan och börja potträna Indra litegrann. Så in kom den och jag tvättade av den då den var tokdammig efter att ha stått i diverse förvaringsutrymmen i fem  år ung. Den fick en given plats under handfatet på toaletten och jag kände att det här kommer nog att gå bra. Jag visade pottan för Indra i morse och försökte få henne att sitta på den bara. Med kläder, så att hon kan vänja sig, men på henne verkade det som om jag försökte sätta henne på något livsfarligt. Benen var spända som ett par fiolsträngar och hon vägrade att böja benen. Efter lite trix och fix och lite lek fick jag ner henne på pottan, men hon såg väldigt skeptisk ut och ville inte alls sitta kvar. Inga tårar, men starkt ogillande till denna potta. Det var roligare att ta bort och leka med själva pottdelen än att sitta på den. Hmmm…Aja, skam den som ger sig. Jag kommer i alla fall att vinna tillslut:)


Den läskiga pottan!

//C


Apr 26 2010

Torsk med potatis och innebandyavslutning!

Middagen bestod ikväll av torsk, potatis och äggsås.


Torsk, potatis och äggsås.

 Att vi åt det idag berodde inte bara på matschemat utan också på att Micke inte skulle vara hemma och äta med oss. Han är inte lika förtjust i den maten som resten av oss är. Vi andra åt mao ordentligt av maten, inte minst Indra, som åt som hon aldrig fått mat förut. Men innan jag började med maten så ringde jag till Nova och berätttade att hon var tvungen att vara hemma till fem.Precis innan hade en mamma till ett av barnen på Mios innebandyträning ringt och frågat om det inte var ikväll det var avslutning. Hon kom inte in i sin mail och kunde kolla om det verkligen var i kväll. Jag såg nog lika mycket frågande ut som jag lät, för det hade jag absolut inget minne av att jag läst, men en titt i inkorgen bekräftade att så var fallet, så ändrade planer för oss här hemma: Efter maten begav sig alla till Mios innebandy för att titta på hans avslutning. Jag kan såhär i efterhand tycka det var bra att mamman inte kom in i sin mail så att jag också kunde följa med och titta!:)


Mio, min Mio…

Under tiden Mio tränade passade Indra på, som den tjej hon är, att prova diverse skor i omklädningsrummet. Det fanns några par så hon var sysselsatt ett bra tag.


Ett par basketskor med Blixten kanske…


…eller ett par Nike-gympadojjor…??

Efter flera matcher var det tillslut dags för avslut. En glass och ett diplom rikare cyklade Mio hem med Nova och började göra sig iordning för kvällen.
Nu ligger alla barn i sina sängar. Ingen av dem sover än gissar jag, men snart så….

//C


Apr 26 2010

Gamla gömmor

Ibland är jag sååå glad att jag sparade kläder från de stora när de var små, för hur tuff är inte den här jackan från Polarn i passande stl 80 på Indra nu??!!


Jeansjacka i stl 80, från Polarn.

 
Solhattar

Jag hittade solhattar i passande storlekar också.
Rätt nöjd faktiskt!:)

 

//C


Apr 26 2010

Måndag och migrän

Vaknade med en fruktansvärd huvudvärk idag. Det gör så ont att jag egentligen inte har lust att röra mig och vartenda ljud förstärks gånger hundra och det bara ekar i huvudet. Det klassiska när det gäller mig är att få ont bakom ena ögat och det har jag också idag. Min dag börjad alltså inte med frukost utan en tablettcoctail bestående av två alvedon och en ipren. Jag hatar att trycka i mig tabletter, men i morse hade jag inget val. Det var det eller eller att tillslut kräkas och jag vet fortfarande inte hur detta slutar. Det är absolut inte alltid det räcker med receptfria tabletter. Jag har tabletter jag fått utskrivna, men dem vågar jag inte ta om inte Micke är hemma också. Jag blir så påverkad av dem att jag inte kan göra ngt under 20 minuter utan att bara ligga ner när allt bara snurrar och skulle det hända ngt med barnen då så skulle inte jag kunna hjälpa dem. Alltså: inga såna tabletter idag. Jag ber till en högre makt att det hjälper med alvedon och ipren idag, annars får jag hoppas på svärmor och svärfar. Vi får se helt enkelt.

