Jan 30 2011

Min födelsedag.

Min nya present och jag håller på att bekanta oss i detta nu. Jag skriver på den. Kan ni gissa vad det är?=D Jag fick den av Micke, Daniel och mina svärföräldrar.

Min nya vän…

Smycken jag fick av Micke på morgonen.

Jag är mer än nöjd med min födelsedag och firandet av den som igår med mamma, syster med familj och ”Farbror Daniel” här. Jag fick även jättefina presenter av mamma och syster. En massa spa-grejjer en lergryta (ja jag är gammal) och små inredningsdetaljer till uterummet. En kanondag, som sagt, med en mycket god tårta konstruerad av mig själv

Min tårta.

Spa-gejer

Myror, som ska klättra på väggen.

Dekorationshjärta.

 

//C


Jan 30 2011

E20…

…stod det på tvättmaskinen i morse. Ett felmeddelande. Tydligen betyder det att antingen så är pumpen trasig, eller så sitter det något i filtret. Man ska tydligen tömma filtret regelbundet. Jag fick knappt ut filtercylindern. Betyder det att jag tömt det regelbundet? Filtret är rent nu. Maskinen fungerar. Ordningen är återställd…

//C


Jan 28 2011

Tjugotretton

Vilken morgon! På många sätt. Indra och något annat, jag vet inte riktigt vad, har hållit mig vaken i natt, vilket gjorde att det kändes som jag inte sovit något alls när klockan ringde i morse. Jag var iofs redan halvvaken för Indra låg och smågnällde innifrån sitt rum och så fort jag var på väg att somna om igen så gnällde hon till igen. Så har det varit under hela natten, vilket gör att humöret inte är på topp när man väl ska gå upp.
Min vana trogen så går jag alltid in till Mio först och väcker honom, innan jag väcker Nova och tillslut Indra. Medan Mio och Nova vaknar till byter jag blöja på Indra och sen är det trappen ner till köket som gäller. I morse fanns det ingen Mio att väcka. Jag var tvungen att tända lampan och i den nanosekund som det blev ljust, innan jag släckte igen,  hann jag se att sängen redan var bäddad. Samma sak gällde Novas rum. Jag hörde inget nerifrån heller. Jag gick in till Indra och hon stod i sin säng och medan jag lade henne på skötbordet efter att ha dragit upp persiennerna, så hördes två små ljusa röster ifrån allrummet. ”Ja må hon leva, ja må  hon leva…” sjöngs det och jag var tvungen att möta upp mina små troll och ge dem en stor kram och varsin puss. Sen blev jag nedföst i köket där Nova och Mio hade fixat frukost och plockat fram allt som hör till. Vattnenkokaren stod beredd så den var bara att slå på. Allt hade de tänkt på, så det vara bara för mig att sätta mig och äta frukost efter att  jag gjort välling till Indra.
På min plats stod också två paket och tre kuvert. En fin ring och fina teckningar av barnen och jättefina smycken, halsband och örhängen, av Micke. Kan dagen, trots allt, starta bättre?
Grattis på mig!

//C


Jan 27 2011

Ultraljud 2

Idag var det dags för andra ultraljudet. Första gjordes ju i samband med KUB-testet, men idag skulle de kolla att hjärta, urinblåsa, hjärna, ryggrad, osv, såg bra ut, vilket det också gjorde. Jag var nervös i början. Som jag varit med de andra tre då man alltid får höra både den ena och den andra historien om missfall och missbildningar, så fort man berättar att man är gravid. Allt såg i alla fall bra ut och hjärtat pickade på rejält därinne och h*n ville inte alls vara still och ge bra bilder, varken för sköterskan eller oss. Låg h*n inte upp och ner så var det djupdyk ner i någon ”grop” , eller så ville h*n bara sträcka på sig väldigt mycket just när h*n inte borde. Fullt av liv var det i alla fall och det var riktigt roligt att se hur en sån liten människa redan nu kan vara helt utvecklad och redan kan svälja och kissa. Det gjorde bebisen också. I början av undersökningen var blåsan full, men i slutet när sköterskan skulle dubbelkolla blåsan, så var den tom! Tufft!

