Okt 22 2010

Lera.

Fick ett recept av Katja på trolldeg (eller nåt liknande). I morse när jag och Indra var där hos henne så satt vi och lekte med leran hon gjort några dagar innan med Pontus och Linus. Indra uppskattade den, men tröttnade först. Jag och Katja satt lite längre och modellerade både det ena och det tredje. Mycket kul hade vi. Katja hade dessutom köpt Alun , en ingridiens till degen till mig, så att jag också skulle kunna göra lera idag. Tack snälla Katja.
Sagt och gjort. När de stora kom hem fick de göra varsin deg och välja färg, så gott det gick med de färger på karamellfärg vi hade hemma. Nova ville ha lila, såklart och Mio valde orange. Kan ju säga att Mio var den som kom närmast färgmässigt trots att vi blandade blått och rött så det blev en fin lila färg innan vi hällde i den i smeten/degen. Det blev i alla fall lera tillslut och lång tid tillsammans när vi skapade olika djur och figurer. Kul hade vi!:)

.

.

.

.

.

.

//C


Okt 20 2010

På söndag

Fick till ett träningspass igår. Skönt att vara tillbaka. Hinner iofs bara träna i kväll också innan vi åker! På söndag vid den här tiden befinner jag mig på varmare breddgrader. Det ska bli så skönt med lite miljöombyte och att slippa alla bestyr hemma. Har nog inte riktigt förstått att vi ska åka ännu, men jag längtar ändå. Konstigt va?!

Ska försöka få ändan ur och börja plocka lite nu. Det ligger saker överallt, i vanlig ordning, och det finns säkert lite tvätt att vika, om jag har tur, innan jag börjar med maten. Kycklingwok ikväll. Det blir nog gott!

//C


Okt 19 2010

Kallt?

Det är fler än jag som tycker att det börjar bli kyligt. Inne!

 

 

//C


Okt 19 2010

Tant Doktorn och lågt blodsocker..

Gårdagen gick i ett. Jag skulle in till Stockholm och träffa några läkare. (Berättar mer om det längre fram när allt är klart.) När det var klart åkte jag in och mötte Micke som just avslutat ett möte och slutat för dagen så vi åkte hem tillsammans. Självklart var det fel på Upptåget så vi fick stå och vänta till nästa, som i sin tur var försenat. Barnen som var hos farmort och farfar, såklart, fick middag hos dem så jag och Micke tänkte passa på att äta i Uppsala. När vi väl kom fram efter alla förseningar var mitt humör inte på topp. Jag hade inte ätit på jättelänge och Micke passade självklart på att retas så att allt blev värre. Tur för honom att jag älskar honom så mycket som jag gör, annars hade han fått äta ensam!
När vi sen skulle hem efter maten så var Upptåget inställt, så det blev till att ta bussen hem. En dag mest bestående av att åka tåg, men en helt okej dag i alla fall. Jag är nöjd! (Även fast jag inte har något körkort. Än)

//C


Okt 18 2010

Ikaros.

Den här låten får mig att tänka på min pappa. Jag brukar lyssna på den ibland. Det är inte texten som gör att jag förknippar låten med pappa utan det är rösten. Även utseendet en del. De påminner om varandra helt enkelt. I december är det 16 år sedan pappa dog. Tiden går fort.

//C


Okt 17 2010

Städdag…

…som vanligt på söndagar. Tvättat fönter har jag också hunnit med. Snart ska vi ut på promenad. Bara Micke ska komma hem efter att ha lämnat Nova på kalas.

//C


Okt 17 2010

Ännu en helg med kalas!

Söndag och min tur (eller vad man ska kalla det) att gå upp. Indra ropade mamma prick klockan sju i morse och jag kände mig mer än utvilad. Det var inte ens jobbigt att gå upp. Jag kom in i hennes rum med ett leende vilket inte händer varje gång. Väl nere i köket var hennes första ord ”lego”. Jag rotade fram de storas gamla lego här om dagen och det är en stor favorit, så medans jag gjorde i ordning välling satt Indra på golvet och byggde.  Jag satte mig också ner när vällingen var klar så byggde vi tillsammans  ett tag. Det är en så mysig period Indra är inne i nu, när hon mer och mer kan berätta vad det är hon vill. Hennes mun går i ett och hon pratar och bubblar hela tiden.