Jag har haft migrän så länge jag kan minnas och jag fick diagnosen innan jag börjat skolan. Jag var sex år när jag och mamma åkte till doktorn för att undersöka grundligt varför jag hade så ont i huvudet hela tiden. Det var vinter och det var kallt. När jag kom till doktorn, en kvinnlig, med mörkt hår, satte hon fast sladdar med ”klet” på, på  mitt huvud. Det kallas EEG och mäter elektrisk aktivitet i hjärnan.
När jag låg där poå britsen med en massa sladdar kopplade från huvudet till en maskin blev jag ombedd att göra mssa saker. Jag skulle vrida på huvudet och titta åt olika håll, jag fick upp och gå på ett streck och kolla ballansen. Jag kommer så väl ihåg när hon bad mig blunda i någon minut medan jag låg på britsen. Jag ville absolut Inte göra det så jag låtsades bara blunda och låg och kisade på mamma som satt vid fotänden i stället. Det var ju det som var intressant. Att se och höra vad de vuxna hade för sig. När doktorn sen gick igenom papprena från EEG:n sa hon att jag visst inte alls hade blundat när jag skulle. Jag hade tittat för det såg hon på pappret och fast hon log och inte alls verkade arg, så skämdes jag som attan.
Jag fick inga starka tabletter då, utan hon sa att så länge jag klarade mig med alvedon så var det bra.
Starkare medicin fick jag när jag blev äldre. Trots att jag ”lärt mig” hur min migrän funkar, kan jag missa det ibland och då hjälper Inget utom vila i ett  mörkt svalt rum. När jag var liten fick jag alltid ligga i mammas säng när jag hade migrän. Det var alltid mörkt och svalt och luktade mamma, vilket självklart var en trygghet då. Jag blev oftast så sjuk att jag kräktes av min migrän, men jag ville ändå att mamma skulle göra iordning lite ost, gurka och ett glas mjölk. Det sägs ju att man inte ska äta eller dricka mjölkprodukter när man har migrän och det kommer jag ihåg att mamma frågade läkaren om också, men hon sa att det var så individuellt och att om jag ville ha gurka, ost och mjölk så skulle jag få det:)

Det värsta är att man blir så ”handikappad” när man har migrän. De som inte har haft det kan inte ens föreställa sig hur det är. När det kommer till mig börjar det alltid med att jag får ont bakom ögat. Det är första tecknet. Efter det gör det bara ondare och ondare och jag blir extremt ljud- och ljuskänslig. Allt som låter förstärks och jag klarar inte ens av att lyssna på vanligt tal i vanlig samtalston. Jag kan inte riktigt förklara vad det är som händer, men lite som att man slår hårt med en hammare i huvudet och hårdare ju tarkare man pratar. Vad gäller ljuset så ser jag inte i vanligt ljus. Ju svårare migrän jag får desto mindre tål jag ”vanligt” ljus, alltså ju mer måste jag koncentrera mig för att se, vilket i sin tur leder till svårare migrän. En ond cirkel helt enkelt… Jag skulle kunna prata i evigheter om migrän, men det är ju också min migrän. Det är en konstig sjukdom som man inte vet orsaken till ännu och den är väldigt individuell. Det jag skriver här kanske inte alls är vad en annan känner, men vi har minst lika ont i huvudet i alla fall… Det är svårt att förklara som sagt…

Idag är det ju måndag och jag ska träffa föräldrargruppen halv tio vid Konsum. Vi ska vara hos Katja idag då det är hennes sista måndag innan hon börjar jobba och Martin tar över föräldrarledigheten.

En liten Indra sitter här och tittar på Tubbies. Vi ska göra oss i ordning nu så vi inte kommer försent!