Här ligger bebis med ett nöjt leende och fötterna slappt uppslängda på ”väggen”

 

Vi fick ett nytt datum också. 9 juli!! Vad är detta? Jag tror fortfarande på juni. Juni, juni, juni, juni……

//C


Jan 26 2011

Träna

Jag behövde inte lägga mig ner och självdö, för jag har Katja. Hon drog ner mig till gymmet. Precis vad jag behövde och trots att jag itne kunde träna lika hårt som förut, av olika anledningar, så var det helt klart värt det. Tack, igen Katja!!
Det var såå skönt att komma ner och jag känner att bara jag får göra det här några gånger i veckan så kan jag härda ut den långa tiden kvar till våren.

 

Vägde mig idag också. Äger själv ingen våg, så jag har ingen koll alls på vad jag väger, men vågen visade på 66,9. Har med andra ord lagt på mig 3,9 kg sen start på ett ung. Brukar väga 62-63 kg.

//C


Jan 26 2011

Självdö.

Det känner jag för att lägga mig ner och göra just nu. Jag är så trött så det finns inte. Både kroppsligt och psykiskt. Jag fattar inte varför bara. Kan ju ha med en envis förkylning att göra, men det köper jag inte helt. Jag orkar bara inte ta mig för saker. Dammhögarna växer, tvättberget likaså. Och självklart ligger den rena tvätten och hånar mig. Särskilt när jag letar efter något som borde ligga där,men som jag självklart inte hittar. Letar efter ljus. Jag tror det är våren jag söker. Jag orkar inte med mer kyla och mer mörker, för det är fortfarande mörkt fast det har blivit ljusare. Jag är inte gjord för det här klimatet helt enkelt. Jag har lust att gåi ide och vakna när det blivit varmt igen. Kan man göra det?

//C


Jan 24 2011

Önskningar

Jag vet vad jag önskar mig i födelsedagspresent på fredag!
Fick frågan av Micke här om dagen vad jag önskade mig och jag kunde inte komma på något vettigt. Nu vet jag!
Tålamod!
Någon som har lite till över eller vet var man kan köpa?

//C


Jan 24 2011

Jaha…

Då har jag också åkt på någon form av influensa. Light kanske, eller så är det bara min envishet som gör att jag inte vill erkänna att jag faktiskt är sjuk? Jag har i alla fall ont i hela huvudet och bak mot nacken och hostar så det känns som jag ska hosta upp lungorna och lite till. Får säkert framfall på köpet om det nu går när man är gravid? Tycker synd om Grynet som inte får sova ifred utan antingen väcks av mina hostningar alternativt resultatet av dem då hela livmodern hoppar och det känns som den ska lossna och ramla ner. Lite varm är jag också, men jag tänker inte ta tempen. Så länge jag inte gjort det så har jag ingen feber enligt mig! 
Micke fick vända med Upptåget imorse för att vabba och låta mig vila, då Indra var risig igår, men faktiskt helt feberfri idag. En feberfridag hemma sägs det ju så nu hoppas jag att hon inte får detta igen då hon redan åkt på dessa symtom samtidigt som Nova. Nu är det bara Micke kvar. Håller tummarna för att han klarar sig och slipper det här.

 

//C


Jan 23 2011

En lång dag.

