Jul 31 2011

Le.

Sitter med Nike och väntar på rätt läge att lägga mig. Det innebär alltså när hon har somnat igen efter nattmålet.

Hon log just mot mig. Jag log tillbaka. Sen hulkade hon två gånger innan hon slöt ögonen.
Jaha, hur ska jag tolka det nu då…?

 

//C


Jul 30 2011

The most annoying sound in the world…

..just nu, är när Nike tappar nappen och den åker i golvet med en ”duns”.

//C


Jul 29 2011

Fyra.

 Fyra gånger har jag nu varit ute på promenad med Nike. Det går inte fort, men det går långsamt!=D

Var på Bvc med Nike idag och hon går upp som hon ska med bröstmjölk och ersättning. Hon är uppe på 4200 snart.
Ska fortsätta min kombination av mjölk och ersättning ytterligare en vecka och hoppas att hennes hunger stannar av och att vi hittar ett mer ballanserat intag av mat för som det ser ut just nu så äter hon konstant och mycket. Hoppas också att min egen produktion av mjölk kommer igång ordentligt den här veckan och att penicillinen gör det den ska.
Tålamod!

//C

 


Jul 28 2011

Den lilla tjejen i den stora sängen..

I natt sov Nike i sin spjälsäng bredvid vår säng. Hon var inte stor alls där hon låg längst upp vid huvudänden och snusade.
Det var lite jobbigt att inte ha henne bredvid mig, men jag sover som en kratta när jag inte kan ligga som jag vill och någon gång måste ju vara den första för Nike, men jag kan erkänna att efter hon vaknat vid halv sjutiden och ville äta, så sov hon gott vid min sida till klockan nio då jag gick upp.

//C


Jul 27 2011

Förlossningsberättelse.

Nu har jag äntligen fått tummen ur och skrivit ner förlossningen så som jag kommer ihåg den:

Dagen den 12 juli började som alla andra dagar med en stor mage och med ett uselt humör. Jag kommer ihåg att jag grät en skvätt på morgonen för att jag tyckte så synd om mig själv.

Efter lunch hade vi besök av Yvonne och Benny och barnen och när de åkt hade, som Micke skrev, varken jag eller han lust att ställa oss vid grytorna och börja laga mat, så Micke kom på den briljanta idén att beställa mat från Kreta. Micke åkte straxt före sex och medan han var borta passade jag på att ringa mamma.
Under den tid vi pratar får jag två sammandragningar som jag måste andas mig igenom, men som jag skrivit i tidigare inlägg så var dessa inte mer annorlunda än vanligt. Jag hade ju för ett tag sen vaknat av sammandragningar var tionde minut  utan att det för den skull hände något mera. När den sista sammandragningen var över hörde jag att Micke kom med maten och jag avslutade samtalet med mamma med orden: Nu kommer Micke med maten. Klockan var då kvart, tjugo över sex ung.

Under maten så får jag en sammandragning som känns mer som en värk och jag ber Micke klocka till nästa gång, bara för att se hur lång tid det tar till nästa och när nästa kommer har det bara gått tio minuter. Vi är då klara med maten och klockan är tio i sju.

Nästa värk som kommer är riktigt stark och jag kan inte längre stå upprätt utan måste hänga över soffan. Efter värken säger jag till Micke att jag skulle vilja bada eftersom värmen tar bort smärtan, men Micke säger att det nog inte är en sån bra ide och jag säger att jag får väl duscha istället då. Micke säger att han ska ringa sina föräldrar och säga att det antagligen är dags för oss att åka in i kväll.
Svärmor kommer och jag har under tiden skippat min tanke på både bad och dusch och försöker istället koncentrera mig på den smärta som kommer i varje värk när jag ligg-hänger över soffan.
Tre värkar har jag medan svärmor är här, innan vi sätter oss i bilen och åker in till Ackis. Två värkar får jag i bilen och ni som fått värkar i en bil vet att sitta när man får en värk inte är optimalt…inte för mig iaf. Jag vet inte hur fort vi åker in, jag vet bara att det går för fort. Jag kommer ihåg att jag bad Micke att ta det lugnt och att jag inte villle dö på vägen in, vilket han försäkrar mig om att jag inte kommer att göra.