//C


Apr 25 2010

Träning vecka 16

Måndag:
Vila

Tisdag:
Cykling till och från gymet
Uppvärmning 10 minuter på crossen

Ryggresningar: 3 x 13 – kv+10kg
Sit ups: 3 x max - kv
Sittande lårcurl: 3 x 11 – 40 kg – ett ben i taget
Benspark: 3 x 11 – 20 kg – ett ben i taget
Sittande rodd: 3 x 11 – 40 kg – enarmsdrag
Sittande bänkpress: 3 x 13 – 30 kg
Benpressmaskin: 3 x 11 – 60 kg
Sitt ups-maskin: 3 x 13 – 60 kg

Onsdag:
Cykling till och från gymet
Uppvärmning 10 min på crossen

Ryggresningar: 3 x 13 kv+10kg
Sit ups: 3 x max - kv
Benböj i smithmaskin: 3 x 11-10 kg
Sittande rodd: 3 x 11 – 70 kg
Latsdrag: 3 x 15 – 20 kg
Framsida axlar hantlar: 3 x 11 – 3kg
Baksida axlar hantlar: 3 x 11 – 3kg
Mittparti axlar hantlar: 3 x 11 – 3kg
Biceps stång: 3 x 10 – 14.10 kg

Mina bilder | Foto delat via Microsoft® My Phone | Micke

Torsdag:
Vila

Fredag:
Cykling till och från gymet
Uppvärmning 10 min på crossen
Ryggresningar: 3 x 13 kv+10kg
Benspark: 3 x 11 – 20 kg – ett ben i taget
Sittande lårcurl: 3 x 11 – 40 kg – ett ben i taget
Sittande bänkpress: 3 x 13 – 30 kg
Benböj i smithmaskin: 3 x 11-15 kg
Benpressmaskin: 3 x 11 – 60 kg
Vadpress stående 3 x 15 – 20 k

Mina bilder | Micke 

Lördag:
Uppvärmning på crossen 10 min
Ryggresningar: 3 x 13 kv+10kg
Sit ups: 3 x max - kv
Sittande rodd: 3 x 11 – 70 kg
Biceps stång: 3 x 10 – 14.10 kg
Latsdrag: 3 x 15 – 20 kg
Baksida axlar hantlar: 3 x 11 – 3kg
Mittparti axlar hantlar: 3 x 11 – 3kg
Sitt ups-maskin: 3 x 13 – 70 kg
Triceps stång 3 x 8 24 kg
Triceps maskin 3 x 10 40 kg
Marklyft 2 x 12 30 kg

Söndag:
Cykling till och från gymet
Ryggresningar: 3 x 13 kv+10kg
Benspark: 3 x 11 – 20 kg – ett ben i taget
Sittande lårcurl: 3 x 11 – 40 kg – ett ben i taget
Benböj i smithmaskin: 3 x 11-15 kg

 

 


Apr 25 2010

Söndag=tidig morgon

Indra vaknade inte alls mellan tjugo över sex och halv sju i dag, som hon brukar. Indra vaknade fem i sex i stället och låg kvar och hade annat för sig till fem över då hon ville ha ny blöja och ropade på mig. Undrar varför hon aldrig ropar på pappa i de situationerna??!!:)
Jag gick alltså upp fem över sex och sen dess har det varit full rulle. Vi började med tvättstugan. Tvättberget jag förra veckan vek, hade vuxit sig stor igen så det var bara att hugga i. Medan jag vek tvätten tänkte jag på en kompis som har som regel att inte ta upp en ny torr tvätt på tvättbordet om inte den första är vikt än. Jag kom på rätt snabbt att det nog inte skulle funka för mig. Jag tvättar för många maskiner så det enda jag skulle göra då är att vika tvätt! Bättre vika mycket tvätt en gång än lite mindre tvätt många gånger.

Häromveckan när jag träffade mammagruppen fick jag lite ”växter” av en av mammorna. De har jag nu planterat på diverse ställen i trädgården. Det ska bli mycket intressant att se om det blir något över huvud taget,  men enligt ägarinnan till växterna så är de väldigt tåliga och de sprider sig i raketfart. Det om något kan bli intressant tycker jag:)

mms_image
Överraskning….Vi får se om det funkar!:)

Indra tittar på Teletubbies just nu och på mig verkar den bara sövande…jag måste komma härifrån ett tag och se om jag kan piggna till. Vi får höras senare
Vet bara inte om  jag får med mig Indra som tycker att det är kanonkul att med Teletubbies

//C

 