Vaknade med ont i huvudet och bröstet i morse. Ingen bra dag med andra ord, men det hindrade mig inte från att ta med Mio och Indra till Ikea. Nova hade match och Micke skjutsade henne, så det blev till att ta bussen. Om inte min morgon med huvudvärk och hals/bröstont var nog så lyckades jag ta panchisbussen till Ikea, vilket gjorde att jag kom dit samtidigt som Micke och Nova när Nova spelat klart! Suck! Ibland blir jag trött på mig själv, men inget ont som inte har något gott med sig. Jag har sett Uppsala från en buss idag i stället för en bil. Alltid något!=D Jaja, jag lär mig nog hitta i den här lilla staden tillslut.
På Ikea blev det mat och sen lämnades de stora i Småland där de tillbringade en timma, medan jag Micke och Indra, samma, timma, tog oss runt i hela varuhuset och hittade behövliga saker. Sen blev det hemfärd och så fort jag kommit hem tog jag en alvedon och lade mig i badet en timma. Jag frös som en hund. Efter det blev det sängen en timma innan jag hasade mig upp för ytterligare en alvedon och lite middag. Det gör riktigt ont i halsen och bröstet när jag hostar och även i bäckenet! Hoppas att det inte är någon influensa, för det har jag varken tid eller lust med. Inskolningen går kanon för Indra så  jag hoppas jag slipper vara hemma och avbryta den. Det drar bara ut på tiden.
Nu är det snart läggdags för alla barn och sen är det soffmys med Micke. Längtar!

//C


Jan 22 2011

Lugn.

Nu sitter jag bara här. Egentligen med en massa måsten, men jag tar tillvara på ”min tid” just i detta nu. Indra sover, Nova tränar, Mio är hos en kompis och Micke handlar. Gud så skönt!! Hellt tyst är det i huset och jag kan bara vara….

//C


Jan 21 2011

Fuldag.

Ni vet sån där fjortismössa som det står ”Bad hair day” på? (Sorry Z, Puss;)) Jag tänkte om man utvecklade en sådan till en papperspåse med hål för ögonen med texten ”Fuldag” Vad tror ni om den? En sån dag har jag haft idag i alla fall. Inte för att jag har gått med en påse över huvudet, men ändå. Har känt mig allmänt ful idag och kanske hade det med att jag kräktes upp min frukost i morse? Hade precis fått i mig tabletten som skulle motverka illamåendet. Gissar att den kom upp igen. Kanske har det också att göra med att jag är tjusigt vitgrön i ansikten, årstiden till ära? Jag är långt ifrån som Micke, som året runt i alla fall har lite färg och inte går omkring och självlyser. Kanske beror min fuldag också på att jag känner mig uppsvälld och småtjock och har utslag i ”hela” ansiktet? Något som jag definitivt inte är van vid. Ja ja, det är övergående. Om sisådär…4 månader!

Annars har dagen varit helt okej faktiskt. Mamma följde med till dagis och lämnade Indra idag, sen gick vi in mot Uppsala, vilket tog ca 30 minuter, Vi tittade (och köpte en del) i affärer och vi åt lunch innan vi gick tillbaka och satt i fikarummet sista tiden innan det var dags för hämtning kl två. Det känns i mina höfter trots stödskärpet, men jag har bara mig själv att skylla attjag har gått så mycket som jag gjort idag.
Micke hämtade oss idag, så han också fick en chans att träffa personal och andra föräldrar och framförallt hämta lilltrollet. Indra blev jätteglad när vi kom och alla fick en stor kram. Lilla stora tjejen!

Nu är det ”Lets Dance” för resten av kvällen. Har fortfarande inte bestämt mig för vilka jag gillar bäst, men några favoriter finns.

//C


Jan 20 2011

V.17

Gick in i vecka 17  igår. Tiden går fort och snart kan jag faktsikt kanske börja skylla kulan på magen på Grynet? Indra har idag kallat, mig tjock, dragit upp tröjan, pekat på magen och sagt ”bedis” och sedan avslutat med att pussa på magen. Hon vet hur hon ska komma undan med att kalla mig tjock!=D

Vecka 17

3D-16weeks.JPG
Vikt: 135
CRL: 11,5 cm
Full längd: 16 cm 

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 14 veckor gammalt. Den lodräta fåran mellan näsan och överläppen blir synlig denna vecka. Benens tillväxt skyndar ikapp armarna – nu är benen för första gången längre än armarna. Fostret rör sig snabbt och mer kontrollerat än tidigare.

Fostret sväljer fostervatten och kissar ut det igen. En viss mängd slaggprodukter samlas nu i fostrets mage. Nu kan fostret suga, svälja, kissa, röra sig och tränar sig på att andas.

