Som vanligt igen…

Nu är det precis som vanligt igen. Nästan. Mickes klocka ringer, lite senare i morse iofs, han går upp, jag går upp med Indra mellan sex och halv sju, gör välling till Indra, gör iordning frukost till mig och de stora, väcker de stora och ser till att de äter och sköter sig vid bordet. Vid vilken gång i ordningen jag får säga till dem att inte hänga över bordet, sitta ordentligt eller inte leka med mackan vet jag inte men om man börjar från början varje dag så är det nog mellan tio-15 gånger på den halvtimme, fyrtio minuter det tar för dem att få i sig frukosten. Var. Sen ska jag tjata lite mer med att de ska tvätta sig, borsta tänder och hår och inte spexa framför spegeln, leka med Indra eller reta varandra. När jag gjort det ett antal gånger måste jag se till  att de får på sig ytterkläder, att de inte glömt frukt, att de har med sig eventuella gympakläder eller ifyllda lappar. Att de har strumpor till gympadojjor och att de inte har det till sandaler. I morse var jag dessutom ”tvungen” att fixa Novas hår då det är fotografering för hennes klass idag. Mio fotograferade sig i fredags. När jag tillslut fått iväg dem, tio minuter senare än vanligt pustar jag ut och konstaterar att vi kanske har haft semester lite för länge för att rutinerna ska sitta som en smäck. Ge mig i morgon också så kommer resten av veckan gå som en dans. På mornarna i alla fall.

//C


Comments are closed.