Apr 24 2010

Försvunna barn och gemensam träning…

Dagen har gått fort idag. Barnen försvann tidigt och Mio var hemma en vända och åt. Nova var också hemma en vända med en jättefin liten bukett hon plockat, men försvann snabbt igen. Jag ser dem knappt vissa dagar. Är det så det är? Ju äldre de blir desto mindre ser man av dem? Jag  värnar om mellistiderna hemma med dem efter skolan. Vi sitter tillsammans och äter mellis och pratar om dagen som varit och vad som hänt i skolan. Det är såå mysigt att få den tiden med dem, för nästa sekund är de borta igen!

mms_image
Buketten jag fick av Nova…

Eftersom båda dem stora barnen var borta på sitt håll frågade vi om svärmor och svärfar ville passa Indra så jag och Micke kunde träna och det gick så bra så, så vi fick till ett pass tillsamman! Det hör inte till vanligheterna alls, så det var riktigt roligt! Axlar och armar, rygg och mage fick sig en genomkörare. Jag ville köra lite ben och rumpa också, men Micke avrådde mig från det med motiveringen att man ska vila muskelgruppen man kört, ett dygn minst.  Man får väl lyssna på ett proffs!?

Det är lördag idag! Hur skönt som helst och på lördagar får man äta lite godis. Vi var nere och köpte lite godis på Konsum förut. Vi passade på att ta en promenad tillsammans också nämligen och då gick vi förbi affären för lite godisinköp. Ni kan ju gissa vilken påse som är vems;)

mms_image
Skillnaden är större än vad som syns på bilden…

Nu väntar vi bara in Mio, sen blir det mat från Vreten. En dag i veckan får man fuska….ibland två….

//C


Apr 24 2010

Tacos, sovmorgon och träningsvärk!

Kvällen igår blev lyckad med Tacos och Guitar Hero. Premiär för Katja och Martin, men det dröjde inte länge förrän de kunde tävla med oss ”veteraner”, vilket vi är jämförelsevis. Efter några försök på den långsammaste delen gick de direkt upp till den svåraste och knep över 90%. Det är imponerande!
Tävlig mellan paren självklart och Micke vann i vanlig ordning. Han började med en låt och hade inga missade toner, alltså 100% och avslutande med en annan låt och fick 100%. Vilken tur att jag inte är en dålig förlorare!!=D

100%! Inga missade toner alls mao. Bra Micke!!

Medan de vuxna tävlade som barn på undervåningen satt barnen på övervåningen och åt glass, tittade på Saltkråkan och hade mysigt. Mio i ena soffan och Nova och Pontus i andra. Riktigt söta var de! Glassen var dagen till ära extra kryddad med strössel. Är det fredag och man har gäster så är det!


Jag vet! Man skulle kunna tro att jag har snott den här bilden från en annan
blogg, men det är faktiskt tvärtom!!:)

Denna morgon började med sovmorgon! Jag sov skönt till nio när Micke och Indra väckte mig. Indra kom krypande och gav mig världens kram och lade sig bredvid mig, gosade till sig under täcket och vinkade hej då till pappa. Det vara bara för Micke att gå ner och göra klart det sista till frukosten utan henne.
Nu har både Nova och Mio sedan länge varit hos kompisar och Micke har i vanlig ordning tagit sig till Willys för att veckohandla. Indra sover fortfarande och jag sitter här. Mio kommer hem till ett när det är lunch och Nova äter hos sin kompis Joel.
Jag hade tänkt att hinna med ett träningspass idag också. Skön träningsvärk i rumpan efter utfallen i smithmaskinen och med tyngre vikter gjorde sitt. Kanon!! Det är mage, rygg och armar idag om jag kommer iväg.

//C

 


Apr 23 2010

Fika och premiärgung 2

I morse var det vanlig morgon för familjen, med ettt litet undantag från att hällen inte fungerade när jag kom upp och skulle koka ägg. Alltså INGA äggmackor för min del!! Dagen kunde ha startat bättre, men det fick vara. Jag gjorde ett tappert försök genom att gå ut och titta på elskåpet, men absolut ingenting hände. Jättekonstigt. Jag orkade inte meka upp skåpet i kylan som trots allt var, så det la jag över i Mickes händer när han vaknade. Han blev jätteglad för det vill jag också bara tillägga.