Till föräldrarna:
Ge mig ett tecken!
Den lycklige har redan känt barnet röra sig i magen, det brukar märkas som en bubblande känsla. Men för det flesta dröjer det ännu några veckor.
 
En del kvinnor kan vid denna tid få ordentligt ont i ljumsken. Det kan skrämma många eftersom smärtan är väldigt intensiv och man kan tro att något är fel.
 
Orsaken är att ligamenten som håller livmodern på plats sträcks ut eftersom livmodern växer. Smärtan kan komma om du reser dig hastigt upp, om du vänder dig snabbt i sängen eller när du är ute och går. Det kan underlätta att böja sig en aning framåt. Lika snabbt som den kom försvinner smärtan.
 
Om du plågas av hård mage är det viktigt med fiberrik kost, rikligt med vatten och motion.
 
Runt denna tid är det också dags för ultraljud. För många, inte minst partnern som inte är gravid, är detta en vändpunkt i graviditeten. Det som tidigare kanske varit abstrakt blir plötsligt väldigt konkret. Det går till så att barnmorskan/sjuksköterskan smörjer en gelé på magen och för en apparat över den, samtidigt tittar ni på en skärm som visar barnet. Syftet är att kontrollera så att fostret ser ut att ha det bra, mäta huvud, ben och armar. De flesta får en utskrift av bilderna.
.
.
.
.
På mornarna brukar livmodern dran ihop sig rejält för mig. Det händer så klart mitt på dagarna också ibland men det är som mest intensivt på mornarna av någon anledning. Livmodern tränar juu inför förlossningen, men vad jag har förstått är det inte alla som känner det så tydligt som jag gör. Jag vet att det är fjärde gången, men jag kände detta med både Nova, Mio och Indra. Livmodern drar ihop sig till en stenhård boll och det gör nästan ont. Här kommer en bild:

Jag vet, bilden ser helskum ut och det ser knappt ut som en mage. Lite alien-varning. 
//C

Jan 19 2011

Fikarummet.

Idag såg jag inte Indra alls mellan nio och halv två. Helt själv klarade hon sig på dagis idag och helt själv, nästan, klarade jag mig i fikarummet med andra föräldrar. Någon förälder från den andra avdelningen hade med sig kex och det var mycket roligare att dricka ”kaffe” med något till.
I morgon ska det vara samma procedur. Jag lämnar och går till fikarummet. Kanske kan jag lämna huset och gården tom? Vi får se vad de säger.

//C


Jan 18 2011

Tårta på dagis.

Idag kände jag mig lite överflödig på dagis. Indra både åt och somnade utan mig så jag har suttit i fikarummet och druckit kaffe (mycket mjölk och väldigt lite kaffe, för dem som inte känner mig) och ätit medhavd tårta. En av de andra barnens pappa har fyllt år i helgen och resterna av tårtan togs med till dagis och till föräldrarna, så när barnen hade sin vila, åt föräldrarna tårta:) Det gick ingen nöd på mig med andra ord!

 

//C


Jan 17 2011

Psylliumfrön

Ville bara berätta att min drink jag berättade om i ett tidigare inlägg börjar ge resultat. Mycket bra resultat dessutom!
Det känns bra!

//C


Jan 16 2011

En dag på ”stan”.

Idag åkte jag och Nova in till Uppsala för att inhandla lite grejjer till Indra, som hon ska ha på dagis. Stövlar, galonvantar, extrakläder och lite annat. Jag och Nova kom in till stan straxt före 11.00 och jag tänkte att då får vi snällt vänta här på Hemköp tills klockan blir 11.00 och affärerna öppnar. Det jag inte tänkte på var att vi numer bor i Sveriges fjärde största stad och affärerna öppnar kl 12.00(!!) på söndagar. Jag förstår inte detta alls, som den dryga 08 jag fortfarande är. Det går bara inte in att man inte åtminstone öppnar 11.00 på en söndag. Kan erkänna att jag faktiskt blev både irriterad och arg och jag drog med mig Nova till Landings och fikade i ren protest. Innan lunch!

