Jul 31 2010

Lördag kväll…

Jag har badat. Det tog tid tyckte Micke och kanske gjorde det det, men skönt var det.
Alla barn är lagda och då det är lördag är det Mickes ”uppesittarkväll”. Hans tid att nörda. Hans egna tid som han behöver och som han självklart får, hur mycket jag nu kan ”ge” honom något åt det hållet. Han har en egen vilja och också ett eget liv. Något som är extremt viktigt i en relation. Att vårda sig själv och ”sitt eget liv”. Att försöka ”ge” det till sin partner är nog en av de viktigaste sakerna i en relation tror jag. Inget är så viktigt som egentid när man har tre barn och egentiden behöver inte vara i flera dagar utan några timmar räcker ibland för att ladda batterierna.
Mickes uppesittarkväll betyder också att det är min tur att gå upp med Indra i morgon, vilket i sin tur betyder att jag snart kommer att gå och lägga mig. Skönt. Min sömn har det varit sådär med nu under den senaste tiden med värmebölja, så har jag chansen så sover jag hellre än att glo på teve. Jag tankar/laddar oerhört när jag sover och blir helt klart en mamma med mycket bättre tålamod om kroppen får sina sovtimmar. Hur Micke klarar sig så bra som han gör med de få timmar han ibland sover är för mig en gåta, men det kanske har med åldern att göra? Äldre människor behöver ju inte sova så länge (Puss älskling;)!

Nu är det min tur att gå och lägga mig ensam i stora sängen.
Natti natti!

//C

Ps. En ganska intressant sak hände härom dagen. Lilla jag (177,5 cm och 62 kg (oerhört intressant information f.ö) okej, jag kanske är lång, men inte stor på något sätt) skrämde iväg människor med min blotta uppenbarelse…eller kanske det var Indra som var läskig (hon är mellan 85-90 cm och väger mellan 11 och 12 kg)?Ds


Jul 30 2010

Första bulan..

…har nu Indra fått då hon ramlat ner från soffan. Någon gång skall vara den första och jag tycker ändå hon klarat sig länge. Inte hann den bli en riktig ”Kalle Anka-bula” heller. Skönt!

//C


Jul 28 2010

Komplett!

Det är vad jag känner mig nu när jag äntligen fått ändan ur och fått Indras nummer intatuerade. En kvart tog det, sen var det klart!

//C


Jul 26 2010

Mys…?

Det här ser väl mysigt ut?  Japps, det är det också, men jag kan säga att den mesta tiden och delen av dagen har det Inte sett ut så här.Vi är rätt trötta på varandra nu, jag och Indra. Vi går varandra på nerverna som det så fint heter. I morgon får jag en egendag i stora staden. Det ska bli riktigt skönt. Jag behöver det. Indra också…

//C


Jul 25 2010

Trött…

Har jag börjat något av mina inlägg med det ordet förut, så ber jag om ursäkt, men det är precis så jag känner mig just nu. Jag vill hävda att man inte vaknar straxt innan fem på morgonen, somnar om och vaknar en timma senare och vill gå upp. I min värld så gör man inte så, men i Indras funkar det alldeles utmärkt. Hon har den senaste tiden satt detta i system och då Micke gått upp de flesta av dagarna har det inte stört mig särskilt mycket, men när det är min tur att gå upp gör detta beteende ont i hela  min själ.

Nu ska det i alla fall bli ändring på det. Jag vet att det går, jag har gjort det förut. Innan halv sju kommande vecka går vi inte upp och sen får vi skjuta på det ytterligare en halvtimma. När vi väl går upp äter hon och är uppe i två tre timmar, sen är det dags att sova igen tycker hon. Vällingen är inte heller något hon absolut måste ha, då det kan ta över en halvtimma för henne att dricka upp den, så det är inte hunger som väcker henne kl sex på morgonen och hon är absolut inte ledsen, jag tror att hon bara är uttråkad och hon vet att pappa kommer om hon ropar. De är smarta de små liven. Hon sitter därinne och ropar ”pappa” och det funkar. Det är en ovana att hon vaknar så tidigt helt enkelt.. En ovana som skall brytas!

