Maj 31 2011

Sovmorgon.

I morgon har jag sovmorgon. Jag får alltså sova så länge jag vill. Det betyder att jag kommer att vakna tidigast av alla, för visst är det så? När man får sova så vaknar man tidigt och när man måste gå upp tidigt är man trött och vill bara gå och lägga sig igen.
I morgon är en ny dag och en dag närmare tills det är dags att träffa Grynet. Helt klart värt att vakna tidigt för:)
God natt!

//C


Maj 31 2011

V 35.

Fem veckor kvar…eller två drygt om jag och Micke får bestämma. Jag tror att han är lika trött på att jag är gravid som jag är så vi har sagt natten mellan 15-16 juni.  Då är det dags! Det funkar. Då kan man se ljust i tunneln ännu tydligare.

Besöket hos Bm idag gick bra. Magen har vuxit två centimeter sen sist och är nu 31 cm. Inte så stort, vilket jag ofta får höra, men det kan faktiskt göra ont ändå. Jo, det är sant!! Och trots att magen är liten och jag inte gått upp så mycket i vikt så kan jag fortafarande drabbas av bihåleinflammation, dålig syn, hormonsvallningar, gråtattacker, illamående, pollenallergi, ont i ryggen och vara allmänt less på situationen, för att bara nämna några saker.

Vecka 35

Week34_19779.jpg
Vikt: 2300 g
CRL: 30 cm
Full längd: 41 cm 

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 32 veckor gammalt. Nu flyter det inte i fostervatten längre eftersom det är så trångt. Barnets ögon är öppna när det är vaket och stängda när det sover.

Ögonfärgen på barnet är vanligtvis blå eftersom pigmenteringen inte är färdig ännu. Det behövs ljus för att utveckla de sista stegen och det är inte förrän barnet är två år som ögonfärgen är som den kommer att vara resten av livet.

Nu är fingernaglarna så långa att barnet kan råka riva sig själv.

Till föräldrarna
Vissa kvinnor börjar läcka mjölk under graviditeten. Hormoner påverkar brösten som sväller upp och börjar producera mjölk. Den första mjölken, som är gulaktig och fet, kallas colostrum.Samma hormoner som påverkar kvinnan påverkar också barnet. Vissa nyfödda flickor kan faktiskt också ha en mjölkaktig vätska i sina bröst.

//C


Maj 29 2011

En bild säger mer än tusen ord…

 

//C


Maj 28 2011

Gissningslek.

Jag vet att det är lite tidigt, men jag skulle vilja att ni gissar när ni tror att ”Grynet” tittar ut.  Det finns några anledningar till att jag ber er göra det redan nu.
Den första anledningen är att jag inte orkar vänta längre:) Den andra är att ”Grynet” redan är fixerat vilket gör att det blir en tredje anledning; hopp, tro och önskan att ”Grynet” tittar ut lite tidigare än beräknat. Sen fick jag lite inspiration från ”Killmamman” också.

Så gissa nu! Datum och klockslag i kommentarsfältet.
Till er hjälp ska ni få lite information:
Beräknad förlossningsdag är 9:e juli.
Nova kom på beräknad dag kl 03.13.
Mio kom 8 dagar innan beräknad dag kl 03.04.
Indra kom med snitt 9 dagar innan beräknad födelsedag.

//C


Maj 27 2011

Man ska inte ropa hej…

Men det är nästan så  att jag kan våga säga det rakt ut nu. Jag tror min bihåleinflammation är borta! Äntligen! Jag kan böja mig utan att det dunkar i hela huvudet, jag kan andas genom näsan och jag har inte behövt äta Alvedon på fem dagar. Jippie! Nu hoppas jag bara att jag slipper få  tillbaka det igen innan Grynet tittar ut. Vill  inte ha något annat heller tack. Det får vara bra nu.

//C


Maj 26 2011

Botox.

Det är mycket snack på nyheterna nu, även i Aftonbladet och på Uppdrag granskning igår, om att vem som helst får injicera Botox.
Den stora frågan är tydligen Varför vem som helst får göra detta och att det inte är tvunget att legitimerad  personal gör det?
Min fråga är istället Varför man över huvudtaget vill  ha Botox insprutat i ansiktet?