Fika för 109 kr! Känns som hittat:)

Efter fikat, när klockan hade blivit 12.00, började Nova och jag vår färd genom alla butiker som skulle kollas. Vi började med Skopunkten där vi inhandlade stövlar, svarta, med rosa och vita fjärilar på och med rosa sula, till Indra och fortsatte sen till H&M där ett gäng långärmade t-shirts, och några tights införskaffades. Vi hittade även strumpor i passande färger. Efter det mötte vi upp mormor som kommit till stan och med henne i släptåg blev det jakt efter galonvantar och inte i vilken färg som helst. De nuvarande regnkläderna Indra har är rosa och grå, så det funkar inte med blåa eller röda vantar, det fattar ju vem som  helst. Rosa ska det var och det hittade vi tillslut på Stadium där jag även hittade en tröja till mig, ett par shorts till Mio och en innebandyboll till Nova. Efter det var det lunch på Cupido och gissa om det var skönt att sitta då efter att ha vaggat runt, fram och tillbaka, på ”gågatan”, dessutom med en massa påsar i händerna? Nova hjälpte till med påsarna också, men tillslut blev det för många så vi fick dela upp dem. När lunchen var avklarad, vid 14,15(!), så gick vi en till liten runda och kollade lyktor som jag ska få av mamma och mamma hittade även ett par skor som det var 70% rabatt på. Jag hittade också ett par mycket fina stövlar, men de var lite för dyra så de får vänta helt enkelt. Hemgång efter det och vi tog bussen då det är lite för långt att gå från tåget nu när det är halt och mina höfter är som de är. Hade i alla fall ”bandet” på mig hela dagen vilket har hjälpt enormt mycket. Hade inte klarat av stan utan det.

Hemma igen så blev det nästan middag på en gång och Mio, som fortfarande är sjuk, kunde äta lite innan han gick upp och blev nedbäddad igen. Tog tempen på Mio vid matbordet, 40,8(!), hade han, så det blev Alvedon och sängen. Har inte febern gett med sig i morgon, då det i såna fall är tredje dagen med hög feber, så blir det Ackis när jag kommer hem från dagis med Indra.

//C


Jan 15 2011

När jag blir stor…

Vi pratar ibland, jag och de stora barnen, om vad de vill bli när de blir stora. Nova vill bli veterinär eller jobba med hästar i stall (hon rider inte så jag vet inte varför egentligen) och Mio han vill bli veterinär, gräva fram dinosaurier eller bli dykare som pappa. Jag kommer också ihåg att jag siktade högt när jag var liten, fast det visste jag inte om då, och när jag sen insåg hur högt jag faktiskt siktade (läs många års studier), så blev jag skoltrött av bara tanken, och valde att sikta lite lägre i stället. Jag undrar fortfarande vad jag ska bli när jag blir stor. Jag är inte där ännu, trots att jag har barn som i sin tur har drömmar och visioner. Jag hoppas att de blir nöjda när de växer upp och att de väljer det de själva vill göra. Fast det är långt ifrån alla som vet vad de vill göra i resten av sitt liv när de är 16-17 år. Jag visste det inte och vet, som jag skrev, fortfarande inte. Kanske hittar jag rätt tillslut, kanske kommer jag leta hela livet? Jag skulle ha börjat studera nu i januari, men grynet ”kom i vägen”. Kanske var det inte meningen att jag skulle plugga nu, kanske var jag på väg att välja fel?
När jag blir stor, då vet jag vad jag vill göra….

//C


Jan 15 2011

V.16

Är i vecka 15+3, alltså i 16:e veckan.