//C


Jul 24 2010

Uppsala hela dagen

Idag har jag kunnat lyfta armarna uppåt igen vilket medfört att jag kan ta på mig linnen på ett enklare sätt än att hala dem nerifrån och upp över rumpan. Axlarna var inte lite ömma igår, men nu är det bättre.  Magen och partiet längs med revbenen ömmar fortfarande men är också på bättringsvägen. Skönt!

Har varit i Uppsala idag och träffat min fina vän Cilla och hennes familj från Gotland. Alltid lika roligt. Ett gäng shopping- och fikatimmar med dem innan jag och barnen tog tåget hem, hanns med. Riktigt trevligt men alldeles för få timmar  ändå. Hoppas vi ses snart igen!

Väl hemma väntade maten klar och snart är det dags att få yngsta barnet i säng…sen blir det Lost.

//C


Jul 22 2010

Förbannat ont…

…i hela kroppen har jag idag och det blir bara värre. Ni som läste Mickes blogg igår såg att det var cirkelfys-pass med Jonas som ledare. Det var fan ingen lek! Jag tog i till jag kräktes bokstavligt talat. Har man tagit i för mycket då?:s 
Visst vaknade tävlingsmänniskan i mig då Micke var i samma grupp som jag, men någonstans måste jag kanske ändå förstå att han, trots sin påstådda nergång, är hundra gånger starkare än jag. I vilket fall som helst så har jag ont i varenda muskel idag. Tack Jonas! Hoppas vi kan komma iväg fler gånger och plågas av dig. Det var samtidigt sjukt roligt fast jag gnällde några gånger och höll på att svettas ner till en stor pöl på golvet.
Det är såå skönt att känna att hela kroppen jobbat, trots att man knappt kan röra sig idag. Undrar hur det blir i morgon? Andra dagen brukar ju vara värre…

//C


Jul 20 2010

Minsann…

…här är alltså svaret på äckelinvasionen av  de så kallade fäbromsarna.

//C


Jul 20 2010

Kvinnlig list…

Visst finns det något som heter kvinnlig list och jag är helt övertygad om att de flesta tjejer någon gång har använt sig av den, mer eller mindre omedvetet. Vad den kvinnliga listen är är kanske ett mer svårförklarat fenomen, men den finns och medan killar står där, helt omedvetna om vad som just hände, så ler andra tjejer lite i mjugg och förvånas än en gång att det var så enkelt.

Jag säger inte att det är okej att använda sig av sin list i ett syfte att skada. Det är aldrig okej att skada någon medvetet, på något sätt.  Jag vet att många tjejer kan göra det, likväl som det finns killar som medvetet sårar en tjej. Jag tänker inte i det här inlägget säga att tjejer är bättre än killar, det handlar inte om det, utan om att killar är totalt blinda och inte ser det tjejer ser glasklart just när det kommer till den kvinnliga listen. Det finns så många exempel jag skulle kunna ta upp, men jag gillar själv inte att läsa meterlånga spalter med text i en blogg så jag ska bespara er det.

När det kommer till spelet mellan killar och tjejer, själva jakten på en partner är människan inget annat än primitiv. Tjejer spelar på sin sexighet och använder hjärnan, medan killar spelar på manligheten och använder det fysiska. Det är inget konstigt alls att människan fortfarande går efter det som förr var viktigt för vår överlevnad. Vi har inte förändrats kroppsligt på flera tusen år och inte vår hjärna heller så hur än samhället ser ut och hur det än vill lära oss hur vi bör och ska agera nu, så kommer vår första reaktion alltid vara primitiv enligt mig. Att vi sen kan se utifrån hur det bör vara och ändra oss efter det är en annan sak. Att vissa tjejer också går längre och använder sig av ett mer modernt och mer uträknat sätt att utöva sin kvinnliga list är bara en fortsättning i att använda hjärnan medan killar fortfarande, än idag använder kroppen.

