Jun 30 2010

Morötter, nötter eller kanske godis?

Jag måste hitta något annat att bita på. Just nu biter jag mina fingrar till fördärvelse. En ful ovana jag haft så länge jag kan minnas. Och ja…kanske beror det på nervositet eller frustration eller dylikt? Mig kvittar det, jag tänker inte döma mig själv utifrån om jag biter på naglarna/ fingrarna eller inte. Det tänkte jag att ni skulle få äran att göra. 
Jag kan hålla upp i perioder och då känns det som om jag aldrig ska falla tillbaka, men som en drog dras jag till att bita igen. Bita gnaga, dra och slita. Välj vilket som. Alla passar in på mig just nu. Jag försöker ibland att fundera ut varför det blir sån hets och jag kan inte komma på någon bra anledning just nu. 
I alla fall så har jag bestämt mig. Nu får det vara nog. Jag har köpt nagelstärkare och fil. Borde kanske dra på ett lager stop och väx också, eller hur det nu stavas, men jag skyller på Indra där. Jag måste kunna stoppa in fingrarna i hennes mun ibland utan att hon ska behöva lida av ännu en sak förutom att jag kollar hennes kräkreflexer.

Nu kommer ni dessutom att få se hur det ser ut. Håll till godo, det kommer en efterbild om några veckor…

Japps, jag skäms, men såhär ser det ut. Det ska bli ändring på det nu!

 

//C

 


Jun 30 2010

En dag med värme och ett hus vid sjön

Barnen åkte ju som sagt till min mamma igår och när de tog upptåget åkte jag med till Uppsala för att strosa runt lite själv och titta lite i affärer.
Eftersom vädret var kanon tyckte jag att jag och Micke kunde äta i stan när båda två ändå var inne och han var inte särskilt svårövertalad. Jag vet ju hur jag ska göra för att få honom att göra det jag vill så det var bara att nämna ordet ”kebab” så var det inga problem alls att äta i stan.
Två linnen och en bikini rikare möttes vi upp på Stadium och gick sen vidare till Kebabhaket. Jag och Indra delade på en tallrik kyckling och ris och hon åt och åt och åt.
Efter maten var det glass på menyn och självklart för Indra med. Hon åt även den med god aptit och ett stort leende på läpparna. Jag tror hon var i himlen igår.

Glassavnjutningen kombinerades med en liten tur runt Uppsala med tillhörande guidning från Mickes sida så jag ska lära mig allt och tillslut tycka att Uppsala är ”min stad”. Jag tror ändå att det kommer att ta lite tid. Stockholm är fortfarande min stad och jag saknar den otroligt ibland. Men nog om det. Efter ett år i Uppsala och ett gäng bussturer in har jag lärt mig att hitta riktigt bra enligt mig själv och Uppsala är en mycket vacker stad, men det tar nog några år till innan jag kan leka turistguide.

När vi kom hem, efter många om och men då Upptåget var inställt  och det var en varm långsam buss som gällde, var det välling för Indra och slapp i soffan för mig och Micke.
Kl nio började en film jag inte sett förut (jag vet, det är inte ovanligt att jag inte sett filmer då jag ligger efter kollosalt, men tack vare Micke är jag snart på banan igen). Den heter ”The lake house” och handlar om en tjej, Kate och en kille, Alex som via ett hus de båda bott i vid olika tillfällen får kontakt med varandra och börjar brevväxla. Filmen utspelar sig under två år och för Kate är det 2006-2008, medan det för Alex är 2004-2006. De lever alltså i olika tidsintervaller men fortsätter brevväxla och inser snart att de är kära i varandra. 
En helt klar sevärd film och jag får väl hålla med Micke när han säger att det är en tjejfilm.

//C


Jun 29 2010

Varmt!!

Är tvungen att gå in ett tag. Det är så varmt ute att man är tvungen att gå in och svalka av sig ibland. Sen frukost har vi varit ute och fixat i trädgården och lekt lekar. Nu är det studsmattan som gäller för de stora. Indra sover fortfarande, men vaknar nog snart. Barnen har packat sina väskor  och ”mormor” är på väg. Tills på lördag ska de vara där och ha egen mormor-tid. Skansen står på schemat bla. De har berättat om allt de ska göra i mormors lilla lägenhet och tydligen finns det mer saker att göra i en tvårummare än ett stort hus på 163 kvadratmeter!!