//C


Maj 26 2011

Väntans tider är över…

 

Det här är vårt tvättskåp. Det står alltså  i tvättstugan och det är ett underskåp. Tills idag hade det inga handtag, vilket har medfört att jag behövt böja mig ner till govet, nästan, för att i underkant öppna skåpet (överkanten går inte då det ligger en skiva över). Med min enorma mage och mina svajjiga höfter är det nästan en omöjlighet att ta mig ner till marknivå. Nu är det fixat. Av mig själv. Just precis nyss.
Det enda negativa är att jag inte kan skylla på obefintliga handtag och att jag inte kunnat komma in i tvättskåpet om inte tvätten är tvättad nu.

//C


Maj 26 2011

Sovklockan.

Jag har en liten sovklocka som jag utnyttjar så fort det går. Det går vanligtvis på tisdagar, onsdagar och torsdagar. I dag är det torsdag och jag har alltså sovit. Att det funkar just de dagarna beror ju på att Indra är på dagis då. Idag sov jag två timmar drygt. Jag sover inte en tung konstant sömn, utan mer en hackig lätt sömn, men jag hoppas att det hjälper lite i alla fall. Så trött som jag är nu är Inte roligt och hela jag påverkas av det och självklart de närmaste runt om mig. Så…jag ber om ursäkt här och nu, om jag inte varit tydlig innan. Jag ber om ursäkt för mitt humör och mitt sätt. Det är övergående. Det kommer att gå ifrån att vara rabiat, hysterisk och otrevlig, som nu, till att sitta och gråta när ammningshormonerna strömmar till. Det blir en helt ny sida att upptäcka.

//C


Maj 26 2011

Hamster.

Började morgonen med att ”rensa” Indras hamster. Det började  med att Indra kom med hamstern och sa ”bateji”. Bara det är ju hur gulligt som helst och jag kom på mig själv med att ha underskattat henne. Jag trodde inte hon visste att man böt batteri när hamstern inte längre ville gå.

Efter att ha letat fram skruvmejsel och batterier var det bara att sätta igång, men det slutade inte vid batteribyte, utan jag var även tvungen att ”rensa” hjulen från diverse ludd och hårstrån. När väl det var gjort upptäckte jag nästa grej. Gummit runt ena hjulet hade lossnat och jag var tvungen att klippa till det för att det skulle passa runt hjulet igen..
Hela den här proceduren tog en halvtimme drygt och jag blev klar lagom tills ”farfar” ringde på dörren och det var dags för Indra att åka till dagis. Då hade hon redan tröttnat för länge sen på att vänta på hamstern och hade hittat annat att göra.
Hamstern står i alla fall och väntar på  henne tills hon kommer hem igen. Batteribytt och rensad.

//C


Maj 25 2011

Lång, lång dag.

En lång dag är snart över. En dag som innehållit många nära till gråtenupplevelser och brist på tålamod från min sida.
Det blev en aningens lite för mycket när Indra än en gång tog ett bad i toaletten. Jag fick ett litet bryt på mig själv för att jag ”glömt att låsa” utifrån och för att jag knappt fysiskt kan duscha av henne längre. Tiden att få henne ren och torr tar dubbelt så lång tid och när jag tillslut är färdig så är min kropp helt förstörd av ansträngningen. Indra däremot är fit for fight för nästa utmaning: Att springa ifrån mig helt naken och vägra blöja, kammning och tröjpåsättning. En fight jag visserligen vinner tillslut, men inte utan att ytterligare få min kropp att göra, vad det känns som, helt omöjliga saker. Jag gråter och hon skrattar. En tragisk kombination, som jag visserligen kan se från en helt annan och roligare sida nu, men definitivt inte då.
Efter ett välbehövligt och lång bad är det nu soffan och ryggläge som gäller.
Tack och god natt för mig!

//C


Maj 25 2011

V34.

Sex veckor kvar…eller färre hoppas jag. Har så ont, är såå stor (jo det känns så i alla fall) och är så trött på dagarna pga att jag sover dåligt på nätterna. Tydligen är det normalt att sova dåligt nu, men nog så jobbigt. När jag väl somnat drömmer jag de mest sjuka drömmar som jag inte ens vill komma ihåg eller analysera, men det hör visst också till. Det är tur att man inte kommer ihåg varje graviditet. Det finns en mening med det, det är jag helt säker på.
Ju närmare datumet med stort D jag kommer desto mer nervös blir jag. Kan man ångra sig? Kommer jag att klara det här? Går det att lämna tillbaka bebisen? Kommer h*n att vara frisk. Kommer h*n att fastna. Kommer jag att spricka? Kommer jag att DÖ??!!
Jag ser ändå fram emot dagen med stort D, med skräckblandad förtjusning. Vill verkligen träffa Grynet NU!

