Rätt sätt att sova som gravid?

Läste i Aftonbladet (jag vet, inte den bästa nyhetskällan kanske) att gravida kvinnor inte ska ligga på någon annan sida än vänster för att förhindra dödföddhet efter vecka 28.
Nu får det väl ändå räcka?


Det kommer nya rön hela tiden om vad man som gravid får och inte får göra för att förhindra missfall och skador på barnet och när det kommer till att sova så undrar jag hur många som har koll på hur man ligger när man just sover? Jag vet att jag vaknar när jag vänder mig för att jag har ont, men det är ju långt ifrån alla som har ont under sin graviditet. Jag trodde dessutom att jag vände mig för att man som Homo sapiens sapiens inte ska ligga på samma sätt under en hel natt.
Som ickegravid vänder man sig upp till femtio gånger per natt, vilket måste betyda att man inte ska ligga på samma sätt hela tiden. Jag förstår inte vad skillnaden, om man nu är gravid, skulle vara? 
Jag tror att det omöjligt kan vara bra att sova i samma ställning en hel natt, gravid eller inte.

//C


Comments are closed.