Igår var det kalasdag. Min mamma fyllde år igår, så det blev att åka till Stockholm och fira, men innan dess ett stopp i Kista för presentinhandling och lunch.
Mamma firades hemma hos syster pga platsbrist och väl där blev det fika med både Ballerinakakor, muffins, mjuk pepparkaka och kladdkaka. Kladdkakan slängde självklart Zandra ihop när hon kom hem och den blev kanongod. Så klart!
Presentöppning blev det mellan allt fika och jag tror mamma/mormor/svärmor blev nöjd. Mio hade ritat en fin teckning och Nova hade pysslat fram en massa saker bla på syslöjden där hon sytt en grön utomjording som mormor fick.
När jag ändå var hos syster-yster passade hon på att byta mitt plåster och att tvätta av såret på magen. Nu sitter ett likadant plåster, fast lite fräschare, på plats och skyddar. Tack snälla!
Min hud runt såret har börjat anta en fin gul-grön ton och det kliar till förbannelse. Det läker, jag vet, men det driver mig till vansinne allt kliande, men snart går väl det över det med och i början på veckan hade jag tänkt att ta mig till gymet. Jag kan ju alltid träna armar och axlar. Kanske ben. Vi får se.

Nu är det dags för mig att göra iordning frukost. Klockan är snart nio. Sen är det ytterligare ett kalas som står på schemat för Nova idag.

//C


Okt 15 2010

Årets första snö…

…i alla fall där jag bor, dalar sakta ner från himlen i detta nu och landar på min jacka…

 

//C


Okt 15 2010

Grammatik, del 1.

Jag anser att det är viktigt att kunna uttrycka sig på ett grammatiskt korrekt sätt i en text. Särskrivning och fel användande av ord, tappade punkter och mellanslag gör bara att man tappar intresset och slutar läsa. Enligt mig!

Som den grammatikpolis jag är tycker jag att en text man läser ska flyta på utan att man ska behöva stanna upp och undra vad folk egentligen menar och skriver, så här kommer ett tips!!  (Ni som anser att ni redan är grammatiskt fulländade behöver inte fortsätta läsa. Eller så gör ni det ändå, bara för att:))

 

Tipset: De eller dem?

Hur är det nu? Ska det stå de eller dem här? Du har säkert ställt dig den frågan någon gång.  Men varför är det egentligen så svårt? Vi tvekar ju aldrig mellan jag och mig. Där talar språkkänslan klart och tydligt om för oss att det heter Jag sprang fortast och Spara en tårtbit åt mig.

Varför tvekar vi då? Varför blir det fel? Jo, de flesta av oss säger ju dom som en talspråklig motsvarighet till både de och dem. När vi sedan ska skriva ner alla dessa dom måste vi plötsligt lära oss en regel som vi faktiskt inte tillämpar alls när vi pratar. Inte konstigt att vi blir osäkra. Heter det Spara en tårtbit åt de eller Spara en tårtbit åt dem?

Men det finns faktiskt ett knep för att lura språkkänslan här. Du kan nämligen utnyttja att din språkkänsla inte tar fel på till exempel jag och mig. Nästa gång du hamnar i en situation där du tvekar mellan de och dem provar du med jag eller mig istället. Ordet jag har nämligen samma form som de, liksom mig har samma form som dem.

Vi testar: heter det Spara en tårtbit åt de eller Spara en tårtbit åt dem? Om vi byter ut orden så ser vi genast att det heter Spara en tårtbit åt mig. Och mig hade ju samma form som dem. Alltså ska det vara Spara en tårtbit åt dem. Använd det här knepet varje gång du är osäker!
Text hämtad från ”Skriv klart

//C


Okt 15 2010

Utsövd..

Indra har sovit hela natten. Det var skönt att få en hel natts sömn. Det behövdes.
I morse när jag väckt de stora och gjorde Indra i ordning så kom Mio in i Indras rum och sa att han var helt klar! Jag fick alltså fortsätta morgonen med att göra ett kors i taket, men det var det värt. Han hjälpte mig sen med att göra frukost när vi kommit ner. Han gjorde i ordning ägg och mackor och fixade te. Han är så duktig!

Magen känns mycket bättre idag. Det läker bra, men känns så klart fortfarande.