Vecka 34

Week33_19778.jpg
Vikt: 2100 g
CRL: 29 cm
Full längd: 39 cm

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 31 veckor gammalt. Nu blir rörelserna mer återhållsamma, det finns helt enkelt inte plats!

Det är omöjligt att veta vad fostret tänker och drömmer om. Men det som är känt är att barnet har REM-sömn (rapid eye movement, det vill säga den fas av sömnen då man drömmer). Man antar därför att barnet har förstadium till drömmar.

Till föräldrarna
Vissa kvinnor har svårt att sova nu. Ur ett fysiologiskt perspektiv är det bäst att sova på den vänstra sidan, eventuellt med en kudde under magen. I denna ställning är cirkulationen i kroppen som bäst och trycket på urinblåsan som minst.Många börjar nu sova i korta perioder i taget – vaknar upp och somnar om igen. Om inget annat så kan man se detta som en träning inför babyns ankomst. De flesta barn behöver ju ammas flera gånger varje natt.

//C


Maj 25 2011

Otack är världens lön.

Startade morgonen med en diskussion huruvida för korta byxor med stora hål på knäna var snyggt eller inte. Just den kombinationen tyckte inte jag såg bra ut i alla fall. De nya byxorna som inhandlades för några veckor sedan, hela och i rätt storlek, ville ägarinnan göra om till shorts…

//C


Maj 24 2011

Choklad.

 

Ni som läste Mickes inlägg igår vet att jag fick påsen med choklad idag:)
Tyvärr måste jag meddela att bara en av chokladerna gick att äta. De andra var fyllda med likör. Inte för att jag är rädd att alkoholhalten i chokladen ska påverka Grynet på något sätt. Jag tycker bara inte om choklad med likör i. Jag skippade chokladen och har i stället ätit tre Kivifrukter och två Digestivekex.

//C


Maj 24 2011

Förevigad..

Nu är det gjort. Nu är ”bägen” förevigad i gips, bronssprayad och upphängd. Synd att man inte med magen kan föreviga alla smärtor i och med den här graviditeten så, om man skulle få för sig  att det är mysigt att vara gravid igen, bara kan ”ta på  sig” magen och minnas:)

Gipsad och klar för tillskärning.

              

Bronsfärg…och färdigsprejad avgjutning.

 Framifrån.

 Från sidan.

 

Tufft blev det i alla fall och nu hänger den på väggen i vardagsrummet.

 

//C


Maj 23 2011

United States..

Ni som funderar på att åka till USA någon gång och kanske till och med snart bör, veta vissa saker. Vissa stater har lite speciella lagar, vilka kan var bra att veta om.

 • I Bakerfiels Kalifornia måste den som har sex med Satan använda kodom.
 • I Connorsville, Wisconsin får man inte skjuta med ett vapen samtidigt som ens partner får en orgasm.
 • I Tremonton Utah är det förbjudet för en kvinna att ha  sex med en man samtidigt som hon åker ambulans. Förutom de vanliga straff blir hon uthängd i den lokala pressen med sitt namn. Den inblandade mannen får inget straff alls.
 • I Norfolk, Virginia är det förbjudet för kvinnor att vistas offentligt utan korsett
 • I Florida är det enligt lag förbjudet att ha sex med ett piggsvin.
 • Den enda sexställningen i Washington D.C är missionärsställningen, alla andra är förbjudna enligt lag.
 • I Cleveland, Ohio är det förbjudet för kvinnor att använda lackskor.
 • I staten Washington är det förbjudet enligt lag att, under alla omständigheter ha sex med en oskuld, även på bröllopsnatten.
 • I Nevada är de förbjudet att ha sex utan kondom.
 • Par som hånglar så kraftig i bilen, att  tutan går på av misstag, kan få fängelse enligt lag i Liberty Corner,New Jersey.
 • Enligt en lag i Oblong, Illinois är det förbjudet att älska på sin bröllopsdag, under tiden som man fiskar eller jagar.
 • I Florida är det olagligt för en kvinna som är singel, skild eller änka att hoppa fallskärm på eftermiddagarna.
 • I Minnesota är det förbjudet för en man att ha sex med en levande fisk. Om det samma gäller kvinnor framgår inte.

Så nu vet  ni och kan rätta er lite efter dessa lagar.

