V 35.

Fem veckor kvar…eller två drygt om jag och Micke får bestämma. Jag tror att han är lika trött på att jag är gravid som jag är så vi har sagt natten mellan 15-16 juni.  Då är det dags! Det funkar. Då kan man se ljust i tunneln ännu tydligare.

Besöket hos Bm idag gick bra. Magen har vuxit två centimeter sen sist och är nu 31 cm. Inte så stort, vilket jag ofta får höra, men det kan faktiskt göra ont ändå. Jo, det är sant!! Och trots att magen är liten och jag inte gått upp så mycket i vikt så kan jag fortafarande drabbas av bihåleinflammation, dålig syn, hormonsvallningar, gråtattacker, illamående, pollenallergi, ont i ryggen och vara allmänt less på situationen, för att bara nämna några saker.

Vecka 35

Week34_19779.jpg
Vikt: 2300 g
CRL: 30 cm
Full längd: 41 cm 

Om barnet
I början av denna vecka är fostret 32 veckor gammalt. Nu flyter det inte i fostervatten längre eftersom det är så trångt. Barnets ögon är öppna när det är vaket och stängda när det sover.

Ögonfärgen på barnet är vanligtvis blå eftersom pigmenteringen inte är färdig ännu. Det behövs ljus för att utveckla de sista stegen och det är inte förrän barnet är två år som ögonfärgen är som den kommer att vara resten av livet.

Nu är fingernaglarna så långa att barnet kan råka riva sig själv.

Till föräldrarna
Vissa kvinnor börjar läcka mjölk under graviditeten. Hormoner påverkar brösten som sväller upp och börjar producera mjölk. Den första mjölken, som är gulaktig och fet, kallas colostrum.Samma hormoner som påverkar kvinnan påverkar också barnet. Vissa nyfödda flickor kan faktiskt också ha en mjölkaktig vätska i sina bröst.

//C


Comments are closed.