Tjejer kan och ser andra tjejers ”spel”. Det är och kommer alltid, mer eller mindre, vara glasklart. Killar ser det inte, det bara är så. De ser det inte ens om de får det förklarat för dem, så summan av kardemumman i ett lite rörigt inlägg är att aldrig försöka förklara för en kille vad kvinnlig list är. Han kommer ändå aldrig att förstå.

//C


Jul 17 2010

Det tar sig…

 

Igår…

…och idag…

 

//C


Jul 17 2010

Nostalgi…

Den här bilden är från -85. Jag är alltså drygt fem år här (på bilden är det min syster) och jag kommer ihåg att jag älskade dessa läsker. Framför allt Vira Blåtira, den till höger. Den andra, den till vänster på bilden, hette Kiviga Kruse och var inte så dum den heller, men den kom helt klart tvåa om jag fick välja.

.

 

När jag kom ner till affären idag för att köpa lördagsgodis möttes jag av en pall av dessa. Jag var tvungen att köpa två, en skulle drickas på en gång och jag blev inte besviken. Det smakade precis likadant nu som då.
Så ni som kommer ihåg dessa och tyckte om dem då,testa igen, det är det helt klart värt, om inte annat för nostalgin. Det är ju trots allt 27 år sen!!

.

.

.

.

.

.

 

//C

.


Jul 16 2010

Tråkdag…

Åkte in till stan en snabbis idag. Åt lunch i stadsparken, köpte en glass och sen fick det räcka. Jag orkade inte mer helt enkelt. Varmt och kvavt och en mamma som inte var på sitt bästa humör var ingen bra kombination idag.
Snart är det mellis för mig och Indra. Det blir yoghurt med smultron och blåbär. Gott!!

//C


Jul 14 2010

En plan…

Jag fick en plan i natt runt halv tolv, tolv. En plan som jag tyckte var alldeles utmärkt gällande vår altan. Jag var tvungen att peta på Micke som precis var på väg att somna, väcka honom ordentligt och tvinga honom se på när jag ”ritade” på lakanet hur jag tyckte att det skulle se ut. Han trodde inte alls på min idé, men efter att ha skissat lite på den nu på morgonen och konfererat med svärfar var han tvungen att ge med sig och erkänna att idén kanske inte var så dum i alla fall. Nu är han på väg att köpa mer skruv. Det går tydligen åt lite mer stommar och skruv om man kör efter min idé, men bra blir det!!

    Lite ommodifiering krävs, men grabbarna tycker om att jobba…!

 

//C


Jul 13 2010

Öregrund.

Idag for vi iväg till Öregrund. En liten paus i altanbygget förtjänade både Micke och svärfar så straxt efter tio i morse var vi på väg. Öregrund är en otroligt mysig och vacker stad. Det finns inga typiska sandstränder utan klippor så långt ögat når. Mycket mysigt.

Hamburgare till barnen…

 

…och mig. Micke åt pizza för ovanlighetens skull…

Det blev lunch direkt när vi kom fram och sen gick vi bort till klipporna och alla utom jag badade. Ja, jag är en kruka, men det är havet och det var inte mer än 16 grader, vilket är alldeles för kallt för mig, men fötterna och vaderna badade tills jag tappade känseln i dem.

Efter mellis, bad, lek och en och annan fiskinfångst bar det av in till Öregrund centrum igen där den obligatoriska glassen införskaffades. Efter det blev det hemfärd i värmen. Graderna var uppe på 32!!

Choklad och daimsmak för Mio och choklad och blåbär för Nova.

 

Nu har middag intagits och Indra är lagd för kvällen. Snart ska de stora i säng och sen är det Lost som gäller. Två avsnitt borde vi hinna med. Jag snusade lite i bilen hem, med Mickes hand som stöd, så jag är relativt pigg trots värmen!!

