V 33 och besök hos Bm

Besök hos Barnmorskan nu på morgonen och allt såg bra ut. Kurvan är lite lägre, ligger på 29 nu, men det beror på att Grynet har sjunkit ner och fixerat sig. Detta är lite väl tidigt men absolut inget som betyder att Grynet kommer tidigare. Fast, som jag sagt tidigare, så är vecka 35 en bra tid. Det läskiga är bara att ju mer redo Grynet verkar bli, desto mindre redo blir jag.
Min vikt ligger över 70-strecket nu. Jag väger 71,6 och har gått upp nästan 8 kilo. Det lär sluta på en total viktuppgång på 11-12 kilo trodde Bm. Hon vet ju iofs inte att jag äter glass och annat gott varje dag, så vi får väl se var det slutar på riktigt!=D

V33

3D-32%20weeksn.jpg

Vikt: 1800 g
CRL: 28 cm
Full längd: 38 cm

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 30 veckor gammalt. Nu återstår inte så mycket tillväxt av kroppen, men hjärnan utvecklas fortfarande med raketfart. Fler vindlingar ska på plats och skallen växer. Antalet kopplingar mellan nervcellerna i hjärnan ökar nu dramatiskt.

Huvudhåret blir tjockare och naglarna på fingrar och tår är nu färdiga. Lanugohåret på kroppen försvinner allt mer. Ögonbryn och –fransar blir längre.

Nu är det inte så mycket plats i livmodern längre så fostret måste böja sina ben.

Kroppsfettet under huden ökar och fostret börjar nu anta den nyföddes runda former.

Till föräldrarna:
Vad säger drömmarna dig?
Många drömmer mer intensivt än vanligt när man väntar barn. Drömmar är viktiga. De hjälper oss att hantera livet. Kommer du ihåg det du drömmer? Det kan annars vara en hjälp att ligga kvar en stund i sängen när man vaknat och försöka minnas, ofta sitter känslan av drömmen kvar i kroppen. Man kan också skriva ner det man minns i en drömdagbok. Efter ett tag går detta lättare och lättare och man minns bättre genom att träna sig.
 
Vid denna tid drömmer även barnet. Från vecka 24 har man registrerat REM-rörelser (drömsömn) hos fostret. Om vad kan man undra. Ja, det kan vi bara drömma om.
//C

   

Comments are closed.