Senare ska jag gå över till svärmor med Indra så jag kan köra med svärfar! Men det blir inte förrän om en och en halv timma. Tills dess är det lite lek och läsning som gäller gissar jag.

//C


Okt 14 2010

En trött eftermiddag…

Nu har de stora försvunnit till kompisar efter mellis och jag har tokstädat köket. Gissar att jag somnar om sitter still för mycket fast det är nog det som Indra vill. Att jag sitter still och gärna på golvet med en bok i handen och läser. Det har inte varit jätteroligt för Indra idag. Hon sov bara en timma mitt på dagen och nu är hon trött och gnäller.
När vi hälsade på gammelfarmor idag hände en liten olycka. Indra kröp på golvet med farbror Daniel och lyckades på något sätt snubbla med armen så hon föll och landade på näsan. Inte alls hårt trodde jag först, men sen kom det lite blod:( Stackars liten! Tyvärr inte sista gången hon gör illa sig och blöder heller, men snart går hon på dagis och då slipper jag se när det gör ont.

. . . . 

Eftermiddagen har även gått åt till att jaga bananflugor. Jag körde samma sätt som med fäbromsarna i somras, med dammsugaren, så nu är nästan alla borta. Det finns många olika varianter på att bli av med dem och ett annat är tydligen vin. De super ner sig och dör helt enkelt. Annars är det vanligaste sättet. vatten, vinäger, diskmedel och honung. Alla sätt är bra förutom de dåliga.

//C


Okt 14 2010

Operation och nya skor.

Igår var det en lång dag. En lång dag för att jag inte fick äta från kl 12 kvällen innan och fram till kl 13 då  jag hade tid hos doktorn dagen efter. För vissa är det kanske inte svårt att inte äta på en hel dag, men då jag är en extrem rutinmänniska och måste ha fasta ät-och sovtider för att kunna fungera normalt var detta ett helvete.
Morgonen började med att jag snällt och vänligt fick sitta och titta på när mamma och alla barn åt frukost. Det var inte kul. Frukost är det bästa jag vet. Jag fick dricka te och jag drack massor vilket resulterade i ett gäng toalettbesök innan vi åkte. Sen kom Katja för en fika innan hon skjutsade mig och mamma in till stan. Väl inne i stan hann jag titta på skor till barnen och smart som jag är hade jag hunnit rita av dereas fötter på papper innan vi gick så jag på ett ung kunde få en uppfattning om deras storlek. Jag hittade skor till alla tre. Det är ett vågspel när man ska köpa skor till Nova. Antingen har man prickat helt rätt eller så blir det väldigt fel och då är hela kvällen förstörd, men de behövde verkligen skor så det fick bära eller brista.
När vi gått runt och tittat var det dags för lunch för mamma och Katja. Jag drack te och vid det här laget hade jag börjat få huvudvärk och kände mig allmänt grinig. Ju närmare  kl ett vi kom desto mindre klarade jag av att göra och ju längre tiden gick desto mer grinig blev Indra. Ingen bra kombination alls om jag får säga det själv.
Tillslut kunde jag iaf säga hej då till Indra, mamma och Katja och ta mig in på Samariterhemmet där jag skulle opereras. Där fick jag självklart sitta och vänta till kl 14 innan jag fick dropp och kunde bli trevlig igen. Sen fick jag lokalbedövning och sen satte de igång. Operationen gick på en kvart drygt och sen fick jag lite fika innan jag fick ta mig hemmåt. Nu har jag ett tjusigt plåster över naveln som ska sitta tills det ramlar av. Det var ett litet bråck så det blev inte mer än två-tre stygn, men det gör ont som ett stort. Vanliga alvedon och Ipren i kombination hjälper bra, men natten var värst då Indra hade en dålig natt och vaknade en gång i halvtimmen från kl 01.30 och jag inte hade ngn smärtlindring alls och var alldeles för trött för att gå upp och sen ner för att hämta.
Det blir till att lägga sig tidigt ikväll och hoppas att lillskruttan sover som hon ska, men med tanke på att det är de nedre kindtänderna som kommer nu så är det kanske föga troligt utan alvedon i kroppen. Vi får se hur dagen blir. Nu blir det i alla fall att gå över till svärmor och svärfar där gammelfarmor Rut är. Hon måste ju hinna träffa Indra innan hon åker hem idag.
Ja just ja. Skorna. De blev succé!!

