Gryta

Dagen har bestått av regn, mer eller mindre, precis som igår, men idag har jag hunnit med en fika med Emma efter lämning av Indra och jag fick även sällskap på väg hem från dagis.
Det slank ner kakor till fikat idag så jag gissar att mina sockerfria dagar är över…eller så  har jag bara en svacka för att Micke åkte till Usa idag. Jag vet inte ens när han kommer fram. Har ingen aning alls om hur lång tid det tar att flyga, men jag blev lovad ett mess när han var framme. Väntar…

Veckan består av massor att göra. Namnkalasinbjudningar skall göras och skickas, tårta skall planeras och börjas med, inbjudningskort till kalas, inhandling av presenter mm, mm.
I morgon bär det av till stan med två barn för att inhandling av regnställ bl.a. Jag kommer antagligen hem med mer, men det är det mest nödvändiga idag då det första jag var tvungen att göra på dagis var att leta reda på det barn som hade Indras regnkläder på sig. Konstaterade redan igår att även jag behöver ett regnställ, så nu blir det ett nytt till Indra och ett till mig.

Har precis ätit. Det blev köttgryta med potatis och grönsaker. Hur gott som helst och alla barn tog mer så det var ett bra betyg. En sak som ständigt är återkommande när maten ska lagas är att Nike sätter igång och tokskriker, trots nyäten och torr blöja, och Indra sätter igång med dumheter. Det slår aldrig fel, så med svettpärlor i pannan och med en skrikande Nike på armen lagar jag mat samtidigt som jag jagar Indra och tar ifrån henne pennor och annat hon kan förstöra inredningen med.
Om Nike skulle få för sig att tystna och jag lägger ner henne hinner hon slå upp ögonen och börja skrika innan hon ens hunnit nudda kudden med huvudet, sen är det fullt kaos igen.
En annan sak är nappen. Hur svårt kan det vara att behålla en napp i munnen och hur många föräldrar har tänkt silvertejp eller superlim under spädbarnstiden? Otroligt hur många gånger jag är framme vid vagnen och stoppar in nappen i munnen, hör hur Nike tystnar för att hon äntligen har fått nappen, för att sekunden senare, när jag återgått till det jag höll på med innan, höra hur nappen åker ut och Nike börjar skrika igen.
Man får räkna till tio några gånger, ta ett djupt andetag och fortsätta.

Ikväll blir det mer förberedande och fixande inför kommande dagar.
Sakta menn säkert…

 

//C

 


Comments are closed.