V.26

Vecka 26

Week25_19770.jpg
Vikt: 800 g
CRL: 22 cm
Full längd: 30 cm

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 23 veckor gammalt. Ögonfransarna växer fram denna vecka och snart kommer fostret att börja blinka. Hjärnan växer fortfarande snabbt och nu börjar längre hår växa på fostrets huvud. Fostret liknar nu verkligen en miniatyrbebis med i stort sätt samma proportioner som ett nyfött barn.

Om babyn föds nu så har det chans överleva, om det får all tänkbar modern hjälp. Chanserna till överlevnad ökar för varje dag.

Till föräldrarna:
För många är denna delen av graviditeten den roligaste. En del börjar också nedräkningen nu. Dags kanske att prioritera sig själv och skippa för många borden. Snart nog blir det fullt upp med barnet – vad vill du/ni göra nu? Gå på bio/restaurang/middagar tillsammans eller med vänner…
 
Kommentar från mig:
Gick in i V 26 igår och ska på koll hos bm i morgon. Magen ska mätas, hjärtljud kollas och jag gissar att min vikt ska kollas också. Det ska bli intressant. Vi äger ingen våg, förutom en matvåg och den vågar jag definitift inte ställa mig på. Jag tror inte det är meningen heller iofs. Jag har i alla fall inte vägt mig på ett bra tag.  Jag märker ju att jag har gått upp och då inte bara att magen växer i färdriktning, utan rumpan växer även den i sin färdriktning, vilket är nedåt och inte lika charmigt. Höfterna sitter ju inte ihop för fem öre så jag gissar att de är på väg både ner och ut och åt sidan beroende på ställning. Inget man kollar hos bm kanske, men man märker på kläderna att de inte riktigt sitter som förut.
Intressant ska det bli i morgon som ni förstår. På fler plan än ett.
//C

One Response to “V.26”

  • Micke Says:

    Fattar piken, att det var en killbebis… ;)
    Men både du och jag vet ju att det är jag som har rätt! :)

    Uss
    M