 

//C

Ps. Det står för övrigt 54-2 till mig och bromsarna. De ligger fortfarande i underläge!Ds

 


Jul 11 2010

47-0…

…står det just nu till mig och bromsarna som dumt nog flugit in i vårt hus….Det måste vara någon slags bromssommar i år. Äckligt många är dem och äckligt envisa.  Men! Jag vinner….


Jul 11 2010

Flustret igår, stranden idag och altanbygget fortsätter…

Ja vad säger man? Jag var på det berömda Flustret igår. En supermysig kväll om man bortser från att man kan sätta ett likamed-tecken mellan Flustret och köttmarknad, men jag gissar att det är så överallt? I mitt lite naiva sinne hoppades jag på att det skulle vara bättre här än i Stockholm, men varför egentligen? Alla är väl lika desperata överallt?:)

Stranden blev det på eftermiddagen idag efter att svärfar varit här och hjälpt till med altanbygget. Det går sakta men säker och nu börjar man få en bild av hur det verkligen kommer att se ut när det är klart. Riktigt roligt är det, men jobbigt för M och S då det är så sablans varmt. Men jag klagar inte. Jag älskar värmen och den får gärna fortsätta!

Svärfar in action

 

//C

 


Jul 8 2010

Vår dag igår

Igår var det ett år sen vi förlovade oss och det firade vi med en heldag i Storstan. Mina underbara svärföräldrar tog alla barnen redan på morgonen och hade dem till elva i morse. Tack igen för att jag och Micke kunde ägna oss åt bara varandra igår!!

Vi började nästan med lunch på en gång efter en promenad från Götgatan till Gamla stan. Det behövdes då mitt humör sviktar rejält om jag inte får äta. Efter lunchen och lite kändisar gick vi vidare in mot själva centralen och började vår shoppingrunda som höll i sig till fyra då vi fikade och åt en glass i Gallerian. Sen var det mer shopping och strosande i stan tills vi kom till söder igen där vi skulle äta på Shamrock, en mycket trevlig och bra restaurang. Kan starkt rekommendera den om man gillar vitlöksbröd, vilket både Micke och jag gör. Efter middag blev det glass igen och trots att klockan var nio på kvällen så var det fortfarande behagligt varmt och väldigt ljust. Jag älskar Stockholm på sommrarna helt enkelt. Varmt och skönt och en otroligt vacker stad. Ett plus att man kan tillbringa den på sånt sätt vi gjorde igår. En kort sammanfattning på vår underbara dag igår helt enkelt. Tack älskling för allt!

Köpte lite grejjer igår. Här får ni även se soffan jag klädde om i förrgår. Den var grön med gula blad innan:)

 

//C


Jul 6 2010

En eloge…

Den här tjejen ser jag upp till!  Helt utan tvekan slängde hon sig ut i vattnet efter två små tjejer som hon ser hamnat under vattnet, efter att ha ramlat ur en gummijolle.

Jag hoppas,hoppas hoppas att jag skulle göra det samma om det var jag som hade stått vid hennes plats. När jag tänker efter så är det en självklarhet, men kan man alltid förutspå hur man kommer att reagera vid vissa händelser? Jag tror inte det. Hade hon tänkt efter en sekund till kanske hon hade handlat annorlunda, vem vet? Hon sa att hon mådde dåligt när hon började tänka efter på hur det hade gått om hon inte fått upp dem eller om hon inte varit där, och det är väl så det är. Man tänker inte alltid efter utan handlar bara. Förhoppningsvis slutar det bra, som i det här fallet, men det finns ju tyvärr många exempel där även den som försöker rädda stryker med.
Jag vill egentligen bara ge henne en stor eloge för denna insats och hoppas än en gång att de flesta är som hon och att de går vägen.
Jag har stor respekt för vatten och jag får ont i magen av att tänka på om det skulle hända mina barn något sådant och ingen hann, eller kunde rädda dem.

