Aug 31 2010

Den här mannen…

…älskar jag!!!
Han har hela mitt hjärta och han ger mig allt jag behöver…och lite till!

//C


Aug 30 2010

Träning.

Träningen går bra nu. Jag har kommit igång. Det är underbart och jag märker skillnad på bara några dagar!!

 

//C


Aug 27 2010

Lockarnas tid är förbi

Japp, nu är det gjort. Inga fler lockar. Allt skulle bort efter att ha tittat på en bild. När han väl bestämt sig är han stenhård. Inget kan ändra hans vilja och det gillar jag. Han har aldrig ångrat ett val att klippa sig och tur är väl det? Och tur är väl att jag är en enastående frisör!!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

//C


Aug 26 2010

Föräldraledig

Vakna, göra välling, fixa frukost, leta kläder, tjata, var är borsten? Var är skorna? Stora barn till skolan, vinka till stora barn, leka, sitta vid datorn, Indra lägger sig. Tvätta, plocka, dammsuga, torka, plocka ur diskmaskinen, plocka i diskmaskinen, Indra vaknar, fixa lunch, leka städa, leka, hänga tvätt, tvätta ny tvätt, leka, plocka, leka, möta barn från skolan, handla, göra mellis, fika med bästaste Katja, leka, hänga tvätt, tvätta ny tvätt, tjata, plocka skor, plocka saker, göra läxor, spela Uno, förlora i Uno och kanske vinna i Uno, göra middag, duka, äta, tjata, duka undan, plocka i diskmaskinen, kanske ett barn till träning, kanske två barn till träning, tjata, leka, ett barn hem, kanske två barn hem från träning, ett barn i duschen, nästa barn i duschen, ett barn i säng, plocka, hänga tvätt, ett till barn i säng, plocka leka, tjata, tredje barnet i säng, duscha, sitta i soffan och stirra tomt framför sig, borsta tänder, lägga sig, sova.

En helt vanlig dag i mitt liv, men var kommer ”ledig” in i mitt liv just nu? Jag bara undrar:)

 

//C


Aug 26 2010

Salt.

Är det redan halt ute? Är det vinter? Är det så  kallt ute så  man måste salta inne? Det tycker Indra i alla fall för hon har saltat golvet från köket, runt i vardagsrummet och hallen. Kanske gör hon det för att jag än en gång ska dammsuga så hon kan trycka på knapparna och reglera sugstyrkan? Vilket som så står dammsugning nu på schemat. Igen!

//C


Aug 25 2010

Dammsuga

Jag försöker föklara för henne att jag inte tycker det är roligt att hon stänger av dammsugaren när jag dammsuger. Det är inte roligt alls, för jag dammsuger inte för att det är roligt utan för att jag måste. Likt en robot med olika läten går hon efter och trycker på knapparna och för femtioelfte gången sätter jag på dammsugaren igen. Det är irriterande men varje gång jag vänder mig om ser hon mig i ögonen och ler. Jag kan inte vara arg. Kan inte vara arg på det lilla trollet som går bakom mig och envist trycker på knappen och ändrar sugförmågan så jag knappt får upp något damm alls. Hon går bakom mig med dammsugarluften virvlande i håret. ”Josch” säger hon och tar i håret och ler med hela ansiktet. Underbart!

//C


Aug 24 2010

Smidigt

I morse gick allt mycket smidigare. Med frukost, borstning av tänder och hår och påklädning. Kan bero på att Indra sov till halv åtta! Fråga mig inte varför hon helt plötsligt fick denna briljanta idé, men jag gissar att det har med vädret att göra. Jag hann alltså med en hel del innan hon ropade från övervåningen och ville komma upp och de stora hann med allt de med. En liten incident med en gympapåse och ett ”hackigt leende” från min sida fick den äldsta att surna till. Ännu mer. Med all rätt kanske, men ibland är det svårt att förstå vad man får ut av att sparka på en gympapåse för att den inte hänger som den ska på axeln. Samtidigt känner jag så väl igen henne och känslorna hon har och det är väl därför det bubblar i magen på mig och jag har svårt att hålla mig för skratt. Känslan kommer för mig precis som för henne, men skillnaden är att jag har lärt mig kontrollera ilskan och frustrationen. Det var nära att jag fick stå på trappen utan en ”hejdå-puss”, men tillslut så:)

Igår var det gymet för mig för första gången sen maj typ. Hur skönt som helst var det och det känns skönt i kroppen idag. Lite öm och värre blir det i morgon gissar jag. Jag tog det inte särskilt lugnt så jag förväntar mig smärta! Kanske blir det gymet ikväll igen.