Nova=grön, Mio=blå och jag=orange.

Nu vaknade Indra!!:)

 

//C


Jun 28 2010

Lille katt…

Detta är Indras favorit just nu. Hon pekar och låter som djuren. Min lilla tjej börjar bli stor!

//C


Jun 26 2010

Bernadotte eller Westlig…eller varför inte Svensson??

Hur mycket betyder ett efternamn egentligen? Frågar du mig med ett ovanligt efternamn får du ”mycket” till svar, frågar du en med ett mer vanligt efternamn får du kanske ett ”inte så mycket” till svar, men med det menar jag inte att de som tex heter Eriksson inte tycker att det betyder något, men jag gissar att några av dem som heter Eriksson har lättare att byta efternamn vid eventuellt giftemål, än de med ett ovanligt namn?
Nu har ju Prins Daniel blivit en Bernadotte, står det i tidningarna. Vilken tur att han ändå hade ett rätt så vanligt namn tänker jag. Inte för att jag direkt gissar att de diskuterat vilket gemensamt efternamn de ska ha, han har väl inte haft någon direkt talan över huvud taget när det kommer till det mesta inom hovet och alla regler som gäller. Han har ju givit upp det mesta så varför inte också sitt efternamn, men jag undrar om han inte någonstans drömde ”Victoria Westling” innan han blev väckt igen. 

 

Jag har alltid varit stenhård och tänkt att jag  minsann aldrig kommer att byta efternamn. Mitt efternman är så pass ovanligt och det har en historia som jag gärna vill föra vidare. Mitt namn är ju min person! Det kommer från min pappa och han är nu död, så det har också varit en anledning till att föra namnet vidare. Men jag har nu börjat tveka. Och detta är egentligen inte alls för att jag tycker att Micke har ett finare efternamn än vad jag har (ledsen älskling;)) utan det handlar om det mest värdefulla jag har. Mina barn. Anledningen till mina tankar är inte något jag tänker ta upp här just nu, men det har fått mig att gå så långt, vilket är väldigt långt för att var mig, så att jag till och med kan tänka mig att byta mitt efternamn. Jag vet, ni som känner mig undrar säkert om jag blivit sjuk, men som jag skrivit tidigare så  har det egentligen inte alls med vilja att göra utan vad som blir bäst i slutänden. För alla. Kanske har det också med att att jag vuxit till mig och förstått att allt faktiskt inte sitter i ett namn utan i ens person. Jag vill ju egentligen inte bli förknippad med mitt efternamn utan med hur jag är, sen att jag har ett efternamn som får folk att lättare komma ihåg mig är väl kanske bra men det är heller inget som kommer upphöra när jag och Micke gifter oss utans snarare tvärtom då hans efternamn är en aningen mer ovanligt än mitt och en aningens mer svårläst;) Med detta på print, vilket gjort det lite mer verkligt, kommer jag nu att gå och lägga mig och också sova på saken. Det låter kanske som om jag och Micke kommer att gifta oss i morgon och så är inte fallet, men det kommer att ske och den som lever får se när…!
Mitt efternamn kommer alltid att vara viktigt, men mina barn kommer alltid att vara viktigast.

//C

God natt!


Jun 26 2010

Med ögat mot solen…

…eller i alla fall pannan och kinderna har fått sin beskärda del av solen den se senaste dagarna. Från en underbar lunch med fika i stadsparken i onsdags  och trädgårdsarbete och jagning av diverse barn (inklusive fika;)) i trädgården i torsdags till midsommarfirande på Skansen i går. Det har blivit mycket sol som sagt och jag har trivts som fisken i vattnet. Jag har under dessa dagar än en gång konstaterat att det här landet är för kallt under alltför lång tid för min del.