//C


Jul 5 2010

Altanrivning, bad och begravning

Så var det dags för den så kallade altanen att försvinna och ge plats åt den nya som kommer att växa fram under de kommande veckorna.
Det ska bli så skönt att få den gjord och det planeras för fullt. Det mesta är iofs redan planerat och klart och det är ett rejält förjobb innan själva altanen kan börja byggas,men kul är det.

 

Då Micke rivit den mesta av tiden och det är kanonvarmt ute blev det bad i Björklinge igår. Indras första ordentliga utonhusbad. Inte är hon rädd för vatten inte. Hon bara travar på tills hon inte syns längre. Livsfarligt och katastroftankarna kommer som ett brev på posten, eller bör man kanske säga mail nu för tiden? I alla fall så lär det inte bli mycket till att ligga still på en handduk och sola i sommar, utan istället jaga en liten knodd som inte har vett nog att vara rädd för vatten! Sin far upp i dagen med andra ord!!

Inte alltid är det roligt på sommaren. Här om dagen kraschade en fågel in i rutan och dog. Rutan höll, men inte fågeln. Mio gjorde det bästa han kunde göra och valde att begrava den på en fin och solig plats bakom rabatten. Undrar hur många gravar det kommer att finnas på denna tomt när barnen flyttat hemifrån? Jag gissar att det inte bara är den här fågeln som ligger begravd här då faktiskt.

Här vilar en fågel, 10-07-04…

 

//C


Jul 3 2010

Insekter i huset

I dessa tider när det är så kollosalt varmt ute så är det nästan som om insekterna söker skugga de med och det betyder att de kommer in i huset! Är det något jag inte uppskattar med sommaren så är det alla insekter och då särskilt bromsar. Mitt bästa vapen jag har är min snabeldrake! Swoosch säger det när stort som smått åker in i röret. Tre bromsar och en antal flugor och myggor har fått sina liv avslutade med hjälp av damsugaren, bara på två dagar. Elakt? Ja kanske, men just bromsar tänker jag inte hjälpa ut i det fria igen. Fjärilar är en helt annan sak. De har vi också haft flera besök av och det uppskattas av Indra som följer dem runt hela huset med ett pekfinger i luften.

 

 

+

 

=

SANT

 

//C


Jul 2 2010

Dagen som flöt förbi

Den här dagen skulle ha kunnat gå till historien som dagen då ingenting gjordes i det Pommer/Odervångska huset, men det blev inte så. Efter lunch tog jag tag i mig själv och spaden och rensade bort en massa rötter ur den forna rabatten. Indra var självklart med och hjälpte till. Det blev så varmt att hon flera gånger slet av sig solhatten, men jag var snabbt där och sa att den minsann skulle sitta på, annars fick hon gå in. Det hjälpte föga, men tillslut lyckades hon förstå och vi arbetade tillsammans utan bråk. Hur mycket rötter och sånt måste man egentligen ta bort när man ändå ska lägga på en sån där matta under den kommande altanen, som gör att inget kan växa upp? Det är frågan, men även om jag nu har gjort för mycket så har jag i alla fall rört på mig litegrann och det var skönt.

 

//C


Jul 2 2010

Ålder och utseende

Jag vet att många tycker att jag ser yngre ut än vad jag är. Jag får ofta höra det, men med det säger jag inte att alla tycker det. Var och en har sin egen uppfattning om hur man ser ut vid en viss ålder. Så även försäljaren som plingade på här om dagen och frågade om mamma eller pappa var hemma när jag öppnade, ha ha. Även om det är roligt att se yngre ut än vad jag är så vet jag inte om jag har lust att se ut som barnet i huset i stället för mamman, men jag får väl ta det som en komplimang gissar jag.

