Okt 24 2011

Hårfin

Det sägs att mellan kärlek och hat är det en hårståstunn linje.
Den försvinner när man inte får sova ordentligt och jag befinner mig till knäna i en sörja av både och. 
Fick sova sådär i natt mao…igen

 

//C


Okt 16 2011

Dags igen…

Nu är det dags igen. På fredag går jorden under enligt Harold Camping, den ökände domedagsexperten

Den här farbrorn baserar sina teorier på uträkningar från bibeln. Det har varit fel varje gång. Ett bevis på att det mesta som står i bibeln är fel då kanske?:)

//C


Okt 11 2011

Glidarliv….

Vill be om ursäkt för uteblivna blogginlägg. Glider runt och gör mest ingenting och njuter av livet, värmen och alla pengar jag har…Mohahaha, gick ni på den lätta?
Jag har knappt tid att torka mig när jag varit på toa, om jag ens hinner gå på toa. Hade glömt bort att småbarnslivet även innebar schemalagda toalettbesök, men det funkar. Hej och hå vad bra det går! Nike ligger i skrivande stund och skriker på sin filt under baby gymet. Pulsen är på topp och jag ska hälla i mig lite koffein, sen blir det tvätthängning, antagligen medd Nike på armen.

Igår fick Nike sina första vaccinationssprutor vilket resulterade i över fem timmars sovperiod utan mat idag. Hade uppskattat om den hade infunnnit sig natten som var i stället, men jag ska vara glad att hon ”bara” vaknar en gång under natten nu och vill äta.
Som den drama queen hon är satte hon igång att gallskrika efter sprutorna igår. Ett tag hade varit förståligt, men hon gallskrek i en kvart. Försökte förstå sköterska genom att läsa på läpparna i allt vyssjande och tröstande och jag tror att vi har tid i november igen, men jag är inte säker. Det jag hörde var när sköterskan kommenterade hennes gallskrik med att hon” visst tog det lite hårt att få sprutor”. Vad säger man? Hon har två andra  drama queens att bräcka här hemma och än så länge lyckas det bra!:)

Som sagt så står hängning av tvätt på schemat, sen ska det lagas mat och plockas lite allmänt så man slipper gå på leksaker och annat som ligger på golvet. Sen ska jag också gräva en grop på baksidan och lägga mig själv i när dagen är slut!
Ses!!

 

//C

 


Okt 8 2011

Plötsligt händer det!

Eller ibland i alla fall, så händer det att tjurarna får lite upprättelse för det helvete de utsätts för under den här ”sporten”.

 

Hur jag än försöker så känner jag inget medlidande över huvud taget för matadoren utan mer en önskan att han blir blind (ja han överlevde)och inte kan fortsätta utöva tjurfäktning.

 

//C


Okt 7 2011

12-åringen..

Känner att jag måste posta ett inlägg om den tolvåring som blev handfängslad av vakter.
Fy fan säger jag bara!
Om min tolvåring blivit tagen av vakter, för att han åkt mellan vagnarna på Saltsjöbanan, och skrikit ”Jag ska mörda dig din jävla hora” så hade jag skämts som en hund och inte gått ut i media och bölat.

Att han är tolv spelar ingen roll över huvud taget. Han kan inte tro att han kan bete sig hur som helst för att han ”bara är tolv”, hur skulle det se ut??
-Jaha, lilla gubben, är du bara tolv? Då får du följa med här så ska du få en bulle och ett glas saft. Tur att du inte var arton för då hade du åkt ner på golvet och fått handfängsel i väntan på polis! 

Och nej, jag är inte för att slå eller misshandla barn, men man kan inte bara gå efter ålder i alla lägen.

//C


Okt 7 2011

Vinter

Är inne på min andra kopp latte nu…inte för att jag har så mycket kaffe i så att koffeinet gör någon pigghetsverkan, utan bara för att det är gott.
I natt vaknade Nike bara en gång, så det tar sig, men jag är forfarande trött som om jag inte sovit på flera dagar. Jag vet att man inte kan sova ikapp, men det känns ändå som om det skulle funka för mig idag.
Fredag idag och det innebär att Indra är hemma så att vila medan Nike sover finns inte idag. Konstigt att de är just de dagarna som det absolut inte går på som jag så gärna vill och antagligen skulle kunna sova!!