Efter att ha vinkat av de stora barnen vid fönstret i vanlig ordning gick jag över till Katja för en fika. Hon hade bjudit över två andra kompisar med deras barn så det var fullt med barn och fullt ös!!  Riktigt roligt att se alla barn leka och ta för sig!:)
För Indra blev det hennes andra premiärgung idag, denna gång på en gunghäst i form av en älg!!:). 
mms_image
Premiärgung 2.

Är egentligen nyss hemkommen från gymet efter ett benpass. Nästa bara fokus på ben nu och cyklingen hemåt var riktigt jobbig och det gick inte alls fort. Om inte annat har jag övat ballansen på en stillastående cykel vissa ställen hem. Det är inte illa!!

Ikväll kommer Katja och Martin och barnen och äter hos oss så nu är Micke på väg till affären för inhandling av mat. Jag borde få i mig något innan dess med tanke på träningen så nu säger jag hej hej på ett tag!

//C


Apr 22 2010

God natt…

Vill egentligen bara säga god natt till er alla innan jag lägger mig.
En lång dag med många intryck gör mig väldigt seg och dimmig i huvudet. Mycket ska sorteras och hamna på rätt plats och bearbetas i min hjärna i natt och jag gissar att det inte tar lång stund efter att huvudet hamnat på kudden tills jag somnar.

En ny dag i morgon att ta tag i och se och uppskatta det man faktiskt har och som man blir så otroligt medveten om vid begravningar. Jag har en underbar familj. Tre friska barn och världens bästa sambo! Jag älskar er och det kom för mig starkt idag.
Livet är kort, skört och inte alltid självklart. Gör det bästa av ditt liv och gör det med en positiv inställning så blir livet likaså. Visst, inte alltid lätt att se alla dagar, men om man stannar upp och försöker se sitt eget liv utifrån så kan man göra väldigt mycket för att små ting också ska bli värdefulla.
Ser fram emot en lång natts sömn utan avbrott. Hoppas min önskan slår in:)

God natt!!

//C


Apr 22 2010

Begravning och ”party” på samma dag…

Idag var dagen för Mickes mormors begravning. Min mamma kom ju igår för att passa Indra då vi andra tog farväl av Maud. Redan innan vi åkte iväg förklarade jag för Nova och Mio på ett ungefär vad en begravning går ut på, vad man gör och vad som förväntas av en. Jag sa att om de kom på frågor i kyrkan så skulle de försöka komma ihåg dem så skulle jag försöka svara så gott det gick sen efter ceremonin.
Ceremonin var jättevacker och det är verkligen en fin kyrka Gamla Uppsala kyrka. Vi satt längst fram på höger sida och från den stund vi kom in i kyrkan grät båda barnen i omgångar tills vi gick ut. 
 Maud älskade musik och sjöng i en kör så länge det gick innan hon blev sjuk. Nästan hela kören hade samlats i kyrkan idag och de sjöng så vackert där de stod runt kistan. Som jag skrev tidigare så tror jag att det här var en bra upplevelse för barnen och många kom fram till dem efteråt och sa att de hade varit så duktiga och fina och många sa till mig mig att jag gjort helt rätt som tagit med mig dem på denna dag. Jag kände verkligen att jag gjort rätt och med tanke på hur fint det var så tror jag att Nova och Mio kommer att ha bra minnen från den här dagen, trots sorgen att ha förlorat sin gammelmormor och trots att så många visade att de var ledsna.


Vila i frid Maud…

När vi kom hem började jag förbereda mig för Me&i-partyt jag ska ha ikväll. En kladdkaka special har bakats och jag tror jag tagit fram allt som ska tas fram. Nu väntar jag egentligen bara på gästerna. Micke och alla barn är förvisade till svärmor och svärfar och kommer hem till åtta igen då alla barn ska sova. Livet går vidare och det är lite läskigt hur man hoppar från sorg till glädje på bara några minuter eller timmar. Människan anpassar sig verkligen lätt till de flesta situationer

En märklig dag idag egentligen….

//C


Apr 21 2010

Kvällspass och besök av ”mormor”.