Har, som ni som följt bloggen vet, svår foglossning nu och jag hoppas verkligen att det stabiliseras och att mina övningar med band och på gym hjälper. Idag har det inte varit en så bra dag. För Micke. Jag har varit extremt irriterad och lättretlig. Har såå svårt att inte röra mig när jag är van vid att aldrig vara stilla.
Hur som så är det snart halvtid, fast det känns också en bra bit bort.
Här om dagen kände jag något som jag inte trodde var tarmarna, när jag satt vid bordet med Micke. Det kändes flera gånger så jag gissar att det var lilla grynet som rörde sig där inne. Jag satt framåtböjd och kanske blev det lite trängre då, så h*n var tvungen att göra lite plats?;)

Vecka 16

Week15_19760.jpg
Vikt: 100 g
CRL: 10 cm
Full längd: 12 cm

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 13 veckor gammalt. Den lilla kroppen växer nu så det knakar. Benen blir längre och skelettet hårdnar. Eftersom musklerna blir allt starkare så är det snart möjligt att känna barnets rörelser. Denna vecka kommer öronen att placeras på sin rätta plats och är nu klart synliga. Fostret börjar se ut som en liten människa, fast väldigt liten. Huden är nästan genomskinlig och man kan tydligt se blodådrorna. Hela kroppen täcks från och med nu till och med födelsen av ett tunt lager hår, kallat lanugo.
Nu väger livmodern 250 gram och innehåller 2,5 deciliter fostervatten. Toppen av livmodern – fundus – ligger nu cirka 8 centimeter under naveln.

(Kommentar: Måste ha en högt sittande livmoder eller så är den bara större än normalt för toppen av livmodern känns precis under naveln nu.)

//C


Jan 15 2011

Baka.

Vad passar inte bättre en sån här dag än att baka? Mio har legat i sängen hela dagen och då jag är mer invalid än vanligt just idag (tror det beror på all ansträngning till och från dagis i veckan) så har jag också bara varit hemma. Passade på att baka rågbröd. Vet att jag har skrivit om det förut någongång, men kommer inte håg när så här kommer en favorit i repris.

Massa olika mjölsorter och olika frön.

 3 liter filmjölk. Laktosfri så klart.

 Blanda, blanda, blanda. Jag fick hjälp av Micke att blanda. Det var svintungt! (Det är en 8-liters gryta med deg)

 Skjuts in i ugnen:)

 Klart!

(Ni får hojta till om ni vill ha receptet)

//C


Jan 15 2011

Sjukstuga.

Mio är sjuk.
Det började igår med att han klagade på huvudvärk och ont i halsen. Han vaknade på natten och hade feber och fick en alvedon och lade sig igen. I morse vid frukost hade han ont i huvudet igen och även ont bakom ögat, ett klassiskt tecken på migrän då jag också får ont bakom ett av ögonen då migrän är på väg. Han fick en halv alvedon igen och fick gå och lägga sig vid tio efter frukosten. När jag två timmar senare tar tempen på honom så  har han 40, 4!! Hans vanliga temp är 36,4, så han har jättehög feber men hans allmäntillstånd är okej. Nu har han fått en hel alvedon och jag ska snart gå upp och titta till hans temp igen och även byta hans blöta handduk han har på pannan.

 

//C


Jan 14 2011

Dongle.

Nu har Micke fixat en…grej, som gör att jag kan föra över mina bilder från telefonen till datorn med hjälp av min Blåtand, så här kommer några bilder från första dagens inskolning:

Indra väntar på mat.

Maten smakade som den ser ut, som sagt.

Lyckades somna tillslut!

Lek efter vilan innan hemgång.

//C


Jan 13 2011

Ett paket från H&M…

…kom här om dagen…..

Det innehöll bland annat:
Fyra linnen i längre modell att ha i vår och sommar när magen är större.
En jacka.
Armband.
Ett par byxor.
Ett par sandaler.
En tröja.
En klänning.

Japp, det är jag värd!!