//C


Maj 22 2011

Boa

Här om dagen boade jag lite mer. Det var igår. Lördag. Micke skickade jag iväg till Tyresö för att hämta en soffa ju och medan han var borta så passade jag på att flytta den befintliga bäddsoffan ut på altanen. Jag passade också på att sortera alla böcker och ta bort dem som aldrig kommer att läsas igen. De som fick vara kvar ställde jag på de översta hyllorna, på de undre står nu Indras leksaker. Det är skönt att ha allt i hyllorna nu istället för på golvet i en stor låda.

Det jag mer gjorde var att torka golv och torka av skrivbordet och alla saker som står på.
Det vara bara för Micke att ställa nya bäddsoffan på plats när  han väl kom hem igen och det blev kanon.
I morgon ska gardiner upp. Det har inte ens funnits en gardinstång uppe. På  två år. Men nu så, ska det upp och det får ske i morgon. Om min kropp tillåter vill säga.
Den säger ifrån rätt mycket nu och idag rev jag magen på en stol jag trodde jag kunde ta mig förbi med indragen mage. Det gjorde ont. Men det var ingen fara. Förstår bara inte hur stor jag egentligen är just nu.
I morgon är det 6 veckor kvar till det beräknnade datumet för Grynet och jag boar för fullt…

//C


Maj 21 2011

Arla morgon.

Tänkte att jag skulle gå upp tidigare än nio, det är ju trots allt min sovmorgonsdag, så Micke kunde komma iväg lite tidigare till alla hans måsten idag. När jag kommer upp finns inte en enda människa på nedervåningen och inte heller ute i ”Nördrummet”. Jag får helt enkelt ringa Micke och får då reda på att han och Indra är på prommenad. Mysigt:)

Jag har precis kollat termometern. 70,9 grader är det ute redan. Fharenheit, så klart. Har fortfarande inte listat ut hur man ändrar tillbaka till Celcius. Undrar om Indra vet? Kanske ska låta henne gå lös på termometern igen? Det kan juinte bli värre i alla fall. Kommer inte ens ihåg var den är köpt, termometern alltså, så jag får väl klicka i rutan ”jag har tur” på Googles sida och hoppas på det bästa. Alternativet är att åka till Clas Olsson och köpe en ny. Jag gissar att det blir det sistnämnda.

Micke ska iväg till Tyresö idag och hämta upp en bäddsoffa. Det är ju nästgårds. Det känns bra:) På vägen hem plockar han upp min mamma, som också ska fira Gammelfarmor som fyller 90 idag. Under tiden ska jag fixa mig själv och ett litet barn. De stora kan nog fixa sig själva, men jag tror att en viss ung dam vill ha hjälp med håret. Det ordnar sig. Som alltid.

Vädret och dagen kommer att bli kanon tror  jag. Trots att jagi morse, typ 20 minuter sen, upptäckte att inflammationen bytt sida och nu sitter i min vänstra bihåla i stället. Men upp med humöret! Det går över det också till slut!:)

//C


Maj 20 2011

Fredag

Jordgubbar, glass och en film. Så har jag avslutat min fredagkväll. Helt okej faktiskt, förutom att en huvudvärk verkar komma smygande. Har försökt mote Olle i grind med Alvedon, så vi får se hur natten blir.
Dagen har annars bestått i att vanka gatorna fram i Uppsala för diverse inköp. Känns i fogarna kan jag säga och att resa sig från soffan är inte det lättaste. Kanske sover jag här  i natt?
I morgon blir det kalas och, ej att förglömma, jordens undergång.
Jag ska nog försöka ta mig upp för trappan i alla fall….
Natti!

//C


Maj 19 2011

Domedagen!

Nu är det dags för domedagen. På lördag är det dags. Dags för jordens undergång. Vad säger man? Tänk att man kunde räkna ut när det var dags bara genom att ta lite siffror som motsvarar himlen, fullkomlighet och något annat och Voila, så har man dagen D!
Hmm, nu kommer vi ju till det största problemet.
Vad ska jag ha på mig??!!

//C


Maj 19 2011

Nova, skänken från Mio.

Jag vet, det låter konstigt, men det är sant.
Vi har under vår trapp haft ett piano som vi fick av de tidigare ägarna av huset. Jag har kanske haft någon slags romantisk tanke att barnen och även jag ska spela på pianot och det ska vara så roligt och så vidare.
Det har inte varit så roligt att ha ett piano. Kommer ett barn på att det ska spela så ska de andra också spela och så är det tjafs.
Jag har löst problemet. Novas klasskompis har fått pianot och jag har köpt en skänk på Mio. Skänken heter Nova, vilket jag inte hade någon aning om innan jag bestämt mig. En rolig detalj i det hela.