//C


Aug 23 2010

Som vanligt igen…

Nu är det precis som vanligt igen. Nästan. Mickes klocka ringer, lite senare i morse iofs, han går upp, jag går upp med Indra mellan sex och halv sju, gör välling till Indra, gör iordning frukost till mig och de stora, väcker de stora och ser till att de äter och sköter sig vid bordet. Vid vilken gång i ordningen jag får säga till dem att inte hänga över bordet, sitta ordentligt eller inte leka med mackan vet jag inte men om man börjar från början varje dag så är det nog mellan tio-15 gånger på den halvtimme, fyrtio minuter det tar för dem att få i sig frukosten. Var. Sen ska jag tjata lite mer med att de ska tvätta sig, borsta tänder och hår och inte spexa framför spegeln, leka med Indra eller reta varandra. När jag gjort det ett antal gånger måste jag se till  att de får på sig ytterkläder, att de inte glömt frukt, att de har med sig eventuella gympakläder eller ifyllda lappar. Att de har strumpor till gympadojjor och att de inte har det till sandaler. I morse var jag dessutom ”tvungen” att fixa Novas hår då det är fotografering för hennes klass idag. Mio fotograferade sig i fredags. När jag tillslut fått iväg dem, tio minuter senare än vanligt pustar jag ut och konstaterar att vi kanske har haft semester lite för länge för att rutinerna ska sitta som en smäck. Ge mig i morgon också så kommer resten av veckan gå som en dans. På mornarna i alla fall.

//C


Aug 21 2010

Frost…

Det är kallt på nätterna nu…

 

//C


Aug 7 2010

Av olika anledningar

Bloggtorka ett tag. Det kan bli så. Av olika anledningar. Jag har egentligen inte så mycket att skriva, fast det har hänt en massa. Jag låter tiden ha sin gång och återkommer senare helt enkelt. Trött är jag också och ska upp tidigt med Indra i  morgon bitti, söndag som det är.
Natti på er alla där ute!

//C


Aug 4 2010

Regn

När det inte går att jobba ute pga allt regn får man jobba inne istället. Micke och bror har varit på Ikea och på ett gäng andra ställen så vi kan börja med klädkammaren. Det lär ju ta tid, men tillslut blir även det klart.

//C


Aug 4 2010

Las Vegas

Nätet är som Las Vegas. Det som skrivs på nätet, stannar på nätet…

//C


Aug 3 2010

Det första krysset på plats…

…och de andra på väg..

 

 

 

Det tar sig…

//C


Aug 2 2010

Storstan igen

Jag och Indra följde med Micke till Stockholm idag då han hade lite på jobbet som skulle fixas. En ny anställd började idag och det skulle gås igenom en massa.  Jag och Indra passade på att göra Götgatan så pass mycket det gick med allt regn som öste ner, men lite shopping blev det. Passade på att fika på Waynes också och både jag och Indra åt bulle. Indra blötte mer ner sin men fick i sig lite ändå.
Efter jobbet blev det att kolla utemöbler runt om i Uppsala. Det kan faktiskt vara så att vi kommer överens tillslut. Än är det några dagar kvar innan de behövs så tid finns.
När vi äntligen kom  hem efter en sväng på Ikea också, så kom de stora barnen hem. De hade haft det kanon i husvagnen med farmor och farfar och var hur nöjda som helst.
Nu är det natti för hela slanten efter en lång dag.

//C


Aug 1 2010

Husvagnssemester!

De stora fick i morse, typ nyss, reda på att de ska få följa med farmor och farfar ut med deras husvagn och sova i den tills i morgon. Gissa vilka som log så hela rummet lystes upp?? Underbart att se och det värmer mammahjärtat kan jag säga. Sen blev det fart på dem för det skulle minsann packas både det ena och det tredje. Nu sitter de och väntar och vill att tiden bara ska gå så de kan åka någongång.

//C