Midsommarafton igår gick helt under den traditionella firandet, för kan det bli mer svenskt än Skansen? Trots mycket folk, mestadels turister som antagligen undrade hur dumma i huvudet vi svenskar egentligen är som hoppar runt i ring och härmar både grodor, grisar och elefanter, så var humöret på topp och det blev en riktig kanondag. På eftermiddagen åkte vi hem igen och då till oss där vi fortsatte att äta. Som Micke skrev i sitt inlägg så har vi alltid för mycket mat, om man nu kan ha det, så jag tvivlar på att någon gick hem hungrig igår.
Barnen var helt slut igår kväll. Nova somnade nästan i soffan och när väl Mio lade sig tog det inte många minuter innan han sussade sött. Indra lade sig lite tidigare igår. Med så många intryck som dagen igår gav henne och  pga solen var hon varm och lite kinkig på kvällen. Lite alvedon, välling och en skön säng gjorde susen för hon vaknade pigg och glad halv sju i morse. ”Pappa ” ropade hon ihärdigt tills Micke orkade gå upp med henne.

Barnens efterrätt…


Nu ligger både Micke och Indra och sover igen. Indra vaknar nog snart av sig själv. Micke får  jag nog väcka:)
En kyligare dag idag men helt okej då jag bara hade tänkt fixa här hemma idag.

//C


Jun 22 2010

Karma och dubbelmoral…

Det verkar vara inne att prata om karma hit och dit och de flesta jag träffat eller läser om, som pratar om karma, pratar om karma som om det skulle vara synonymt med ordet tur. ”Hoppas min karma vänder”, ”När ska jag få karma på min sida?” är bara två av alla meningar i samma stil. Jag har tillslut blivit konfunderad och undrat om det är jag som har uppfattat det här med karma helt fel, för enligt  mig är inte karma något du kan få efter en viss ”tid av otur”. Karma är väl något man förtjänar och det i nästa liv? Alltså: Om du mår skit idag och i det här livet är det pga av dina handlingar i ditt tidigare liv. Vill du må bättre i nästa, så var snäll och behandla människor och djur runt omkring dig på ett bra sätt! Enkelt, enligt mig.

Wikipedia säger bl.a: I filosfoskt/religiöst hänseende har karma snarare betydelsen lagen om orsak och verkan. När en varelse agerar med tankar, känslor, handlingar lämnas ett spår både på omgivningen och den egna organismen. Avtrycket får både omgivningen och varelsen att reagera i enlighet med naturlagarna. Trycket är en orsak som får sin bestämda verkan. Naturlagarna sörjer alltid och överallt för att varje orsak får sin bestämda verkan och kallas sammantagna för karma.
Karma som begrepp förekommer inom religionerna buddhism, jainism, sikhism och många hinduistiska riktningar. Inom buddhismen är karma resultatet av en människas handlingar, ord och tankar under hennes livstid. Inom hinduismen står karma också för summan av handlingar under livet, hur väl en människa uppfyllt sina plikter avseende religiösa och vardagliga handlingar. Karmans ”kvalitet” har en direkt betydelse när det gäller om vi återföds och som vad vi återföds.

Helt ute och cyklade var jag  ju inte, men om vi nu utgår från att karma är lagen om orsak och verkan (vilket i sig  inte har med tur att göra över huvud taget) och man tror på detta, att man får sitt ”straff” på en gång i stället för i nästa liv, bör man inte då vara väldigt noga med hur man agerar och tänker? Om man ena stunden sitter och är dryg och påstår sig veta hur andra människor vill leva sitt liv och i nästa undrar varför man aldrig har ”karma på sin sida”, har man inte än en gång missuppfattat vad ordet betyder då, eller är man bara allmänt korkad? Borde inte de som använder ett ord väldigt frekvent veta vad ordet betyder? Det är ju lite pinsamt kan jag tycka att slänga sig med ord man inte har en aning om vad de betyder och särskilt när det är så starka ord som just karma?
Att basunera ut karma i var och varannan mening och samtidigt vara otrevlig och dryg är dubbelmoral på hög nivå enligt mig. Att samma personer också på allvar undrar varför det inte går så bra just nu är för mig skrattretande. Vara bitter, vänta på att turen ska vända, se ner på andra människors val av arbete, bostad osv och samtidigt tro på karma går inte ihop enligt mig. Att låta människor göra sina egna val här i livet och tro på att deras val är riktiga för dem, vara harmonisk och ödmjuk och försöka lära av sina misstag och göra bättre nästa gång, passar väl bättre tycker jag. Det är i alla fall så jag försöker leva mitt liv och då tror jag ändå inte på karma. Jag vill göra bra gärningar här i livet för att jag tror på att vara en god människa, inte för att egot ska må bra och för att jag ska få ett bättre liv nästa gång jag föds. Enligt mig och min ”tro” kommer man inte tillbaka. Inte till den här jorden i alla fall.