Ännu en kväll på gymet och härligt ont i axlar och armar. Det är, med risk för att upprepa mig, såå roligt att jag äntligen kommit igång! Men jag vill se resultat…igår helst, men jag vet att jag måste skynda långsamt och det gör mig faktiskt inget. Jag har tiden och jag har ron:)

Väl hemkommen från gymet hade min mamma kommit. Hon skall vara barnvakt till Indra i morgon när resten av familjen ska gå på Mickes mormors begravning. Det kommer att vara en jobbig dag i morgon och det är den fösta begravningen Nova och Mio går på. Jag tror att det kommer bli en bra erfarenhet för dem, trots att det blir jobbigt. Livet ser ut såhär och döden är faktiskt det enda vi alla har gemensamt. Vi kommer dit alla en dag, när, är det enda vi inte vet, som tur är. Jag vill visa mina barn att döden inte är något farligt.  Att det är okej att gråta och vara ledsen.  Jag vill visa dem att det här är något ”normalt”, som faktiskt händer alla. Vart vi hamnar sen kan man ha olika åsikter om. Just nu är Nangijala något vi pratar mycket om då jag också vill att de ska kunna prata öppet om döden och deras tankar kring den.

//C


Apr 21 2010

Typiskt aprilväder och världens bästa Astrid Lindgren

Precis hemkommen efter en promenad, med världens bästa svärmor, i snöblandat regn. Det är verkligen ett typiskt aprilväder där man undrar om våren inte riktigt bestämt sig för om den ska komma eller inte. Ena stunden skiner solen och värmer som bara den. Sekunden efter blåser det snö eller hagel. Hoppas, hoppas att våren är här på riktigt snart. Jag behöver den!

Medan jag tog en promenad fick barnen vara hemma själva och titta på film. Jag tycker det är ett bra väder att titta på film i och mysa i soffan. Valet av film föll tydligen på  ”Bröderna Lejonhjärta”. En helt underbar film om döden och vad som händer efter den, och som jag har svårt att läsa bokens första kapitel av utan att börja gråta.
Vad skulle min barndom varit utan Astrid Lindgren och hennes underbara sagor? Jag har såna otroligt fina minnen av dem och jag försöker föra över dem till mina barn i form av prenumeration på  hennes filmer och inköp av hennes böcker.
Astrid dog på min födelsedag den 28 januari 2002 och jag kommer ihåg hur ledsen jag blev.  Hennes sätt att faktiskt se och beröra var enormt och jag tror aldrig att det kan komma en till Astrid Lindgren. Jag hoppas att hon kommer att kunna fortsätta beröra framtidens barn som hon berört min generation.
Det här inlägget blev visst en liten hyllning till världens bästa Astrid Lindgren!!


Är inte det här typiskt Astrid??:)

 

//C


Apr 21 2010

Tvättberget!

Igår städade jag som sagt och på kvällen innan jag cyklade iväg till träningen vek jag detta berg av kläder. Man skulle kunna tro att det legat där i månader och väntat, men detta var ”bara”  knappt en vecka. Nu är smutskorgen fylld till bredden igen, så det är bara att börja om:(

mms_image
Före

mms_image
Efter

Det blev ju en viss skillnad. Det som är bra med tvättberget är att man för ett tag glömmer att det ska kaklas på väggen bakom. Det blir väldigt tydligt när man vikt allting. Det kommer att tas tag i alldeles snart. Kakel finns så det är bara viljan och orken som ska komma:)

Dagen bjuder på en fika med två av mammorna från mammagruppen. Det ska bli riktigt trevligt. Gårdagen spenderades ju bara inne med ett undantag för cykelturen till och från gymet. Det ska bli riktigt skönt med en promenad och lite skitsnack  idag.

//C


Apr 20 2010

Simon Baker.

Nyss hemkommen från ett pass på gymet. Trött, trött, trött i benen.
Nu är det soffläge och väntan på Mentalisten!:D


Simon Baker.

 

//C


Apr 20 2010

Sockerberoende.

Nu har jag kommit halvvägs i mitt städande och jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv. Det är inte mycket kvar så i morgon förmiddag borde jag bli helt klar.