Väl inne vid förlossningen får vi ringa på två gånger innan de öppnar.  Jag får två eller tre värkar utanför i det sk ”väntrummet”innan förlossningen. När vi blir  insläppta får jag ytterligare en värk och gåstolen de har kommit med springer de tillbaka med och hämtar en brits i  stället. När värken jag fått precis innanför dörren och som fått mig att i princip hänga över Mickes arm, klingat av  lägger jag mig på britsen och blir körd till första bästa rum. Jag kommer ihåg att det satt tre personer i förlossningens väntrum och jag vet att jag hoppades att ingen av dem som satt där var gravid för första gången och inte visste hur det skulle kännnas när smärta slår undan benen på en.

När vi kommit in på förlossningsrummet är kl straxt före åtta och jag blir undersökt av Bm, som slappnar av efter att ha konstaterat at jag bara är öppen fem cm. De börjar göra saker och ting i ordning och frågar om jag vill ha lustgas. Jag tackar ja och säger att jag behöver kissa. Sköterskan tar då fram en kateter och tänker sätta in vilket jag avböjer så fort som möjligt och säger att jag vill gå på toa i stället. Det klarar jag mellan två värkar och efter det är det bara att börja andas lustgas då värkarrna kommer.
Jag känner hur de blir mer och mer starka och jag känner panikkänslorna komma när det bara efter två  tre värkar övergår till krystvärkar och jag bara vill trycka på. Bm hör detta och säger att jag absolut inte får trycka på eftersom jag inte är öppen, men när nästa värk kommer säger hon att om jag bara tar det lugnt nu så kommer bebisen i nästa värk. Efter några sekunder som känns som flera minuter kommer äntligen värken och jag känner hur huvudet kommer ut. Bm ber mig fortsätta att trycka på och med lite hjälp till från mig kommer Nike äntligen ut 20.12.

Trots att tidsuppfattningen försvinner så förstod jag någonstans att det gått snabbt, men inte att vi blev inskrivna fem i åtta och att hon var ute tolv över. Både jag och Nike tyckte att det gick lite för fort och jag är glad att vi hann in så jag inte födde i bilen eller i korridoren på Ackis.

 //C


Jul 24 2011

Inte så lätt…

Det är inte så lätt när man är två år drygt att se skillnad på alla elektriska prylar som finns i hemmet och om de dessutom nästan låter likadant är det kanske inte så konstigt att Indra frågar…

 

 Epilator

Bröstpump

…”Mamma jakaj tuttaj?!” när jag sitter med bröstpumpen!=D

 

//C


Jul 24 2011

Jag har varit dålig…

…på att uppdatera på sistone, men jag brukar ju ha lite pauser ibland och nu är en sådan tid tydligen. Det sprutar inte idéer om inlägg precis och det är kanske inte så roligt att bara höra om Nikes framsteg hela tiden:)

En annan sak jag varit dålig på, är att berätta vem som faktiskt vann ”tävlingen” om när Nike skulle komma.
Det var Vicki B!!  Grattis!:)
(Surprisen får du när vi ses nästa gång;)

 

//C


Jul 21 2011

Penicillin

Går på penicillin nu för mjölkstockning. Varvar febern med alla måsten och fryser och svettas om vartannat.
Kvällarna är värst och dagarna bäst. Mornarna är riktigt tröga då jag och Nike inte riktigt är synkade ännu och hennes mage krånglar.
Jag får härda ut några dagar till gissar jag. Det är bara att inse att de första veckorna med bebis oftast inte är en dans på rosor…för någon.

//C


Jul 19 2011

Feber.

Bakslaget fortsätter med mjölkstockning, huvudvärk och feber på 39,4 grader.
Vilade/sov i drygt två timmar när febern var som högst och gick upp vid halv sju igen. Har fortfarande huvudvärk och svettas som en liten gris. Febern är på väg ner och det är bra.
Hoppas det är bättre i morgon.

//C


Jul 19 2011

Bakslag

Kvällen igår slutade i gråt. Jag hade ont i precis hela kropppen. Allt ömmmade och jag kunde knappt hitta en ställning att sova i. Morgonen har fortsatt likadan. Öm kropp och på det ska jag pumpa mjölk ur bröst jag knappt kan vidröra.
Tack för att det ffinns smärtstillande som hjälper litegrann i alla fall.

//C


Jul 18 2011

Pump it up.

Har precis kommit ur duschen. Vissa dagar är skönare att duscha än andra. Idag var en sån dag. jag kunde ha stått i evigheter, men rädslan av att varmvattnet skulle ta slut och att jag tillslut skulle ha duschat i enbart kallt vatten, tog  över och jag klev ut i tid om än motvilligt.