Men så är det ju också att den som säger sig tro på karma och samtidigt beter sig som en idiot, kommer ju sannerligen inte bli en ko i sitt nästa liv, snarare en insekt som förhoppningsvis slutar sitt liv som fågelmat.

//C


Jun 22 2010

Kalas och giltiga kontrakt?

Helgen har bestått i trevligt besök från Stockholm och ett gäng ”kalas”.
I lördags kom mina systerdöttrar Zandra och Ida förbi en snabbis. Efter en massa strul med tåg och fel tåg osv var de äntligen här och de kunde äta lite. Sen var det promenad ner till Konsum och jag och Zandra fick lite tid att prata och ha lite kvalitetstid. Mycket trevligt. Sen var det lite fika och sen skulle de åka igen då Zandra skulle jobba på kvällen. Hoppas de kommer snart igen. Det går alldeles för lång tid mellan gångerna.
Söndagen bestod i kalas. Det började klockan ett hos Katja och Martin då Pontus fyller tre idag!:) Grattis Pontus!
 Mellan två och fyra skulle Mio på kalas hos en klasskompis och klockan tre skulle vi till svärmor och svärfar och äta smörgåstårta och tillhörande smaskig efterrätt.

Nu till en annan viktig sak. Igår skrevs det kontrakt här hemma!!
Vid lunchtid igår sa Mio att han lovade att han aldrig skulle röka när han blev stor. Smart som jag var då, bad jag Micke skriva ut ett kontrakt och när han ändå höll på, även ett för Nova. Att den sista raden blev lite knasig är inget jag står för, men allt som tillhör Micke tillhör ju även mig!;)
Nu ska dessa tryckas upp i ansiktet på dem när de blir äldre och får för sig att testa cigaretter, för enligt mig är dessa helt klart giltiga och giltiga för evigt!!

 

//C


Jun 19 2010

Glöta.

Har precis kommit upp från badet och kom på den briljanta idén att blogga om just detta ord. För mig  har det här ordet aldrig varit konstigt då jag vuxit upp med det och min mamma använt det så att jag förstått att det har med bada och vatten att göra. Jag har egentligen aldrig frågat om den exakt rätta innebörden av ordet utan bildat mig en egen uppfattning efter hur ordet har använts. Min mamma har alltid använt ordet när jag ska bada. ”Att ligga och glöta i vattnet” är tex en mening som inte alls skulle vara konstig i sammanhanget.
Så hur kommer det sig nu att jag helt plötsligt vill ha en exakt beskrivning av ordet? Jo, min kära sambo påstår att ordet inte finns och att det skulle vara påhittat!  Just det gör att jag var tvungen att faktiskt kolla upp om det mot förmodan var så att han har rätt. Självklart har han inte det utan ordet finns visst och har visst med vatten att göra. Också.
Glöta är alltså ett verb: glöta, glötar, glötade, glötat, glöta!
Betydelse: Ett gammalt svenskt ord som kan betyda både röra/plaska i vatten och rota, gräva i det som skett. Snoka, med andra ord.

Ordet är inte längre giltigt i Saol 13, men det används fortfarande bl.a av mig=D

Så älskling, nästa gång kan vi kanske glöta tillsammans?;)

//C


Jun 18 2010

En märklig morgon!