Så, vad är ålder egentligen? En siffra? Ett bevis på att vi blivit äldre och klokare, eller kanske bara äldre?
Jag har aldrig reflekterat över ålder särskilt mycket. Inte när det gäller mig själv i allafall. Jag har aldrig haft en kris eller tyckt att det varit jobbigt att fylla år. Ett år äldre än året innan ser jag bara som en erfarenhet och jag kan ibland stanna upp och tänka att Wow, jag har faktiskt levt i 32 år i år. Tufft! 
Jag har varit med om en del och lärt mig mycket den hårda vägen. Kanske har jag faktiskt lärt mig att värdera det viktiga i livet än just hur gammal man är och hur man ser ut? Kanske inser jag nu att den jag är, inte sitter i hur jag ser ut på utsidan utan hur jag är på insidan? Jag skulle aldrig vilja vara tjugo igen. Med den erfarenhet jag har idag jämfört med osäkerheten då, finns inga som helst tvivel om var jag vill vara.
Många påstår att det är pga att jag har barn som jag inte har åldersnojja, men jag tror inte riktigt att det stämmer. Jag har träffat många med barn som helst inte firar födelsedagar och gärna inte vill bli påminda om just den dagen heller. Jag vill tror att det handlar om insikt för självklart var det viktigt hur jag såg ut när jag var tonåring. Jag har haft ätstörningar (med många, många andra då det tyvärr inte är allt för ovanligt) och varit extremt osäker i mig själv, vilket resulterat i att det yttre var viktigare än det inre. Då var träning  och intag av så lite mat som möjligt något nödvändigt ont för att inte ”bli tjock”. Men aldrig har jag mått så dåligt som då heller. Med tiden insåg jag att det inte skulle funka i längden. Jag skulle aldrig orka med att påfresta min kropp och framför allt mitt psyke på det sättet utan att bli galen. Så jag började äta igen och trappa ner på träningen. Sen blev jag gravid och då släppte det mesta. Jag hade inte bara mig själv att tänka på längre.
Jag kan nog stå för många när jag säger att har man haft ätstörningar i någon form någongång så har man det alltid mer eller mindre. Det är fortfarande svårt för mig att äta vissa saker och jag har självklart dåliga dagar när jag tycker att jag inte duger som jag är, men det är betydligt mer sällan nu. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag trivs med mig själv idag över lag och det vill jag säga beror på att jag blivit äldre och mer säker i mig själv. Det låter som en klyscha och jag trodde det var rent skitsnack när jag var yngre, men jag inser mer och mer att så inte är fallet, i alla fall inte för mig. Det låter som jag levt klart mitt liv och är någonstans på 80-strecket, men jag är ”bara” 32 och fortsätter livet med att jag blir mer lugn i mig själv för varje år som går, så ser jag helt klart fram emot kommande födelsedagar.

//C


Jul 2 2010

Ikeas nödvändiga saker..

Jag var på Ikea igår för att äta lunch med en kompis som jobbar i närheten och när jag kommer in i själva varuhuset så ökar pulsen och ett leende sprids i ansiktet. Jag älskar Ikea! Inte på det sättet att jag vill bli en ”Ikea-boy” . Jag vill inte ha varenda möbel i hemmet från Ikea. Jag slås mest av deras extremt smarta sätt att sälja. Jag vågar nog säga att det inte finns en enda sak, ställning eller eller krok som blivit ditsatt på måfå. Allt är extremt uträknat för att sälja så mycket som möjligt. Och det funkar. Även på mig, men jag lovar att jag bara kom hem med nödvändiga saker. Jag köpte 8 saker för 64 kronnor. Tur att jag inte har körkort än, då kanske det hade blivit mer. Inget ont som inte har något gott med sig.
Lunchen blev i vanlig ordning hur trevlig som helst, med uppdateringar om våra liv och allt runt omkring. Indra åt köttbullar och potatis som aldrig förr och somnade som en liten stock i vagnen efter det.

 

Efter Ikea blev det lite mer shopping på stan innan bussen hem gick.  En lyckad dag helt enkelt!

 

//C