Dagen har bestått i läkarbesök för Nike. Hörseltest och vikt skulle kollas på Ackis och vi skulle vara där redan halv tio! Vanligtvis brukar Micke gå upp med Indra när hon vaknar och sen kommer jag ner med Grynet när jag tycker att jag sovit klart (jag vet, LYX på hög nivå, men inte mer än rätt:).
Idag har jag alltså inte sovit lika mycket som jag brukade vilket resulterad i en vila när Indra lagt sig. Både Micke, jag och Grynet passade på att sova en stund och sen var det full fart igen.

Nu är det dags för soffkrasch och jag ska pumpa ur mjölk. Det är nämligen så att det är pågående ”Operation läka bröstvårtor” här hemma. Jag vet inte riktigt hur eller vad Nike har gjort med såriga och blodiga bröstvårtor har varit resultatet och när hon tillsist var helt blodig runt munnen när  hon ätit klart och jag än en gång satt och grät pga smärta, så gav jag upp. Inte helt och absolut inte mer än till det är läkt, men tills dess blir det pumpning och ”mjölk på kopp” till Nike.

//C

Ps. C, jag tänker på dig!! Kram! Ds


Jul 17 2011

Nike

Idag har mamma och kusin (barnens) Ida varit här och hälsat på och tittat på Nike.
Nike fick jättefina blommor och kläder bla skor och en haklapp.

Såklart…

//C


Jul 15 2011

Miomys.

Ikväll är det jag och Mio (och Nike) som myser med film och glass.

 

//C


Jul 15 2011

Sova

En av alla sovstunder:)

//C

 


Jul 15 2011

Amningshormoner.

Check!
I och med att mjölken nu runnit till ordentligt kom de berömda hormonerna (så klart) som ett brev på posten…eller ett mail i inboxen.
Skönt att gråta för småsaker…verkligen!

 

//C


Jul 14 2011

Amma

Två dygn har snart gått sen Nike kom till världen och jag kan erkänna att jag var tvungen att tänka efter ang tiden. Tiden står stilla…eller rusar den kanske? Vilket som, så lever jag lite som i en bubbla. Dagarna och nätterna flyter ihop och den vakna tiden, som är de flesta timmarna på dygnet, går mest ut på att amma och lära känna Grynet.

Jag kommer lite längre fram, kanske tom i morgon, vi får se, att berätta min version av förlossningen. Micke gav sin i ett tidigare inlägg på sin blogg. Där kan ni kolla om ni vill:)

 

///C


Jul 11 2011

Nu vet jag!!

Jag vet varför Grynet inte har kommit ut ännu. H*n tror att man tar sig ut genom min högra sida av magen! Det måste vara så, för de är ett evigt puffande och buffande just där. Jag får ont av allt sparkande, tryckande och buffande på exakt samma ställe hela tiden och trycker jag tillbaka får jag en ännu hårdare spark till svar, så det har jag slutat med.
Mitt nuvarande problem är alltså att få Grynet att förstå att det är Ner h*n ska.  NER!!

 

//C


Jul 11 2011

Listan…

Fortsätt gissa för nu är det inte långt kvar (Eller så är det jättelångt kvar, vem vet?)
Beräknad förlossningsdag var 9:e juli!

Nova kom på beräknad dag kl 03.13.
Mio kom 8 dagar innan beräknad dag kl 03.04.
Indra kom med snitt 9 dagar innan beräknad födelsedag.

Än så länge ser det ut såhär:

Micke: 16 juni kl 03:23 
Vicki: 19 juni

Linda B: 24 juni
Cissi: 29 juni
Georgia: 30 juni

Anna P: 1 juli
Linda B: 2 juli
Micke: 3 juli kl. 00:42
Maria B:  3 juli kl. 14:16

Johan B: 4 juli kl. 01:14
Katja W: 5 juli
Lena E: 5 juli
Maria L: 6 juli kl. 15:10
Fia R: 7 juli kl. 09:19
Sanna A: 9 juli kl. 07:13
Janet: 9 juli
Annie B: 10 juli kl. 03:30
Helena J: 11 juli kl. 21:50
Vicki B: 12 juli
Svärfar: 13 juli kl. 05:02

Syster: 16 juli

 

//C


Jul 11 2011

Morgonmys.

När jag går upp med Indra på mornarna brukar vi ligga och titta på någon film på teven. Efter ett tag säger hon att hon vill ligga hos mamma och mysa en liten stund. Så tar hon filten och masar sig närmare och lägger sig med huvudet på min mage. Mys på hög nivå:)

 

//C


Jul 10 2011

Positiva tankar.