Morgon började minst sagt märkligt idag. Jag vaknade av mig själv och tittade på klockan och när jag insåg att jag faktiskt såg rätt, att klockan faktiskt var halv nio så var min första tanke att Indra var död. Jag vet, en hemsk tanke, men ni måste förstå att halv nio har hon aldrig någonsin sovit till förut. Varje gång jag vaknar och inte hör henne och får en massa knasiga tankar brukar jag ligga alldeles knäpptyst och låta öronen växa. Tillslut brukar jag höra hennes snusande därinne och likadant var det i morse. Hon sov alltså halv nio på morgonen!! Den andra tanken som slog mig då var att Micke måste ha varit uppe och ställt om klockan för rolighetens skull. Jag var då tvungen att kolla mobilen och den visade också straxt efter halv nio. Kunde Micke ha ändrat den klockan också var min tredje tanke. Min hjärna ville  inte alls förstå att klockan var så mycket som den faktiskt var, men jag låg kvar och mornade mig och efter tio minuter, tjugo i nio, hörde jag Indra ropa därinne. ”Pappa” ropar hon alltid nuför tiden och jag är tvungen att ropa ”mamma” tillbaka, för att hon ska förstår, men jag gissar att hon ser det som en lek nu och ropar ”pappa” bara för att jag ska svara med ”mamma” för när man kommer in till henne ser man att hon står där med ett litet busigt leende i mungipan.

Indra sover…

När jag väl kommit upp så var det välling på menyn för Indra och vi satte oss tillsammans framför datorn. Jag har vissa saker jag måste kolla på mornarna och en av sakerna är om Micke uppdaterat bloggen, vilket  han hade. Ja, självklart måste jag skriva om min 1100 hopp igår,men jag gör inget märkvärdigt av det, utan nämner det bara såhär:)

Nu till Indra igen. Hon lärde sig ett nytt ord igår. Vi brukar ju stå vid fönstret ibland och vinka åt grannens hund Molly. Igår när vi vinkade så sa  jag i vanlig ordning att nu säger vi ”Hej då” till molly och så vinkade jag. Indra vinkade också och sa ”Ejjo”. Det var såå sött och sen försökte jag få henne att säga det igen och det gick faktiskt några gånger. Sen väntade vi till Micke kom hem innan vi försökte igen och det funkade då också. En väldigt stolt pappa åt middag igår tror jag:)

Nu är det frukost för mig och de stora. Jag är vrålhungrig!!

//C


Jun 17 2010

”Nyckeltavla” och matbröd

Dagen har bestått i att göra en ”nyckeltavla” och sedan att baka. Eller, jag har egentligen gjort både och, samtidigt. Är man händig så är man. Eller det kanske bara har med att jag är tjej att göra? Att kunna göra flera saker samtidigt menar jag.

Nyckeltavlan, nästan klar.

Deg blir till…

 

…färdigt bröd!

 

//C


Jun 17 2010

Stadsparken och ”tjejträff”.

Igår började dagen med en tripp in till stan vid halv elva och ett uppmötande av Emma och Elna på stationen. Väl inne var det underkläder till Nova som stod på schemat och det känns verkligen bra att hon vet vad hon vill ha så att man inte bara har en affär att gå in i. Tredje affären gav napp och en nöjd Nova gick vidare.
Sen var det ett besök på Clas Olsson och en titt på Stockhome innan det var dags att möta upp Katja och barnen och äta lunch. Det blev sallad för både mig och de stora och Indra passade på att vakna mitt i lunchen så det blev kyckling, kräftor och grönsaker för henne med.
Efter lunchen gick vi till Stadsparken och satte oss på filtar och bara njöt av sommarvärmen. Jag hade tagit med lite kaffe och saft och Katja hade en stor påse frukt. De som inte blev mätta på lunchen blev helt klart mätta på all frukt och saft som bjöds på. Det var helt underbart att bara sitta i värmen medan barnen lekte och hade kul. Det var lugnt och skönt och verkligen något jag behövde i all stress som är just nu. Jag kunde verkligen slappna av och bara ta det lugnt.

Nova och Mio är klätterapor.

Indra är generös och ger Katja en puss!

 

Väl hemma igen var det bara för Nova att byta om och vänta på sin skjuts till poolpartyt hon var bjuden på. Kalaset skulle egentligen ha varit i lördags, men då vädret inte alls var särskilt bra då, flyttades det till onsdagen och jag gissar att Nova var rätt nöjd med bytet såhär i efterhand, fast hon i lördags var hur grinig som helst för att hon inte kunde gå.
Kl halv sju var det dags för mig att gå igen då det vara ”mammaträff” hos Annie.
Jag hittade smultron på väg ner och är inte det ett väldigt bra tecken på att sommaren är här? Även om det bara var två så var de helt knallröda och underbart goda och smakade precis som smultron ska smaka. 
Det var riktigt roligt att träffa alla mammor igen, då alla utom Emma och jag har börjat jobba, så det var en del som skulle tas igen och diskuteras.
Vid tio var jag hemma igen och det vara bara för mig att göra mig i ordning och gå och lägga mig trött som jag var. Nu sitter jag här och ska snart ta tag i frukosten och väcka de stora barnen och se vad den här dagen har att ge…