Det har kommit snö i norr. Det är ju så man kan börja gråta! Jag hatar kyla och att frysa och jag hoppas att snön kommmer sent och att vintern blir mild. Att jag ska gå tjugo minuter till dagis i snö och minusgrader med två barn ser jag fram emot!  Ska ta tag i körkortet nu. Var på väg men det sket sig med körtider. Får helt enkelt skjuta upp det till efter nyår, sen så!! Var sak har sin tid….typ..:s

//C


Okt 5 2011

Sömnbrist.

Jag har googlat på symptom på sömnbrist och det är ju inte så konstigt att det är som det är just nu.
Här kommer några kortsiktiga symptom:

 • Sömnighet (Ha ha)
 • Plötsliga humörsvängningar ( No shit! Jag har sett hur resten av familjen tittar och ger varandra blickar ibland)
 • Försämrat korttidsminne (…hmmm ja, vad gjorde jag egentligen för tio minuter sen???)
 • Försämrad förmåga att skapa, planera och utföra aktiviteter ( Jag har numer en kalender i telefonen där allt, och då menar jag ALLT skrivs in. Den är även synkad med Mickes kalender).
 • Koncentrationssvårigheter (Är det det som också kallas myror i kroppen och rastlöshet? Har inte ro till mycket nuför tiden)

 

Det finns även långsiktiga symptom. Min undran är då hur lång tid man ska ha haft sömnbrist innan de uppenbarar sig?

 • Fetma (Nja…men än finns två kilo sen Nike kvar;)
 • För tidigt åldrande (Hmm, man ser väl inte pigg ung och fräsch ut direkt)
 • Utmattning (Check!)
 • Ökad risk för infektioner, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och mag-tarmsjukdomar (Inget jag märkt av än)
 • Kronisk minnesförlust (Ja alltså…minnesförlust tror jag inte att jag har…fast det vet jag ju inte då iofs, ha ha)
 • Försvagat immunförsvar mm (Japps! Check på den med!)

Jag förstår att människor som inte får sova tillslut erkänner vad som helst för några timmars sömn. Helt klart måste sömnbrist var det mest effektiva tortyrredskapet!

//C

 

 


Okt 2 2011

Samma dag…

….olika tider.
Micke har sorterat en massa foton och vi konstaterade att de här är från samma dag, den 12 juli. Bara några timmar i mellan!

 

 

 

För att vara exakt är det 7 timmar och 24 minuter mellan kort 1 och kort 3.
Tufft!

 

//C


Okt 2 2011

Bilar

Nu är frukosten avklarad i huset. Mio är på övervåningen och städar sitt rum (det är söndag) och sen när klockan är halv tolv, vare sig han är klar eller inte, så kommer farfar för att skjutsa honom till ett kalas i stan. Tydligen ska de köra Gokart, viilket givetvis var det stora samtalsämnet vid frukosten. Får man köra själv? Kan bilen börja brinna om man gasar för mycket? Går bilarna på bensin?  Hur mycket Får man gasa och hinner man säga hej till den man kör förbi, var några av de frågor jag fick besvara medan mackor och oboy åkte in i munnen. Det känns bra att han forfarrande frågar sin mamma om saker han undrar över, trots att jag inte ens har körkort till en vanlig bil och trots att jag inte ens kan se skillnad på olika bilmodeller förutom färgen. Hmmm undrar när det går över och det istället låter:
-Mamma?
-Ja…?
-Nej förresten…jag frågar pappa i stället…

Micke och Nova är borta. När vi gick upp i mors,e fem över nio, så hade de för länge sedan åkt iväg. Nova har fotbollscup inne i stan idag och de skulle vara där redan vid sju så det blev tidigt i säng igår och tidigt upp i morse. Vi får se när de kommer hem. Allt beror ju på hur det går för laget.

Nu ska jag börja plocka undan frukosten. Sen ska jag slå  in paket, för det dröjer inte så länge innan farfar kommer för att hämta Mio.

 

//C