Idag har jag försökt att vara positiv och tänka på allt bra som den här graviditeten och i och med den, den nu väldigt stora magen, haft med sig. Jag kom inte på så mycket just idag, däremot kom jag att tänka på ett gäng saker som jag ser fram emot när magen väl är borta och Grynet ligger utanför.
Jag kommer att:

  •  kunna gå utan att det ser ut som jag inte hunnit till toaletten i tid.
  •  ha en hållning som mer ser ut som ett I än ett bakvänt C.
  •  kunna böja mig och fortsätta andas i stället för att känna att lungorna trycks ihop till russin.
  •  i sinom tid, kunna gå mer än tio steg utan att det känns som om jag precis sprungit ett maratonlopp.
  •  kunna byta sovställning på natten utan att vakna av att jag kvider ”Aj…aj”.
  •  ha tillfredställelsen att faktiskt få tag på Indra då hon med skrattet i halsen springer ifrån mig när hon gjort något hon inte ska.
  •  kunna gå på toa, bli färdig och slippa gå igen efter tio minuter.

Detta är några av de saker jag ser fram emot.
Nu är det ju, trots allt, max 13 dagar kvar!

//C

 

 

 


Jul 9 2011

40 veckor. Check!

Jag har varit gravid i 40 veckor i dag och än har ingenting hänt. Det är ren och skär katastrof! Allt som jag hoppades och trodde har bara helt enkelt körts över. Av Grynet! Jag är i chock och det känns som jag lever i en drömvärld där jag snart ska vakna upp och inse att allt, tom Grynet, är en dröm. Troligtvis vaknar jag av värkar i stället och får känna att jag lever så pass mycket att jag hellre vill dö. Jag vet inte vilket som är bäst?

Ett mycket envist litet Gryn…

Jag tror ändå någonstans att man ska lära sig av allt som sker, så det jag tar med mig av dessa 40, hittills, veckor som gravid är bl. a att vad jag än vill och tycker så bestämmer Grynet själv när h*n vill komma ut (inom rimliga gränser). Face it, förlika dig med det och gilla läget!! Ingen idé att deppa ihop. Om två veckor, max, är Grynet ute vare sig h*n vill eller inte ändå så…jag får vänta helt enkelt.

//C


Jul 9 2011

Myskväll.

Ikväll har jag och Nova en myskväll. Vi sitter och äter godis/glass, dricker läsk och kollar på Råttatouille.

 

 

//C


Jul 9 2011

Det blev ingen paj…

…inte av egenplockade bär i alla fall.
De ”försvann” ner i magen på Indra i stället.

 

 

 

//C


Jul 9 2011

Det händer inte mycket….

…för jag ser fortfarande ut såhär. I allla fall över magen. Lite mer härjad och hysterisk i ansiktet tror jag…

 

//C


Jul 8 2011

Nattfasan.

Idag trotsade jag allt vad smärta heter och följde med till Björklinge och badade.  Nej, jag badade inte men jag satt vid stranden och öste sand med Indra ett tag och satt sen på en handduk resten av tiden och försökte undvika solen. Micke badade i omgångar med Indra och Nova och Mio.
Indra skakade tänder och var alldeles blå när hon var färdig, så lite varm välling, en vagn och en filt så sov hon gott medan Micke och Nova simmade ut till bryggan och hoppade från hopptornet.

När vi kom hem vid tvåtiden var det en snabb lunch och sen lite mer boande i form av städning i tvättstuga och klädkammare. Även Grynets säng har kommit på plats och ska bara bäddas. Det mesta som har med Grynet att göra är nu ”Check!”, men inget Gryn syns till.

När midadgen var avklarad och Indra lagd bänkade resten av familjen sig i soffan på nedervåningen för att äta glass och titta på ”Draktämjaren”, en animerad film om en vikingapojke som, trots sin pappas förmaningar om allt vad drakar heter, blir vän med den värsta draken av dem alla; Nattfasan!
En bra och rolig film som passar mig alldeles utmärkt. Jag var snabbast med att paxa Nattfasan som favoritdrake när filmen var slut och Nova och Mio fick nöja sig med lite mindre bra drakar som favoriter! 1-0 till mig!

Glass och film.

Nu är det snart läggdags för mig. I morgon är det 9 juli och jag har en svag aning om att det datumet betyder något, men jag kommer inte riktigt ihåg vad det är. Det blir och är säkert en dag som alla andra!

 

//C