Dagens status

 

 

Vecka: 37+3
Vikt: 73,6 (+9,4 för att vara exakt)
Allmäntillstånd: Grinig och ont som fan, men försöker hålla en schysst fasad. Vet inte om det lyckas så bra  alltid.

Vecka 38

Week37_19782.jpg
Vikt: 2950 g
CRL: 33 cm
Full längd: 46 cm
 
Om barnet
I början av denna vecka är fostret 35 veckor. Nu är hon eller han så gott som färdigutvecklad, och endast finjusteringar återstår. Om barnet föds under denna vecka så anses det inte vara född för tidigt.Fostret växer lite långsammare de sista veckorna, pojkar lite snabbare än flickor. Det oljiga vaxlagret på barnets hud börjar försvinna, men  lämnar kvar lite för att underlätta under förlossningen.
Till föräldrarna:
Vid denna tid brukar de flesta känna sig väl motiverade för förlossningen. Nu ska den snart uuut! Bara tanken på att bli lätt i kroppen igen är skönt ofattbar. Många som varit rädda för att föda får nu mod och styrka att vilja genomföra. Hur man förbereder sig inför förlossningen är väldigt olika. En del har slukat all information i ämnet sedan dag ett medan andra inte vill bli påverkade utan ta det som det kommer. Nu när det närmar sig kan det hur som helst vara klokt att läsa på om de olika faser som en förlossning innebär, detta gäller inte minst partnern, så att ni i stora drag vet vad som väntar. Du som partner är ovärderlig som coach och stöd och behöver intala dig själv att vara trygg och lugn för din kvinnas skull.
 
//C

One Response to “Dagens status”

  • Micke Says:

    Du är sååå fin min Pälsk!
    Det är faktiskt inte bara en fasad hela tiden! Du är inte bara grinig och irriterad, utan din fantastiska person vinner oftast, mot den sura och griniga!

    Älskar dig!
    Uss