Bilar

Nu är frukosten avklarad i huset. Mio är på övervåningen och städar sitt rum (det är söndag) och sen när klockan är halv tolv, vare sig han är klar eller inte, så kommer farfar för att skjutsa honom till ett kalas i stan. Tydligen ska de köra Gokart, viilket givetvis var det stora samtalsämnet vid frukosten. Får man köra själv? Kan bilen börja brinna om man gasar för mycket? Går bilarna på bensin?  Hur mycket Får man gasa och hinner man säga hej till den man kör förbi, var några av de frågor jag fick besvara medan mackor och oboy åkte in i munnen. Det känns bra att han forfarrande frågar sin mamma om saker han undrar över, trots att jag inte ens har körkort till en vanlig bil och trots att jag inte ens kan se skillnad på olika bilmodeller förutom färgen. Hmmm undrar när det går över och det istället låter:
-Mamma?
-Ja…?
-Nej förresten…jag frågar pappa i stället…

Micke och Nova är borta. När vi gick upp i mors,e fem över nio, så hade de för länge sedan åkt iväg. Nova har fotbollscup inne i stan idag och de skulle vara där redan vid sju så det blev tidigt i säng igår och tidigt upp i morse. Vi får se när de kommer hem. Allt beror ju på hur det går för laget.

Nu ska jag börja plocka undan frukosten. Sen ska jag slå  in paket, för det dröjer inte så länge innan farfar kommer för att hämta Mio.

 

//C

 


Comments are closed.