 

//C


Jun 15 2010

Novas bok…

Ni som känner mig vet att jag gör barnen ”första år-bok” till dem själv. NU, alldeles för många år för sent, börjar jag se slutet på Novas första år. Jag kan ju erkänna att jag gjort om boken ett antal gånger och jag har även jobbat med Mios bok samtidigt, men nu är det bara lite finlir kvar i Novas sen är den klaaar! Tror jag ska fira med champagne då…eller något godare kanske?:) 
Sen är det bara Mios och Indras böcker som ska klaras av!

 

//C


Jun 14 2010

Skön kväll med bubbel…

Är ensam ikväll. Eller ensam är jag ju aldrig då tre troll finns, men jag är ensam vuxen ikväll. Redan från start i morse har jag väntat på att dagen skall gå och alla barn ska lägga sig så jag kan bada. Ikväll nöjde jag mig med att den minsta lagt sig då de stora klarar sig själva och dessutom har lov, så skulle jag vänta tills de lagt sig skulle jag antagligen somna i karet.
Konstaterade att jag badade i 45 minuter i riktigt Varmt vatten, precis som vanligt. Jag älskar att bada. I badkar vill säga. Sjön och havet är jag inte så mycket för här hemma i Sverige i alla fall, då det oftast är svinkallt!
Men i karet är det, som sagt inte kallt alls och dagen till ära lyxade jag till det med lite bubblor också!

Inget som syns, men det bubblar som attan!:)

 

Nu gör de stora sig iordning och jag skall snart gå upp och säga godnatt, sen är det soffan som gäller och inte långt därefter sängen.
God natt i förväg alla därute!!

 

//C


Jun 14 2010

Föräldrarträff plus alla barn.

Idag var det fullt ös på föräldraträffen. Första måndagen på sommarlovet, så alla ”stora barn” var lediga och följde med för att hoppa studsmatta. Tyvärr bjöd inte vädret på något studsande för de allra största (vuxna), men barnen hoppade och hade inget problem med en hal och kall studsamatta.

//C


Jun 14 2010

Avslutning, bröllpsfest och middag hos vänner.

Torsdag:

Vanlig skoldag på förmiddagen.
Avslutning för Nova och Mio på kvällen.
Fint väder, nya avslutningskläder och rinnande tårar i vanlig ordning för mig. Jag börjar bli bra på det  här och kommer snart att hyra ut mig själv som gråterska vid diverse tillställingar.

Fredag:
SOMMARLOV!! (för barnen)
Dåligt väder.
Slappa hemma med film och lite hoppande i studsmattan.
Mamma/mormor kommer.

Lördag:

Veckohandling för Micke. Gränby Centrum för resten och lite inhandlande av kläder till barnen.
Bröllopsfest i Uppsala för Carlen och Lina= Superkul på alla sätt! Tack för en kanonkväll!!

Söndag:

Slappt på förmiddagen. Ont i nacken av headbanging dagen innan;)
Träff på eftermiddagen hos Katja och Martin, med Emma och Micke och alla barn så klart.
Film, Pirates of the Caribbean 3, hemma på kvällen när alla barn lagt sig.

//C


Jun 10 2010

Stor liten tjej med långt hår.

Ja, det är såklart Nova jag pratar om. Hon vill inte ha långt hår längre säger hon och nu skulle hon klippa av håret till skulderbladen. När jag visade hur mycket det var av håret så tvekade hon lite och sen sa hon att hälften av det jag visat var okej.

Jag kan ju inte tvinga henne att ha sitt långa hår kvar hur mycket Jag än vill. Hon frågade flera gånger om jag skulle tycka att det inte var fint om hon klippte och jag svarade som jag alltid gjort att hon skulle kunna vara hårlös och hon är fortfarande den sötaste tjejen som finns. Med det så blev det drygt tio cm klippt och även uppklippt på sidorna och baktill. När jag sen tar kort på håret bakifrån inser jag att hon fortfarande har väldigt långt hår och att det antagligen, med de tio centimetrarna jag klippte inte gjorde såå stor skillnad ändå. Men Nova är nöjd och med det jag med. Nu får vi se hur länge det dröjer tills nästa gång hon vill klippa av håret:)

Nova efter klippning!