//C


Okt 12 2010

Muppblöja!

Är de inte söta? Kakmonstret är ju min favorit dessutom! Jag vet egentligen inte för vem de gör dessa roliga motiv, men jag gissar att det inte bara är för barnets skull…=D

 

 

//C


Okt 11 2010

Köra.

Idag har jag varit inne i Uppsala och kört. Det gick bra. Lite stressad med mer trafik, men jag hade ändå kontroll över bilen och det är ju huvudsaken=D Ska köra i morgon igen och nu känns det bara roligt när jag greppat hur jag ska göra i olika situationer.
Det går sakta men säkert!

//C


Okt 10 2010

Innebandy

Nova spelade sin första match idag och hon var jätteduktig. Jag ser att hon verkligen gillar att spela och att hon tycker att det är roligt och det gör i sin tur mig glad.
Tyvärr förlorade de matchen. Laget de mötte var mycket bättre och det märktes att de spelat förut.
En sak som hände under matchen var att en av Storvretas tjejer blev utvisad för att de var för många på plan! Det var i ett byte så det var inte så att alla spelade utan de som skulle byta gick in en nanosekund för tidigt och då blåstes det. Är det verkligen okej att döma för utvisning då? Tjejerna är 9 år. Visst ska det spelas efter regler men är det inte bättre i det här fallet att berätta hur och vad som gäller och blåsa för straff istället? Kanske mesar jag, men jag anser att det i den åldern mest handlar om att ha roligt och vad kan inte en utvisning göra för självförtroendet på en 9-åring?

Eftermiddagen bjuder på träning. Jag ska ner efter lunchen och det ska bli skönt. Det är nästan att man får abstinens när man inte tränat på nån dag. Det är bra. Det betyder att jag kommit igång!

/C


Okt 9 2010

Dagen började med ett mess…

… eller egentligen började det med att Micke frågade om min telefon var på ljudlös, vilket gjorde att jag var tvungen att kolla. Jag hade fått ett mess från Micke där det stod: Nu är det äntligen lördag och vad vore inte bättre än att börja vid godisskålen?  Jag gick direkt till godisskålen där en annan lapp låg med en ny liten ledtråd om var nästa lapp fanns. Och så fortsatte det. Vissa ledtrådar var svårare än andra och jag hade en Micke i hasorna som log hackigt åt mina tappra försök när det blev fel. Tillslut hade jag hittat dem alla och det avslutades vid datorn där jag fick reda på att jag och Micke ska åka till Teneriffa om två veckor! Nu har jag något att se fram emot igen. Jag har, som jag förut redan konstaterat, världens bästa sambo, för trots mitt gnäll om att dagarna går långsamt så gör han allt för att jag ska må bra. Han har under de senaste veckorna hittat på små saker för att jag ska orka med hösten fram till vintern och januari då jag börjar plugga. Tills dess är det bara en lång sträcka som ska klaras av, men delar man upp den och har små saker (eller stora) att se fram emot så går der fortare.Det är bra att det är någon som förstår det.

 

Nu är det läggdags för mig då jag ska upp med Indra i morgon. Hoppas hon sover längre än till halv sju.

//C


Okt 8 2010

Box och övningskörning.

Passet igår var riktigt roligt och helt annorlunda upplagt sen sist. Det var mycket bättre och det var rikigt jobbigt. Det känns i armar och axlar Och mage idag. Skönt. Kanske kommer jag ner till gymet i morgon också om jag har tur. Det är såå skönt att träna! Mer energi, gladare och starkare blir jag på bara några gånger och det behövs verkligen nu när det är tråkväder ute. Hösten är här och bara det kan man ju bli deppig av, men träningen kompenserar upp humöret rejält.

Har precis varit ute och kört med svärfar. Det går bra nu=D Saker och ting som jag inte greppat, släpper bara helt plötsligt och så sitter det…

//C


Okt 7 2010

Meka…

Igår när vi var hos Katja passade Indra på att meka med motorcykeln. Jag gissar att Pontus och Linus blev överlyckliga när de kom hem!;)

 

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

 

//C


Okt 7 2010

Full rulle…

…hela dagen. Nu har de stora gått till skolan. De borde vara där nu redan och jag ska snart börja göra mig och Indra iordning för Öppna förskolan. Efter det ska jag till Vc och sen ska jag se om Katja vill ha lite sällskap. Möta stora barn efter skolan och sen handla. Lagon mycket på schemat idag.