Före..

….efter.

 

//C


Maj 19 2011

V 33 och besök hos Bm

Besök hos Barnmorskan nu på morgonen och allt såg bra ut. Kurvan är lite lägre, ligger på 29 nu, men det beror på att Grynet har sjunkit ner och fixerat sig. Detta är lite väl tidigt men absolut inget som betyder att Grynet kommer tidigare. Fast, som jag sagt tidigare, så är vecka 35 en bra tid. Det läskiga är bara att ju mer redo Grynet verkar bli, desto mindre redo blir jag.
Min vikt ligger över 70-strecket nu. Jag väger 71,6 och har gått upp nästan 8 kilo. Det lär sluta på en total viktuppgång på 11-12 kilo trodde Bm. Hon vet ju iofs inte att jag äter glass och annat gott varje dag, så vi får väl se var det slutar på riktigt!=D

V33

3D-32%20weeksn.jpg

Vikt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full längd: 38 cm

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 30 veckor gammalt. Nu återstår inte så mycket tillväxt av kroppen, men hjärnan utvecklas fortfarande med raketfart. Fler vindlingar ska på plats och skallen växer. Antalet kopplingar mellan nervcellerna i hjärnan ökar nu dramatiskt.

Huvudhåret blir tjockare och naglarna på fingrar och tår är nu färdiga. Lanugohåret på kroppen försvinner allt mer. Ögonbryn och –fransar blir längre.

Nu är det inte så mycket plats i livmodern längre så fostret måste böja sina ben.

Kroppsfettet under huden ökar och fostret börjar nu anta den nyföddes runda former.

Till föräldrarna:
Vad säger drömmarna dig?
Många drömmer mer intensivt än vanligt när man väntar barn. Drömmar är viktiga. De hjälper oss att hantera livet. Kommer du ihåg det du drömmer? Det kan annars vara en hjälp att ligga kvar en stund i sängen när man vaknat och försöka minnas, ofta sitter känslan av drömmen kvar i kroppen. Man kan också skriva ner det man minns i en drömdagbok. Efter ett tag går detta lättare och lättare och man minns bättre genom att träna sig.
 
Vid denna tid drömmer även barnet. Från vecka 24 har man registrerat REM-rörelser (drömsömn) hos fostret. Om vad kan man undra. Ja, det kan vi bara drömma om.
//C

   

Maj 18 2011

Pannbiff,

potatis och brunsås blir det till middag. En klassiker jag vet går hem. Kanske slipper jag liknande kommentarer som:- Men på riktigt mamma!! Du veeet att jag inte tycker om potatismos! Varför kunde du inte ha sparat några potatisar, va?? Till det ett par höjda ögonbryn och ett huvud på sned.
Det är så himla charmigt och man känner att man får lön för mödan efter matlagningen.. Mer sånna kommentarer till alla mammor och pappor som lagar mat till familjen!!
Pannbiff går nog hem hos de flesta i familjen och det är snart dags att börja, så jag hinner klart till fem då maten serveras för att barnet som för dagen har träning, ska hinna äta innan.
Jag gissar att jag kommer att steka pannbiffar till tonerna av ”Lilla snigel” som Indra för tillfället fastnat i.

//C


Maj 18 2011

Nu bär det av.

Nu ska jag ta mig ner till skolan. En halvtimma borde räcka, men man vet aldrig. Det är svårt med tidsperspektiv i den här situationen. Antingen kommer jag halvvägs och sen vägrar höfterna att röra sig, eller så får jag in ett bra flyt och är framme tidigare än väntat.
Den som lever får se!

//C


Maj 18 2011

Full rulle.

Idag står det rätt mycket på schemat. Klockan ett ska jag ta mig ner till skolan för utvecklingssamtal. Det var allt. Man ska inte hasta eller ta på sig mycket när man är tjock och invalid. Jag lovar er att jag kommer att somna tidigt i kväll på grund av denna ansträngning.

//C


Maj 17 2011

En underhållande natt…

Indra har drömt om att någon tar hennes saker. Mio har haft mardrömmar. Sen har andra saker stört mig under nattens gång, som egna konstiga drömmar, ljud, värme och förutom det en sambo som tycker att jag ska fortsätta bygga det jag bygger, så det blir klart någongång.
En underhållande natt om man ska vara positiv. En skitnatt rent sömnmässigt.
Det blir till att ta igen lite sömn när Indra åkt iväg till Agis.

//C