 

//C


Jun 9 2010

En trög dag!

Idag, kan jag erkänna, har jag inte gjort många knop alls. Som jag skrev tidigare så har jag gått omkring som en levande död och bara väntat på att tiden ska gå. Nu har tiden gått och nu är det snart tyst i huset. Då ska jag passa på att ta ett långt, skönt och varmt bad. Ja, fast det är varmt ute så älskar jag att bada varmt och jag sover fortfarande med duntäcke, medan Micke ligger bredvid och svettas med bara påslakanet. Sån är jag.

I morgon är en annan dag och jag hoppas inte det här tillståndet fortsätter då, för då  har jag en till dag att slå hjäl genom att bara hasa omkring och göra ingenting. I morgon är det iofs avslutning så från kl två och framåt är det full rulle så jag kommer säkert stå här i morgon vid niotiden på kvällen och undra var tiden tog vägen ändå…


Jun 9 2010

Jag känner mig…

…totalt överkörd idag. Som om en ångvält gått fram över mig och sedan backat för att köra över mig igen. Jag går som en Zombie här hemma och flyttar på saker. Tycker att jag borde få något gjort, men kan inte förmå mig till det. Plockar och flyttar och sitter ner och lägger mig ett tag. Kan inte få ro i kroppen. Har sovit dåligt och drömt mycket så det är antagligen det, men det känns som om det är något jag borde komma på. Något jag borde göra och det är det som gör att jag inte kan slappna av. Så  fort jag kommit på det säger jag till. Tills dess går jag här. Som en levande död.


Jun 8 2010

Jag lyckades!

Och fort gick det också. En kvart max. Är mycket nöjd med mig själv!:)

 

Nonvas klänning

 

Mios shorts och skjorta.

 

//C


Jun 8 2010

Det finns att göra…

Vi har  en låda i köket med sugrör och annat tjafs. Indra öppnar gärna den lådan eftersom  vi inte har lås på den ännu…

            Skönt att jag inte kommer att vara sysslolös idag när jag kommer hem från stan.

 

Det blir stan idag. Nova och Mio har avslutning på torsdag och självklart ska de ha ”avslutningskläder”. Jag har fått väl beskrivna instruktioner av Nova hur hon vill att hennes klänning ska se ut. Hoppas bara att jag lyckas, annars kan det hända att det blir tråkig ton från nämnda dam. Håll tummarna, för det behövs!=D

 

//C


Jun 7 2010

Jag börjar undra…

…om det är något Micke gör med flit för att få Indra att bli lika besatt som han själv…Att ”glömma” kvar chipsskålen alltså.

Man tar lite chips…

…och trycker in allt i munnen…

…sen tuggar man…

…innan man tar nya…

Jag tror han har lyckats i sånna fall!:)

 

//C


Jun 5 2010

Fönsterputsning och stora spindlar.

Dagen har gått åt till att tvätta fönster och plocka. Nedervåningens fönster är klara och efter en promenad och en fika hos svärmor var det förstukvisten som fick sig en genomkörare av vattenslangen. Det är pollen till förbannelse och gult precis överallt!!

Stor spindel med byte precis utanför fönstret.

Bytet som flög in när jag viftade bort nät och spindel…Äckligt!

 

Nu tittar de stora på film och Indra får välling. Snart blir det film för oss vuxna med. Det blir Pirates of the Caribbean. Ettan. Vi har redan sett dem alla tre, men de är helt klart värda att se igen!

Förresten! Glömde nästan det viktigaste av allt. Nova hade turnering idag och gjorde två mål!! Mamma och pappa är stolta som få=D

//C


Jun 4 2010

Kreativitet i dubbel bemärkelse.

 

Indra har sorterat i ”plastskåpet”…

…och jag har planterat blommor…

 

//C


Jun 3 2010

I solen på baksidan…

spenderar jag förmiddagen och skogsmyrorna lyser med sin frånvaro. Kanske har jag lyckats….

//C