Ikväll blir det Boxercise som jag skrev om igår.


Okt 6 2010

Träning

Ska träna idag. Igen!  Träningen går kanon och ikväll blir det ben. Slänger kanske in lite biceps också om tid finns. I morgon blir det Boxercise och då är det ju axlar som tränas främst. Det är andra gången jag går på Boxercise sen jag kommit igång och det är riktigt roligt. Inte alls på samma sätt som jag kört förut, men bra ändå.

Nu är det snart dax att ta på sig träningskläderna och springa ner den dryga kilometern till gymet. Lagom uppvärmning;)

//C


Okt 5 2010

Sådan mor…

…sådan dotter…såklart!

//C


Okt 5 2010

Mina idéer

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag hade lite saker på g. Att min hjärna börjat snurra. Nu har jag fått ut mina idéer och här kommer resultatet. En av mina idéer har Micke redan skrivit om och visat, men det andra och det senaste hinner jag kanske före med.
Mittemot den vägg där jag fått upp teckningarna från barnen går trappan upp till övervåningen. Den väggen har sedan vi flyttat in varit tom fram till nu. Jag har satt upp tre tavlor jag gjort på barnen. De är alla tre ett halvår på bilderna och det är kul att se vilka likheter och olikheter som finns. Även om tavlorna int är så detaljerade så syns det tydligt vem det är på bilderna.

Tanken är att jag ska få upp en bild på mig och Micke när vi är i samma ålder också, men var sak har sin tid:)

 

//C


Okt 4 2010

Mio kom hem nyss…

 

…med den här i handen.

-Du får den mamma. Jag älskar dig….

Mitt hjärta smälter på en gång.

//C


Okt 4 2010

Öppna förskolan

Jag ska dit nu snart, jag och Indra. Det tar emot lite varje gång, men jag har kommit fram till att det får göra det. Det får ta emot och det får vara lite jobbigt. Det är bra för Indra. Vad jag tycker om det har egentligen ingen betydelse och jag vet egentligen inte vad exakt det är som gör att det tar emot.
Sist vi var där hände en intressant sak. Jag har tänkt på det sen dess och hur jag än vrider på det kan jag inte se att det är okej.
Jag sätter mig ned vid ett bord när det är fikadags. Vid bordet sitter två svenska tjejer som har barn med killar från Afrika. Efter ett tag sätter sig föreståndarinnan för Öppna förskolan ner med oss och hon och de två andra tjejerna börjar diskutera hur det var när hon var i Afrika och att hon pratar Swahili. De sitter och pratar om både det ena och det andra och tillslut säger en av tjejerna ung såhär: ”När jag kommer in i ett rum, typ som öppna förskolan så sätter jag mig helst bland dem som har barn som är ljusbruna. De som har pappor som är  från Afrika. Det bli lättare så” Och jag reager, men jag säger ingenting. Jag bara sitter där och undrar hur jag skulle ha blivit bemött om jag sa något liknande som: ”Jag sätter mig helst bland dem som har ljusa barn, med båda föräldrarna till synes från Sverige. Det blir lättare så”. 

//C


Okt 2 2010

Lördag

Har precis avslutat ett soelparti med MIG-frågor. Micke vann. Han hade tur. Nu sitter han i sitt nördrum och jag ska snart sova. Är trött som ett as och ser fram emot sovmorgon i morgon. Indra är hos farfar då jag jag, Micke, Nova och Mio har varit ute och ätit och gått på bio. En mycket lyckad kväll med två lyckliga barn och en rolig film. Vi käkade pizza på Svenssons först och gick sen vidare till bion. ”Dumma mig”  heter filmen och handlar om en tjyv som skall stjäla månen. För att lyckas så adopterar han tre småtjejer som sen, så klart, tar mer plats i hans hjärta än vad som från början var meningen.
När vi kommit hem hann de stora titta lite på film och få i sig lite mer socker innan det var läggdags. Jag gissar att de sover nu. De var trötta. Och nöjda.

En ny dag i morgon!
God natt!!

//C