//C


Jan 13 2011

Inskolning

Det tar mig och Indra drygt 50 minuter till dagis från dörr till dörr. På vägen till dagis åker vi förbi fem andra dagis. Som jag ser! Undrar hur många som också ligger på lite bättre avstånd och som jag inte ser? Det känns sådär, men kommunen är nöjd att det inte är platsbrist längre, så då får väl jag också vara det. Har bara åkt den vägen i två dagar nu, men med en snart tvååring på en buss i 30 minuter blir inte resan alltid så rolig. Hon har inte alls lust att sitta still eller att vara still över huvud taget. Vagnen är inte ett alternativ alls. Hon vill gärna stå, eller gå runt, eller titta ut genom ett fönster som inte ens är i närheten av där vi sitter. Man skulle kunna kalla detta för en prövning. Man skulle också kunna undra om jag inte har prövats tillräckligt under mina snart 33 år, men tydligen inte, så det är bara att bita ihop och försöka leta efter en lärdom i detta, för visst är det väl det som är meningen? Att jag ska lära mig något? Att det någonstans var meningen att Indra inte skulle få plats i ”byn” där vi bor utan att vi ska behöva åka/gå 50  minuter tur och 50 minuter retur till och från dagis. Och jag, som grädde på moset, ska vara gravid och invalid samtidigt? Jag säger till när jag har förstått varför!

Annars går inskolningen som smort för Indra. Inga problem alls faktiskt. Idag var det både lunch och vila och trots att jag var lite skeptisk till maten, som smakade som den såg ut och tog mig tillbaka till högstadiet, så åt Indra i alla fall lite med lite hjälp. Vilan i sig var en utmaning då hon alltid somnar själv och är van vid det, men efter en halvtimma med lite gråt och lite sång och ytterligare lite gråt så somnade lilla pluttan på sin madrass och sov i alla fall 30 minuter. Jag är nöjd! Sen var det fortsatt lek fram till 14.00 då inskolningen var över för idag och vi begav oss hem. Hon somnade såklart i vagnen och fick sova tills vi kom hem, ca 15-20 minuter.

Det var meningen att jag skulle lägga upp lite bilder till detta inlägg, men då samma lilla underbara plutta som just i detta nu överöser mig med kramar och pussar, har haft sönder kabeln man för över bilder med, så lägger jag upp bilder så fort de går.

//C


Jan 12 2011

Foglossning/ Bäckenuppluckring

Nu har den satt igång ordentligt, foglossningen alltså. Mycket på grund av att vädret är som det är och jag har relativ lång väg att gå från bussen till dagis och tvärt om. I den snömodd som var idag blev jag flera gånger omkörd av tanter med rullatorer, så fort går det definitivt inte. Och jag kan inte gå fortare även om jag skulle vilja. Den smärta som ständigt finns och som blir värre om jag rör på mig fortare än en snigel som går på semesterfart, går inte att beskriva. Hela bäckenet gör uppror och jag har lust att sätta mig i närmaste driva och gråta en skvätt, men vad skulle det hjälpa? Inte alls. Jag skulle bli kall och få ondare. Jag skulle bli sen till dagis och få en tillsättavisning säkert. Det skulle absolut inte bli bättre så det enda jag kan göra är att gilla läget och fortsätta i min snigeltakt och snällt le snällt åt alla pensionärer när de kör om och tittar konstigt.  I morgon blir det bältet på. Det man har runt höften för att stabilisera bäckenet. Det känns oftast bra, och det hjälper en del, men man blir, om möjligt, ännu mer orörlig.

Just det här och att det är vääldigt många veckor kvar på min graviditet gör att jag inte känner mig särskilt upprymd nu skulle man kunna säga. Mitt humör är riktigt dåligt och den som märker av det mest är antagligen Micke som får ta skit när han kommer hem. Helt utan anledning. De stora barnen åker också, ibland helt utan en riktigt bra anledning, på utskällningar, som jag sen snällt och faktiskt helt utan problem, får be om ursäkt för. Är det något jag gör så är det att be om ursäkt när jag gjort fel och jag gissar att det lär bli några ”förlåt” den närmaste tiden.

//C


Jan 12 2011

Tacopaj

Provade min nya pajform jag fick i julklapp idag. Jag vet, jättesexigt att få en pajform i julklapp, men jag hade faktiskt önskat mig en då min gamla sprack precis innan jul.
Formen funkar perfekt och snart är pajerna klara (det blev tre stycken. Matlåda för Micke och lunch för mig några dagar:)

 

//C