Det som har stört mig mest i mitt städande har varit den enorma godisskålen som står i köket. Jag har flyttat runt den ett antal gånger och jag kommer på mig själv med att snegla åt dens håll flera gånger bara för att titta och bara för att se om det finns några goda godisar kvar. Så håller det på vart efter tiden går och ju längre tiden går desto mer sugen blir jag. Jag har ett sockerberoende utan dess like och det är det jag för tillfället försöker få bukt med. Inte sluta äta godis och socker helt utan bara trappa ner på eländet. Därför retar mig skålen något enormt. Har fösökt få in den i ett skåp så jag slipper se den, men vi har ingen plats(!!!!)

mms_image
En gigantisk godisskål, som, trot eller ej, varit mycket mer innehållsrik!!

Jag och Indra har precis ätit lunch nu så nu är min sockernivå i ballans igen.
Min kära sambo har redan skrivit om sockerproblemet så har ni inte redan läst det gör det  här, jag kan bara berätta om mina egna problem och hur de ter sig och det är inte roligt alls om man ser det utifrån. Eller inifrån också för den delen. För det första blir mitt humör riktigt riktigt dåligt och självklart är det mina närmaste som råkar illa ut. Jag får huvudvärk och hjärtklappning och koncentrationssvårigheter. Sen blir jag också väldigt rastlös. Jag vill ha saker att göra hela tiden så jag har tankarna på annat än socker. Jag har alla de besvär man har när man är alkis och inte har något att dricka typ. Det känns ju helt okej, verkligen!

Nu ska jag fortsätta städningen. Dammsuga och torka på övervåningen så jag slipper tänka på socker;)

//C


Apr 20 2010

Fusk!

Det finns något som kallas fusk. Detta är fusk på hög nivå!!

mms_image
Men jag är söt ändå:)

//C


Apr 20 2010

Städdag!

Idag ska jag viga dagen åt städning.
Våren är underbar, men när solljuset tittar fram syns precis vartenda dammkorn och alla fönster ser ut som om man inte tvättat dem på flera år. Det känns sådär att gå runt i ett hus som är genomskitigt så idag ska det städas!!
Det är faktiskt rätt kul att städa om det inte är för mycket och om jag inte blir avbruten alltför många gånger, så mitt mål är att sätta igång ordentligt vid nio då Indra vanligtvis får sin välling och sen ska sova. Igår började jag städa men insåg rätt snabbt att det inte skulle hinnas med särskilt mycket så jag gav upp.

Idag är tanken att detta ska hinnas med:

  • Avtorkning av alla ytor och då menar jag alla ytor, även skåpsluckor, dörrkarmar och dylikt på båda våningarna.
  • Toaletterna ska rengöras
  • Dammsugning, båda våningar
  • Torkning av golv
  • Allt vätt i tvättstugan skall vikas och läggas upp i rätt rum.
  • Minst två maskiner skall tvättas
  • (Tvätta fönster om det hinns med)

Kanske det här är orealistiska mål. Den som lever får se.

Jag hade tänkt att börja så smått nu och så mycket Indra tillåter, så får jag berätta sen hur långt jag kom. Det finns ju en dag i morgon också annars:)

//C


Apr 19 2010

En fullspäckad dag…

På måndagar är det fullt upp i vår familj.
Det som ska hinnas med är föräldrarträff  halv tio, möte av barn efter skolan halv två, hem  och äta mellis  vid tre, städa, laga mat och sen är det dags för Mio att åka på innebandy kl sex. Ikväll ska jag även på inredningsparty hos en kompis kl sju.
Där emellan ska  jag alltså hinna plocka i och ur en diskmaskin minst en gång, städa, se till att Nova gör sina läxor ordentligt, plocka undan leksaker som sprids ut över hela huset. Detta kanske inte låter så mycket men med tre barn med helt olika behov av mig som mamma kan det ibland bli lite mycket. Går en enda liten sak snett kan hela schemat raseras. Det finns lite tjusning i detta också faktiskt=D Har jag fixat hela dagen utan problem är jag värd en liten klapp på axeln.

Annars kan jag nog lätt se
ut såhär på eftermiddagarna…

Nu är nästa punkt maten.

//C